Ce ținute de nuntă pot purta bărbații care vor să fie cei mai eleganți invitați, la petrecerile de vara aceasta

Ceremoniile de nuntă din această perioadă nu mai sunt la fel. Trebuie să ne pregătim pentru o petrecere în aer liber, adesea într-un cort elegant sau într-un peisaj idilic și natural, și de aici apar și întrebările: ce costum porți ca să lași o impresie plăcută? Cum respecți dress code-ul petrecerii în aer liber? Și, dacă nu există dress code, ce ținută de invitat e potrivită, în vara aceasta? 

Când ești invitat la o recepție în aer liber, înseamnă că vremea de afară o permite și că are loc în timpul zilei. Vrei să adopți eleganța, dar și aerul cool al unui astfel de eveniment.

Nu trebuie să te limitezi la un simplu costum de ceremonie pentru a respecta eticheta și a fi în ton cu un astfel de eveniment special. Poți alege un look deosebit, care te reprezintă și te pune în valoare, dar care respectă prețiozitatea evenimentului și nu eclipsează mirele - totul, cu puțin ajutor din partea consilierilor Tudor Tailor, care îți vor prezenta în acest ghid câteva idei de ținute și costume perfecte pentru o ceremonie în aer liber.

Dacă se apropie ziua evenimentului și vrei să faci investiția perfectă pe termen lung, ți-am pregătit o mulțime de modele masculine de costume și ținute elegante, versatile și moderne, care să te inspire și pe care le poți adapta creativ și cu alte ocazii și petreceri. Eleganța unei ținute de nuntă nu ține de un simplu costum de bărbați, ci și de culori, de țesături și accesoriile alese pentru a crea o nouă imagine, cu aceleași piese vestimentare principale.

Costum elegant de nunta pentru barbati, Marvin Two de la Tudor Tailor Alege acest sacou bleumarin cu un imprimeu fin, alături de un pantalon negru, pentru o apariție desăvârșită.

Cum alegi costumul de nuntă potrivit ca invitat?

Există câteva reguli de care este bine să ții cont pentru a fi bine îmbrăcat la un eveniment fastuos sau intim, dar memorabil.

Suntem aici ca să îți simplificăm alegerea unei ținute stilate și bine accesorizate, potrivită pentru nunta celui mai bun prieten, a surorii tale, a unui coleg sau rude, care își dorește să te aibă alături într-un moment atât de important.

Ca să-ți fie mai ușor să faci alegerile corecte când discutăm de ținuta elegantă ca invitat, iată câteva reguli de bază:

 - Îmbracă-te mai elegant când nu știi dress-code-ul (dacă ceremonia nu este pretențioasă, poți renunța oricând la papion sau cravată, ca să te potrivești ca stil; însă dacă te îmbraci casual, nu poți adăuga accesorii pentru o notă mai elegantă)

 - Poartă ținute în culori deschise și țesături lejere (in și bumbac), când ești invitat la o nuntă pe timp de zi și/sau în sezonul cald

 - Poartă ținute de nuntă în culori închise și din țesături de calitate și confortabile, când ești invitat la petreceri de seară și/sau în sezonul rece

 - Când nu ai detalii despre codul vestimentar, poartă costume albastru închis sau gri cărbune la nuntă, ca să fii sigur că ai o ținută potrivită și elegantă. 

 - Investește într-un costum made to measure, pentru un farmec și eleganță care dăinuie. Made to measure înseamnă mai mult decât un produs la comandă, pe dimensiuni; este o calitate prin care adaugi elementele definitorii ale stilului tău unic. 

În cazul în care nu ești sigur ce ți se potrivește, suntem aici să îți elevăm stilul personal cu sfaturi specializate și ținute bărbătești de calitate, pentru gentlemenii moderni. 

Fă-ne o vizită sau programează online o întâlnire la showroom-ul Tudor Tailor.

Ce costum să alegi ca invitat, în funcție de dress code-ul nunții și de locație

Fiecare cod vestimentar impune anumite standarde pentru oaspeți pentru a reuși o petrecere sau ceremonie memorabilă. 

În România, puține sunt nunțile care cer un anumit dress code - acest lucru nu înseamnă că poți purta orice ținută dorești, dar de obicei vei opta între un dress code cocktail sau black tie:  

1. Ținute de nuntă bărbătești “Black Tie”, seara, la un restaurant pe malul unui lac sau un resort cu piscină

În cazul unei nunți black tie, eveniment de seară semi-formal, ținuta de invitat nu trebuie să fie la fel sofisticată precum una white tie (cel mai formal eveniment de seară), însă necesită o apariție la fel de elegantă și atentă, punând preț pe o imagine fără cusur. 

Costum elegant de nunta cu sacou galben si pantalon negru Tudor Tailor Ținuta de seară Citron cu o superbă jachetă de seară portocalie din colecția Nobility 150'S AAAA® de la Cerruti.

