Care este valoarea unui costum pe masura?

In urma discutiilor cu clientii, cei mai multi ne intreaba ce anume aduce un plus de valoare atunci cand vorbim despre o piesa vestimentara esentiala: costumul.

Costumul, indiferent ca vorbim despre un costum business, unul de ceremonie sau unul casual, costumul este piesa cea mai importanta din garderoba unui barbat.

Care este valoarea unui costum pe masura?

Iata cele mai importante aspecte care ajuta la stabilirea cat mai corecta a valorii unei tinute.

Croiala

Pentru ca un costum sa vina perfect, croiala este cel mai important aspect. Celor norocosi li se potriveste croiala costumelor READY-TO-WEAR (adica costumele fabricate in serie), altii au nevoie de un costum pe comanda, MADE-TO-MEASURE, care rezolva peste 99% din problemele de croiala.

Care este valoarea unui costum pe masura?

tesatura (materialul sau stofa din care este realizat costumul)

Care este valoarea unui costum pe masura?

Un prim semn al unei tesaturi de calitate, este renumele producatorului. Ermenegildo Zegna, Loro Piana, Dormeuil, Holland & Sherry sau Lanificio Cerruti, fac parte din elita producatorilor la nivel mondial, cu o gama extraordinara de culori si tipuri de materiale.

Un alt indicator de calitate este finetea firului de lana, marcat de obicei prin textul Super 100's, care poate ajunge pana la Super 250's uneori. Practic cu cat acest numar este mai mare, cu atat firul de lana este mai subtire, iar tesatura devine mai fina si mai placuta la purtat.

Care este valoarea unui costum pe masura?

La fel de importanta este compozitia, in functie de specific sau de sezon, compozitia poate sa difere, dar poate cel mai important este ca stofa sa fie facuta in totalitate din fibre naturale (lana, matase, in, bumbac etc).

Customizarea

Un nasture special, o butoniera contrast sau o captuseala interioara aleasa dintr-o varietate frumoasa, pot contribui decisiv la placerea de a purta un costum. Sa nu uitam nici de tipul de rever, de buzunare, dos de guler sau tighel – de toate aceste elemente te sfatuim sa tii cont atunci cand te gandesti sa cumperi un costum.

Care este valoarea unui costum pe masura?

 

Gandeste-te bine inainte de a cumpara un costum si consulta un specialist in domeniu, s-ar putea ca experienta ta sa fie imbunatatita semnificativ.

Pentru a alege piesele esentiale pentru garderoba ta de primavara-vara si a beneficia de consiliere vestimentara gratuita, viziteaza showroom-urile Tudor Personal Tailor din Bucuresti, Cluj si Timisoara.

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.