Tudor Personal Tailor @ Cannes 2016

Tudor Personal Tailor a creat o stransa legatura cu personalitati importante ale cinematografiei romanesti, fiind un sustinator traditional al celor mai importante festivaluri de film din Romania si partener vestimentar de incredere pentru o aparitie impecabila pe covorul rosu sau la conferintele de presa.

Productiile romanesti au devenit de 11 ani o prezenta obsnuita si la Cannes, iar anul acesta prezenta romaneasca a fost una dintre cele mai consistente din istoria Cannes-ului, numarul filmelor romanesti prezente la toate sectiunile fiind, in mod remarcabil, in top 3, in urma puterilor cinematografice ale US si Frantei.

Regizorul Cristian Mungiu a primit premiul pentru cea mai buna regie, pentru filmul ”Bacalaureat”, fiind selectat in competiţia oficiala alaturi de Cristi Puiu cu filmul ”Sieranevada”, precum si alte pelicule semnate de cineaşti renumiti, precum Pedro Almodóvar, Jim Jarmusch, Xavier Dolan şi fraţii Dardenne.

Tudor Personal Tailor @ Cannes 2016Echipa "Sieranevada"

Filmul romanesc ”Caini”, scris si regizat de Bogdan Mirica, precum şi coproducţia cu participare romaneasca ”Toni Erdmann”, de Maren Ade, au caştigat doua dintre cele trei premii decernate de Federaţia Internaţionala a Criticilor de Film (FIPRESCI) la Cannes, fiind recompensate in secţiunea Un Certain Regard respectiv in competiţia oficiala a festivalului.

Urmariti mai jos  momentul anuntarii premiului FIPRESCI pentru ”Caini”, precum si interviul cu Bogdan Mirica.

image-2016-05-21-21011403-41-premiile-fipresci

Bogdan Mirica, premiul FIPRESCI pentru Caini

Miercuri, 1 iunie, va avea loc premiera nationala din cadrul competitiei oficiale din cadrul TIFF, Tudor Personal Tailor fiind, in mod traditional, partener al celui mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din Romania.

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.