Ținuta business formal: cum se îmbracă un businessman puternic și stilat. 10+ idei de costume

Pentru omul de afaceri contemporan, ținuta business a devenit mai mult decât un dress code sobru și strict. Este un stil de viață și o plăcere care, odată asumată, poartă în fiecare moment eticheta eleganței și a echilibrului. 

Purtarea unui costum business formal este prelungirea atitudinii câștigătoare în dinamica mediului de afaceri. De la încheierea unor parteneriate de succes, conferințe și networking, la evenimente antreprenoriale sau ședințele board-ului, toate se bazează pe o impresie impecabilă și respectabilă.

 

Cum îți asiguri experiența purtării unui costum care respectă cultura sobră de business într-o manieră stilată, cu o notă personală? Și cum reușești să te îmbraci la patru ace în mod inspirat și eficient, când timpul tău este prețios?

Ca să-ți fie mai ușor să alegi ținute de business în normele dress code-ului, dar moderne, astăzi îți arătăm ce elemente să integrezi într-o ținută power business infuzată cu farmec personal, cât și pentru ce stiluri de costume să optezi, ca să te prezinți așa cum ești: un business leader pregătit să impresioneze.

Costum-business-formal-hydra-tudor-tailor

Trei standarde importante când alegi o ținută business formal

În mediul de afaceri și antreprenorial, imaginea contează… și vinde. 

De aceea, este important ca ținuta business pentru bărbați să respecte o anumită etichetă, anumite standarde de bun-gust. Acestea susțin, de altfel, și brandul tău personal, de lider al unei echipe sau companii de succes. 

Prin urmare, meriți o ținută business contemporană care să îți reflecte stilul, calitățile, autoritatea în domeniu și încrederea. Și ea poate fi una desăvârșită din cap până-n picioare, de la gulerul cămășii unicat, până la pantofii business made to measure.  

Dacă vrei să-ți actualizezi garderoba pentru 2020, dar nu știi de unde să pornești, respectă aceste trei reguli “de aur” și vei purta cele mai stilate ținute business, așa cum cere și dress-code-ul profesional.

 Ce_inseamna_Made_to_Measure-min

  1. Made to measure este standardul pe care îl merită imaginea ta

Pentru întâlnirile cu clienții sau cu partenerii de afaceri, prezentări sau ocazii în care privirile vor fi ațintite către tine, ținuta business formal made to measure este un standard notabil de respectat în acest ecosistem.   

Este un concept modern, care îmbină tradiția cu inovația și desăvârșește o ținută business care impune respect și admirație. 

Dacă te întrebi ce este made to measure. el se referă la piese vestimentare gata realizate, pe care le ajustezi conform mărimilor și preferințelor tale - așa cum sunt croite și în atelierele Tudor Tailor. Află ce înseamnă un costum bărbătesc croit astfel, în acest articol.

1_conceptul_made_to_measure-min

Costumul business trebuie să cadă frumos pe corp, de aceea ele trebuie croit pe măsurile tale pentru o notă elegantă, dar revigorantă, și să fie în culori conservatoare. Ai la dispoziție nuanțe de gri, navy sau negru care, alături de accesorii masculine personalizate, îți vor face imaginea memorabilă în mintea partenerilor de business. 

Deși sunt mai accesibile, tiparele standard nu impresionează în mediul business formal și elegant. Optează cu încredere în costume made to measure, care îți oferă control deplin asupra detaliilor care îți poartă amprenta personală și care merită din plin investiția. 

În cadrul atelierelor noastre, tu iei toate deciziile: de la rever și nasturi, monograma de pe interiorul mânecilor, buzunare și căptușeală, până la ața folosită, pentru a-ți confirma armonia culorilor, a proporțiilor și elementelor de stil.

Programează o vizită în showroom-urile Tudor Tailor, iar unul dintre consilierii noștri te va ajuta să îți croiești costumul dorit  

Când vorbim de cămășile bărbătești, acestea pot fi de asemenea croite conform viziunii tale, alegând culoarea, tipul de manșetă sau de guler. În mediul business formal, clasicul alb este întotdeauna o alegere sigură, însă și nuanțele de albastru sau roz (ocazional) pot funcționa interesant. 