Evoluția acestui concept black tie a adus în prezent și opțiuni deosebite și elegante, însă adaptate trendurilor și unui segment mai mare de populație: în funcție de petrecerea la care sunt invitați, domnii moderni și nonconformiști pot opta pentru sacouri de seară colorate, din materiale prețioase, care nu își pierd rafinamentul sau aerul distins, puternic masculin.

Ținuta de seară Kythnos pentru barbati, cu smoching din catifea cu carouri tartan pentru nunta black tie Clasic și sofisticat: Ținuta de seară Kythnos cu smoching din catifea cu carouri tartan.

Poți purta:

 - Smoching negru sau sacou prețios, închis la culoare

 - Papion negru, de mătase,

 - Cămașă de ceremonie albă

 - Batistă de sacou albă 

 - Butoni la o cămașă cu manșete franțuzești

 - Pantofi negri de piele, de calitate premium. 

Dacă vrei să adopți un look sofisticat, poți opta pentru piele lăcuită în cazul pantofilor de seară. Pantofii Oxford pentru bărbați sunt cei mai potriviți în cadrul ținutei elegante de nuntă.

Pantofi Oxford pentru barbati, potriviti pentru nunta eleganta Pantofi clasici Oxford lăcuiți, pentru o ținută completă de nuntă, pentru gentlemeni.

2. Ținuta de invitat la o nuntă cu dress code cocktail, seara, într-un cort clasic, în aer liber 

Cocktail dress code este cel mai des întâlnit, pentru că oferă mai multă libertate, creativitate și versatilitate. Este și conceptul la care se gândește majoritatea, când nu există un cod vestimentar (cum se întâmplă de obicei).

Sacou albastru pentru barbati invitati la nunta de vara Alege sacoul navy, alături de un pantalon albastru sau crem, pentru o apariție stylish la o nuntă de primăvară-vară.

Eticheta unei nunți cocktail presupune o ținută elegantă la granița dintre casual și formal și dintre o ținută de zi și una de seară. Cele mai recomandate ținute ca invitat sunt adeseori costumele business de bărbați, accesorizate în culori intense. 

Costum elegant de nunta pentru barbati, in doua culori Ținuta Samothrace cu sacou potrivit sezonului de primăvară-vară. Compoziția din lână, mătase și in îl face purtabil în zilele toride din sezonul cald. Comandă aici.

 

Costum elegant pentru bărbați, pentru o ținută de nuntă informală Costum elegant pentru bărbați, pentru o ținută de nuntă informală, în serile mai reci.

O nuntă cocktail poate fi formală, elegantă sau mai lejeră (dar nu casual!) și îți permite să te joci cu accesorii și combinații cromatice pline de farmec personal. Totuși, o astfel de ținută de invitat cere să porți un costum de calitate sau un set de două piese elegante, bine ales, pentru a arăta respectabil față de eveniment și de miri.

11-Vesta eleganta gri de costum barbati Vestă gri elegantă de efect, pentru un invitat pe măsură la o nuntă de seară, relaxată.

Consilierii vestimentari Tudor Tailor te sfătuiesc să adopți culori mai închise pentru ținuta de nuntă cocktail la care ești invitat, dacă este seara, și să porți o cămașă made to measure, personalizată pentru un plus de farmec. 

Costum elegant de barbati pentru invitatia la nunta Costum elegant și clasic, potrivit pentru invitația la o nuntă, în orice anotimp.
Cravate pentru tinute de nunta barbati Cravate moderne, care completează în mod unic orice ținută de nuntă semi-formală sau informală. Alege-o pe cea care ți se potrivește: cravata Anette sau cravata Faith.

Nu este obligatoriu să porți cravată sau papion. O cravată va arăta bine, însă te poți remarca prin accesorii neconvenționale și pete de culoare în alegerea sacoului, de exemplu. Merg de minune culorile diferite pentru sacou și pantaloni, dacă nu alegi un costum clasic.  

Costum de barbati Tudor Tailor pentru nuntile de vara Comandă aici: Ținută stylish din materiale ușoare și respirabile, pentru apariția la o nuntă de primăvară-vară.

În ceea ce privește încălțămintea potrivită, mergi la sigur cu o pereche de pantofi de bărbați eleganți, cu sau fără șireturi: pantofii Oxford din piele sau chiar o pereche de Loafers lustruiți sunt alegeri inspirate. 

Pe scurt, elementele specifice unei ținute elegante de nuntă cu dress code cocktail:

 - Costume navy blue, gri sau cafenii - sau piese de culori complementare

 - Cămăși uni sau cu model 

 - Accesorii colorate sau complementare pieselor vestimentare purtate

 - Pantofi Oxford negri sau maro. 

Pantofi maro din piele Oxford pentru barbati Pantofi bărbătești Oxford, model "cap-toe", pentru o eleganță aparte

Folosește tool-ul nostru 3D  de customizare a pantofilor la comandă, ca să creezi tu designul perechii tale preferate, în fiecare detaliu.

