3 Reguli de baza ale sacoului pe masura

Ai vazut vreodata un barbat mergand pe strada imbracat intr-un costum si te-ai gandit ca ceva nu arata prea bine, dar nu ti-ai dat seama ce anume este in neregula? Mai mult ca sigur, era vorba de incalcarea uneia dintre cele 3 reguli elementare de mai jos.
1. Lungimea sacou la comanda va ajunge intotdeauna pana la baza sezutului si va acoperi buzunarele pantalonilor de costum, altfel sacoul este prea lung, iar picioarele vor parea mai scurte.

Alta modalitate de a verifica lungimea corecta a sacoului este prin comparatia cu pumnii inchisi tinand bratele intinse in jos, tivul sacoului ar trebui sa se opreasca in dreptului pumnului.

De asemenea, indiferent de lungime, sacoul are nevoie de o talie accentuata, cambrata, pentru a crea un efect subtil de clepsidra care complimenteaza orice gen de silueta si scoate umerii in evidenta.

2. Lungimea corecta a manecii sacoului va lasa intotdeauna sa se vada cel putin 1,5 cm sau maxim 2 cm din manseta camasii, care la randul ei trebuie sa se opreasca la baza degetului mare.

Un sacou la comanda care nu lasa sa se vada acea portiune din camasa pare prea mare, pe cand unul care descopera camasa prea mult va parea mic, prea scurt la maneci si se va ridica foarte mult atunci cand se ridica mainile.

Putini stiu insa motivul pentru care aceasta e lungimea corecta. Acesta nu este doar unul estetic ci si practic: ca sacoul sa nu atinga niciodata direct pielea mainii si sa se deterioreze mai repede datorita transpiratiei sau grasimilor produse de glandele de pe suprafata pielii. Acelasi lucru se cere si la gulerul sacoului, camasa trebuie sa se vada aprox. 2 cm in spatele gatului.

3 Reguli de baza ale sacoului pe masura
3 Reguli de baza ale sacoului pe masura

3. Un alt aspect important atunci cand vorbim despre un sacou la comanda , il reprezinta forma si marimea umerilor. Atunci cand este purtat normal dar si cand se ridica bratele, sacoul nu trebuie sa se simta nici prea lejer la umeri, nici foarte stramt. Daca umerii sunt prea mari vor forma o cuta cu un aspect inestetic la miscarea bratelor.

Un sacou la comanda va arata intotdeauna ireprosabil si mai ales va demonstra ca apartine celui care il poarta. Prin urmare, este important de retinut ca umerii sacoului trebuie sa urmeze linia naturala a umerilor celui care il poarta.

Pentru a alege piesele esentiale pentru garderoba ta de primavara-vara si a beneficia de consiliere vestimentara gratuita, viziteaza showroom-urile Tudor Personal Tailor din Bucuresti, Cluj si Timisoara.

Afla mai multe informatii despre costumul croit pe masura in articolul "Care este valoarea unui costum pe masura?"

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.