Poți opta pentru cămăși business made to measure personalizate cu inițialele tale, dacă vrei să lași o impresie profesionistă și să porți un model unicat.    

Descoperă colecția de cămăși made to measure, ideale pentru ținuta business ireproșabilă!

 

Camasa business pentru barbati, alba O piesă-cheie în ținuta business: cămașa cu guler italian și mansete pentru butoni îți garantează o înfățișare desăvârșită.

 

Fără încălțămintea adecvată, imaginea stilată nu este completă. Și pentru o imagine modernă, cheia este versatilitatea. 

Ca să finisezi un look de businessman notabil și cu o viziune inovatoare, dar și ca să te bucuri de confort, pantofii business made to measure îți fac alegerea mai ușoară.  

Cei mai potriviți sunt clasicii pantofii Oxford, Derby și full brogue, dar Monk Strap și Double Monk conferă o notă mult mai formală și elegantă. Pe de altă parte, nonconformismul unui antreprenor se poate reflecta și într-o pereche Chelsea boots de înaltă calitate.

Încearcă aplicația 3D pe care am lansat-o, în care devii propriul designer. Pantofii business Tudor Tailor la comandă pot fi customizați în funcție de rigoarea codului vestimentar și de preferințele stilistice.

Aplicatia 3d de customizare pantofi barbatesti Tudor Tailor

Poți alege modelul, tipul de piele culoarea și chiar talpa pantofului pentru a fi sigur că reflectă profesionalismul și tușa originală cu care să faci o impresie remarcabilă.

2. Prioritizează calitatea țesăturilor, reflectată în gramaj și finețe

Țesăturile de calitate se simt prețios la atingere… și se recunosc imediat, mai ales în zona business formal. Iar alegerea calității este o regulă de aur, dar și o investiție inspirată atât pentru imaginea ta prezentabilă și respectată de ceilalți cât și ca să te simți bine. 

Țesăturile din care sunt realizate costumele și cămășile business trebuie să arate fără cusur: să fie sharp, smart și să cadă elegant pe corp, fără să epateze. Fiind o investiție importantă, ținutele business formale trebuie să fie și confortabile și să arate impecabil după mai multe purtări.

Din aceste motive, este recomandat să te orientezi spre materiale de lux pentru costume și cămăși bărbătești pe care le poți identifica după brand, dar și gramaj. Aceste criterii decid calitatea, rezistența și finețea pieselor vestimentare pe care le porți. 

Gramajul este important pentru a ști când să porți o ținută business. Un material mai ușor (225 grame) este potrivit în sezonul cald, iar unul mai greu, iarna (425 grame), însă ai și opțiuni de mijloc, materiale pe care le poți purta tot timpul anului (340 grame).

Țesăturile ultrafine reflectă calitatea premium a unui costum, iar ele sunt recunoscute după denumirea de “Super” însoțită de un număr specific. Cu cât este mai mare, cu atât materialul este mai fin și mai pur, se simte prețios la atingere și asigură clasă. 

La Tudor Tailor găsești costume business realizate din țesături ultrafine Super 150 și Super 170, tocmai pentru a te bucura de calitate în tot ce porți. Acestea sunt extrem de potrivite pentru orice anotimp, conferind și respirabilitate în timpul purtării. 

Poți alege dintre multe țesături premium, realizate după standarde britanice sau italiene, de producători din zone cu tradiție și inovație, apreciați în moda de lux pentru bărbați. În atelierele noastre, te bucuri de excelență în costume și cămăși business din țesături recunoscute internațional, precum Scabal, Zegna, Holland & Sherry, Vitale Barberis Canonico, Loro Piana, Cerruti, Monti și altele.

3. Accesorizează simplu, dar cu rafinament

Există accesorii care fac o ținută business să arate extrem de bine: butoni fini pentru cămașă, o cravată statement, batista de buzunar și, poate, o eșarfă elegantă când ești în mișcare. 

