Sacoul la doua randuri de nasturi - Garderoba esentiala a unui Gentleman

Aceasta piesa isi are originea in imperialismul britanic si deriva din inovativa jacheta ‘reefer’ („frigorifica”, in traducere literara) purtata de marinari, care se putea inchide de la dreapta la stanga sau de la stanga la dreapta, protejandu-i astfel, indiferent de directia vantului.

Sacoul la doua randuri de nasturi - Garderoba esentiala a unui Gentleman

In anii ‘20, englezul conservator purta un sacou la doua randuri cu revere late crestate sau notch, maneci inguste, talie inalta si cambrata in zona coastelor si curbata usor in zona soldurilor, look-ul britanic fiind reperul in moda masculina atat pentru europeni, cat si americani, care isi comandau costume lucrate manual la croitorii de pe celebra strada Savile Row. A decazut in timpul dominatiei Kennedy, pentru a reveni intr-o versiune mai lunga in perioada swing a anilor ’60 si a se reintoarce in glorie la 4 nasturi odata cu invazia italiana din anii ’80.

Acest stil imprima un sentiment de putere si statut si trebuie sa recunoastem ca nu este la indemana oricui, sacoul la doua randuri fiind o piesa puternica, potrivita mai degraba ocaziilor in care nu ai putea purta sacoul la un rand de nasturi, ce favorizeaza o silueta mai supla, de tipul umeri lati-talie ingusta (de clepsidra), considerata drept ideala. in orice caz, acesta poate conferi si volum prin surplusul de material necesar constructiei sale, dar prima impresie va ramane asupra verticalitatii, mai ales in combinatie cu o tesatura Holland & Sherry in dungi burgund, precum cea a costumului ALVIN.

Mai mult, fiindca vorbim de mai mult material, acest tip de sacou ar trebui mentinut inchis si cand stati jos, evitand astfel ca greutatea stofei sa atarne incomod si chiar inestetic. Amintim aici ca, in cazul modelului cu 6 nasturi, doar cel din mijloc trebuie inchis, nu si cel inferior, iar in cazul modelului cu 4 nasturi, numai cel din dreapta sus sau ambii. Nasturii de pe partea stanga sunt formali, fiind prezenti doar pentru simetrie, iar inchiderea se va face, natural, pe partea dreapta. Sau, mai simplu, lasati nasturele inferior descheiat indiferent de model.

Sacoul la doua randuri de nasturi - Garderoba esentiala a unui Gentleman

Pentru a alege un sacou la doua randuri de nasturi pentru garderoba ta de toamna-iarna si a beneficia de consiliere vestimentara gratuita, viziteaza showroom-urile Tudor Personal Tailor din Bucuresti, Cluj si Timisoara.

Sacoul la doua randuri de nasturi - Garderoba esentiala a unui Gentleman

Citeste si alte informatii si sfaturi despre sacoul la doua randuri de nasturi si in articolul: tinuta pentru petrecerea de Revelion – Ghidul Tudor Personal Tailor.

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.