Ghidul costumelor de vara - Costumul din in

Odata cu venirea sezonului cald se instaleaza un vibe de relaxare si confort, dar, desi lunile de primavara sau vara beneficiaza de mai multa libertate si in ceea ce priveste codul vestimentar, acest lucru nu ar trebui sa fie o scuza pentru adoptarea unui stil vestimentar neglijent, ci ocazia de a experimenta diverse culori si tesaturi racoroase, poate un costum de in pentru un look cool si elegant, chiar si atunci cand caldura devine tot mai greu de suportat.

De ce trebuie sa tii cont cand alegi un costum de vara

Nu toate costumele sunt construite la fel, totul depinde de scopul si ocazia cu care vor fi purtate, aceeasi regula fiind valabila si cand vine vorba de sezoane. Pentru sezonul de primavara - vara este esential sa tinem cont de greutatea, textura sau respirabilitatea tesaturii, optand pentru un costum de vara compus dintr-un sacou semi-captusit sau chiar fara captuseala, care va facilita ventilatia, devenind mult mai racoros, chiar daca vom sacrifica putin din structura.

Ghidul costumelor de vara - Costumul din in

In ceea ce priveste tesatura, opteaza pentru materiale usoare, cu o tesatura cat mai lejera care sa faciliteze aerisirea, astfel incat supraincalzirea sa fie minimalizata.

Un alt aspect extrem de important este marimea costumului. Pentru ca un costum din in sa arate impecabil atunci cand il imbraci, este de preferat sa fie croit pe masura, fiind vorba de un material foarte lejer, este foarte probabil sa sfarsesti prin a achizitiona un costum cu cateva marimi mai mari atunci cand optezi pentru varianta ready-to-wear.

Costumul din in

Textilele din in sunt printre cele mai vechi din lume, cu o istorie de mii de ani, fragmentele de fibre sau materiale din in descoperite intr-o pestera din Georgia, sugerand faptul ca tesaturile din in salbatic sunt folosite de peste 36 000 de ani.

In prezent, inul este unul dintre cele mai populare materiale pentru vara tocmai datorita tesaturii usoare, avand o structura lejera si o textura naturala care permite circulatia aerului. in acelasi timp, costumul din in tinde sa se sifoneze relativ usor, dar acest lucru face parte din farmecul sau, emanand un aer de eleganta fara efort, extraordinar de potrivit pentru sezonul cald. Daca in trecut un costum din in era purtat de barbati in locatii unde astazi ai purta mai mult ca sigur un tricou si o pereche de slapi, in zilele noastre costumul din in este mai potrivit pentru a fi purtat mai degraba in oras decat pe plaja si, datorita relaxarii codului vestimentar, poate fi purtat aproape oricand si oriunde.

Pentru evenimente casual sau pentru timpul liber, alege un costum din in 100%, optand pentru culori deschise, pastelate, potrivite pentru weekend, o nunta casual sau chiar pentru birou, daca lucrezi intr-un domeniu creativ.

Daca doresti sa porti un costum din in la birou, alege un costum din amestec de in cu matase, lana sau bumbac, care va pastra acelasi look casual, insa fara prea multe cute inestetice, fiind mult mai rezistent la sifonare. Opteaza pentru culori inchise pentru evenimentele care se desfasoara seara, nunti formale in climate foarte calde, precum si pentru orice alte ocazii formale business.

Pentru a alege piesele esentiale pentru garderoba ta de primavara-vara si a beneficia de consiliere vestimentara gratuita, viziteaza showroom-urile Tudor Personal Tailor din Bucuresti, Cluj si Timisoara.

Afla mai multe informatii despre costumul croit pe masura in articolul "Care este valoarea unui costum pe masura?"

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.