Și sunt cele care îți oferă acea tușă personală de care au nevoie costumele din mediul de afaceri, pentru un plus de clasă și stil personal. 

Cravata barbateasca cu model, Tudor Tailor

Cravata din mătase naturală este o alegere sigură și de efect pentru costumele business masculine. Din fericire, în alegerea cravatei pentru ținuta elegantă de afaceri te bucuri de mai multă libertate cromatică și versatilitate, decât în cazul cămășilor sau costumelor. 

Poți merge pe un model clasic și simplu, într-o culoare interesantă de maro sau mov, sau un pattern inedit paisley, cu dungi sau buline discrete  cu care să te faci remarcat și admirat.  În cazul cravatelor cu model, accesorizează o batistă uni. 

O eleganță aparte o conferă butonii pentru cămașă din argint sau din oțel inoxidabil, potriviți pentru evenimentele formale. Acest accesoriu discret reprezintă o declarație de eleganță și stil de care un businessman are numai de câștigat la întâlnirile de afaceri, ședințe corporate sau prezentări importante.

Butoni pentru tinuta business pentru barbati

Alege butonii perfecți pentru a-ți completa ținuta business cu care să impresionezi!

Ideal, butonii echilibrează o ținută mai sobră și o completează armonios pentru o imagine de gentleman, mai ales dacă se potrivesc și cu celelalte accesorii purtate. Consilierii Tudor Tailor te pot sfătui cu privire la perechea potrivită pentru tipul de ținută pe care o porți.

Batista de buzunar nu trebuie nici ea să lipsească. Alege un model din țesături moi, precum mătase sau bumbac, pe care poți chiar să brodezi inițialele tale. Modelul cel mai simplu și elegant, potrivit ținutei business, este cea împachetată în linie dreaptă. Ideal, alege batista albă. Dacă preferi un stil mai îndrăzneț, poți stiliza ținuta și cu modele mai neconvenționale, în culori și patternuri de bun gust.  

Batista de matase pentru costumul business

Alege sa impresionezi si comanda batistele care ti se potrivesc cel mai bine!

Iată câteva costume de bază în garderoba de business:

Pentru a-ți susține imaginea stilată pe care o meriți, îți propunem câteva repere excelente pentru ținuta business pentru bărbați, din care să te inspiri.

Ai la dispoziție o varietate de stiluri clasice și moderne, din materiale ultrafine și în culori și modele impunătoare, pe care le poți customiza în funcție de mediul business în care activezi, de preferințele stilistice și de imaginea pe care vrei să o transmiți. 

  1. Ținuta business pentru mediul de afaceri clasic 

Ideea principală este: arată stylish și simplu. Aceste cuvinte se traduc în culori închise precum navy sau gri cărbune, cămăși în culori discrete, pantofi din piele și accesorii de bun gust, personalizate.

Costum-business-clasic-bleumarin

Acest costum este croit dintr-o stofă bleumarin deschis, cu carouri subtile vișinii, tocmai pentru a adăuga personalitate și bun gust unei ținute business mai tradiționale. Este o alternativă smart la clasicul costum bleumarin uni. 

Țesătura premium SCABAL din care este realizat costumul are gramaj 280g și este Super 130, ceea ce conferă rezistență și respirabilitate și nu se șifonează. Este și o ținută business all-season.

Acul de rever oferă prețiozitate apariției, care va fi  recunoscută imediat și admirată de cunoscători.  

Accesoriile definesc eleganța și atenția fină la detalii, care fac look-ul remarcabil în mod discret. Clasicul alb al cămășii evidențiază modelul costumului, dar dungile albastre fac un contrast foarte reușit cu cravata fină bordo. Iar batista de mătase cu model echilibrează întregul aspect cu bun gust.

Pantofii Monk Strap în nuanță maro, potrivită pentru costumele navy, sunt business formal pentru a respecta dress code-ul din cap până-n picioare. 

Costum business clasic pentru barbati, Skyathos de la Tudor Tailor

O ținută business cu adevărat simplă și clasică, dar atât de elegantă! Comandă costumul Skyathos pentru a-ți completa garderoba în 2020 

Acest costum bleumarin uni este croit din țesătură premium Vitale Barberis Canonico și este accesorizat simplu și de efect cu o cravată de aceeași nuanță uni, o cămașă albă clasică și batista president, împăturită drept. 

Eleganți și confortabili, pantofii Oxford pentru bărbați, la comandă, sunt potriviți atat pentru tinutele business, cat si pentru evenimentele formale.

Te așteptăm în showroom, unde poți stabili împreună cu consilierii noștri toate detaliile care definesc încălțămintea business potrivită pentru tine!

Costum business pentru barbati Maddox, Tudor Tailor, culoare gri

Comandă costumul business în nuanță gri, conform măsurilor tale, aici. 

Nu doar costumele închise la culoare sunt permise în ecosistemul antreprenorial și de business. O alegere bună este și această reinterpretare a clasicului costum business gri. 

Costum business clasic Tudor Tailor, gri

Croit dintr-un flanel gri cu carouri roșii Holland & Sherry, acest costum este o investiție inspirată pentru sezonul de toamnă-iarnă. Gramajul țesăturii este 340g, prin urmare nu se șifonează și este rezistentă.

Pantofii business potriviți la ținută sunt cei maro, Monk Strap, tocmai pentru o notă mai formală și potrivită unui mediu tradițional. Fiind culori neutre, echilibrul este stabilit de cămașa albastră și contrastul reușit cu cravata vișinie, în dungi, și batista în nuanță similară.

Costum business barbatesc bleumarin - Tudor Tailor

Alege acest costum business bleumarin croit pe măsurile tale, aici.

 

Clasicul bleumarin este versatil și îl poți purta în diferite modele, în funcție de eveniment sau întâlnire, cât și de ce te avantajează cel mai bine. El merge întotdeauna excelent cu o cămașă albă.

Croit dintr-o stofă bleumarin cu carouri albastre din colecția Gostwyck® de la Holland & Sherry, această țesătură ultrafină Super 170 este prețioasă la atingere, însă conferă un look impecabil și îndrăzneț, potrivit pentru un mediu business mai permisiv, care pune accent și pe ideea de-a ieși din tipare în mod elegant.  

Batista de buzunar este fină, dar conferă un aspect mai relaxat, iar în combinație cu cravata roșie cu model, reflectă originalitate și asumare. Acest costum business navy este potrivit pentru sezonul primăvară-vară. 

Costum-business-turcoaz-corvinum

O ținută business pentru businessmenii inovatori. Comandă costumul turcoaz aici.

Dacă preferi o schimbare de bun gust față de clasicele nuanțe navy și gri, iată o ținută business fermecătoare. Dacă îți dorești un look profesionist care să respecte strictețea dress code-ului, dar să te scoată din anonimat, un costum turcoaz sigur va fi pe gustul tău. Neapărat purtat cu o cămașă albă și simplă! 

Costum business pentru antreprenori, culoare turcoaz din colectia Tudor Tailor

Este o alegere potrivită pentru toate anotimpurile, fiind croit dintr-o stofă turcoaz din colecția Nobility 150'S AAAA® de la Cerruti, ultrafină și prețioasă la atingere.

Echilibrul acestei prețiozități subtile a ținutei business revine accesoriilor statement în nuanțe calde și îndrăznețe.

O alegere nonconformistă, dar potrivită în mediul antreprenorial activ, în special, definit de curaj, inovație și un mindset fresh. 

Acest costum pentru sezonul rece este croit dintr-un flanel Holland & Sherry maro, gramaj 310g, rezistent la șifonare și confortabil. Asocierea reușită cu o helancă denotă versatilitate și un look modern, pentru o ținută business mai puțin rigidă. Fiind ton pe ton (nuanță de bej), aspectul este unul tineresc și sharp. 

Costum maro barbatesc pentru mediul de afaceri, Tudor Tailor

3. Ținuta business ideală pentru mediul enterprise, sofisticat 

Acest tip de costum  este iconic pentru mediul de afaceri, lucrul în instituții de renume și evenimente formale respectabile. 

El este croit dintr-un flanel bleumarin cu dungi, una dintre cele mai clasice stofe pentru costumele business, pe care merită să îl ai în garderobă dacă lucrezi într-un mediu mai sofisticat și foarte elegant.

Cămașa trebuie să fie albă și simplă, la fel ca și batista, împăturită potrivit pentru mediul foarte formal. O cravată în nuanțe neutre și cu model discret se potrivește perfect cu dungile costumului croit din țesătură Holland & Sherry. 

O astfel de ținută business pentru bărbați merită să fie purtată cu eleganții pantofi Oxford. 

Comandă și customizează acest costum made to measure din trei piese, gri, pentru a păși cu succes în noul sezon de afaceri

Dacă ești adeptul vestelor în ținutele tale profesionale, acest exemplu de business look formal îți va plăcea cu siguranță. Optează pentru un costum din trei piese în nuanțe și modele iconice, care să nu dea impresia, însă, a unui look aglomerat. O alegere safe este griul.

Croit dintr-o stofă premium REDA, de nuanță gri cu carouri Prince of Wales mov, acest costum cu vestă este inspirat din moda britanică și este o investiție excelentă pentru garderoba business de toamnă.

Costum business formal albastru in carouri, Tudor Tailor

Pentru sezonul primăvară-vară, poți alege să porți un costum business realizat din țesătură ultrafină Holland & Sherry cu gramaj de 225g, ușoară și răcoroasă. 

Modelul costumului este inedit și conferă un look sharp pentru un businessman încrezător și asumat. Clasica nuanță de bleumarin este scoasă frumos în evidență de carourile mov și este o ținută impecabilă de vară, potrivită pentru întâlnirile de afaceri. 

Accesorizarea cu cămașa albă și cravată uni este una potrivită în codul vestimentar formal, însă ce scoate din anonimat ținuta sunt batista de mătase cu model și pantofii loafers. Cu toate că sunt acceptați ca pantofi de bărbați pentru costum, Într-un mediu sofisticat și pretenios, optează pentru o încălțăminte business mai elegantă. 

Costum business formal pentru oameni de afaceri

Acest costum reprezintă o alegere inspirată pentru zilele de vară în care trebuie să arăți impecabil la întâlnirile de afaceri. Comandă-l aici.

Sfaturi pentru un businessman pregătit. Ce greșeli să eviți în ținuta business?

camasi barbatesti de lux made to measure, Tudor Tailor

Și cu aceste opțiuni sigure și exemple de idei de ținute stilate, pot apărea diferite asocieri nereușite sau nepotriviri sau poți avea întrebări despre vestimentația potrivită. Ca să te asiguri că look-ul tău este elegant, business și puternic, îți oferim câteva ponturi de care să ții cont:

1. Alege șosete uni fie de aceeași culoare ca a pantalonului, fie bleumarin. Pielea piciorului nu este expusă niciodată

2. Nu te încheia la toți nasturii de la costum - ultimul nasture se lasă deschis

3. Costumele nu se poartă niciodată cu cămașă cu mânecă scurtă

4. Nu purta pantofii de piele întoarsă, dacă mediul este tradițional și elegant. 

5. Papionul poate fi purtat doar la ocazii și evenimente speciale, festive.

6. Cămașa business trebuie să fie uni sau cu un model discret (dungi, de cele mai multe ori)

7. Manșeta trebuie să ajungă la baza palmei, iar mâneca sacoului să fie mai scurtă cu 1-1.5 cm

8. Nu uita de întreținerea pantofilor. În ținuta business formal, luciul lor trebuie întreținut

Cu ideile de costume business made to measure croite la Tudor Tailor, precum și cu sfaturile de mai sus, cu siguranță tu vei fi cel care conduce conversația spre succes. 

Descoperă colecția de costume business din țesături de lux și pregătește-te de un nou sezon plin cu decizii câștigătoare!

Alege ținuta dorită online sau programează o întâlnire într-un spațiu rezervat doar ție, într-unul dintre showroom-urile noastre din țară, pentru a beneficia de consultanță vestimentară specializată. 

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.