 

3. Ținuta lejeră, pentru atunci când ești invitat la o nuntă de tip “garden party”

Este bine să nu confunzi dress code-ul de garden party cu unul casual. Pentru o astfel de petrecere, pastelurile și accentele colorate pop-up sunt perfecte pentru un look revigorant, dar potrivit pentru un eveniment atât de special. 

Mixuri neutre sau primăvăratice de beige, taupe, olive, galben, roz pal, griuri calde, bleumarin și alb, toate revitalizează o ținută stylish de gentleman. 

Sacou elegant pentru barbati, pentru invitatia la nunta in aer liber Sacou elegant cu căptușeală cu cocktailuri, alegerea perfectă pentru o petrecere sau o nuntă de vară.

Nu este obligatoriu să porți costum - însă, dacă este ales bine, îți garantează un je ne sais quoi cu care vei stârni admirație. Poți alege și piese versatile, dar elegante, care arată senzațional împreună. Bretelele pot oferi un look contemporan și tineresc, dacă renunți la sacou în timpul petrecerii.

Costum elegant de vara pentru barbati, ideal pentru nunta garden party Un costum modern cu aer revigorant, pentru domnii care vor să arate elegant la un garden party.

Cele mai moderne ținute de bărbați pentru nunta tip garden party sunt compuse fie dintr-un costum de vară similar celui business casual, fie din pantalon chino și sacou în nuanțe complementare (dacă nunta este informală). Funcționează foarte bine și o vestă elegantă, dar lejeră pentru a-ți permite să dansezi ore în șir. 

Vesta eleganta alba pentru invitati la nunta in gradina Vesta Mauroy este o vestă elegantă pentru bărbați, în nuanță deschisă care îți permite să te simți și să arăți bine la o nuntă în mijlocul naturii.

Alege cămăși elegante, made to measure, în nuanțe pastel de alb, albastru deschis, roz pal și galben pai, de tip uni sau în dungi delicate.

Vesta albastra pentru tinute barbatesti de nunta garden party

Sacou Seto mov cu dungi albastre, pentru barbati, pentru ceremonii de zi Un sacou mov cu model albastru, cu care te vei face remarcat în mod plăcut la o nuntă degajată și exuberantă.

Cravata, papionul și batista pot lipsi fără probleme, însă dacă vrei un look mai stilat, poți să alegi accesorii în culori vesele și modele care atrag atenția plăcut: dungi, carouri, accente florale.

Papion cu motive florale, ideal pentru nunțile de zi Papion cu motive florale, ideal pentru nunțile de zi, de tip garden party.

Poți purta pantofi Loafers, dar și pantofii Oxford sunt potriviți pentru o petrecere de zi, în grădină. 

Pantofi Loafers pentru barbati potriviti pentru nunta de vara Pantofii Loafers pentru bărbați sunt o alegere inspirată pentru ținutele de nuntă sau evenimente de tip garden party și de zi, în aer liber.

4. Ținuta potrivită pentru o nuntă casual, pe plajă

Bineînțeles, fiecare tip de nuntă este ales în funcție de personalitatea și de dorințele viitorilor miri. Nu toate nunțile trebuie să fie foarte formale și somptuoase, elegante sau tradiționale. 

Totuși, o nuntă casual nu presupune o pereche de blugi asortați cu teniși. Este un eveniment special care cere un minimum de eleganță, iar un costum casual de bărbați poate fi opțiunea perfectă.

Ținuta ideală pentru o nuntă pe malul mării trebuie să fie în primul rând lejeră, în niciun caz foarte sofisticată. Imaginează-ți că e ca și cum trebuie să te îmbraci pentru o ieșire la restaurant, într-o zi însorită. 

Costum casual albastru din doua culori, pentru nuntile pe plaja Costum albastru casual, potrivit pentru apariția la o nuntă pe plajă, în aer liber.

Vei arăta foarte bine în peisajul romantic, pe plajă, dacă alegi un pantalon elegant și simplu, alături de o cămașă albă sau deschisă la culoare și un sacou într-o culoare serenă, pentru un look plăcut și de efect. Poți opta și pentru o vestă elegantă, în culori naturale, când este prea cald afară.

Vesta eleganta si subtire, pentru barbati, pentru nunta in aer liber sau pe plaja Vestă elegantă crem pentru bărbați, pentru o nuntă memorabilă pe plajă sau în aer liber.

Cele mai cool combinații sunt cele care reflectă mediul natural în care are loc ceremonia: culoarea nisipului, beige, crem, alb prăfuit și nuanțe de albastru deschis și închis, marine. 

Nu este obligatoriu să îl porți, însă costumul conferă un farmec special și elegant, cu foarte puțin efort. Poți alege unul din materiale plăcute precum in sau blend cu bumbac. Nu trebuie să îți faci griji din cauza cutelor - un pantalon care are în compoziție bumbac și in se va șifona, însă va avea un look relaxat, natural.  

Costum subtire si elegant, de nunta de vara, pentru barbati Costum de vară pentru bărbați, ideal pentru petrecerile și ceremoniile pe malul mării, datorită țesăturilor subțiri și culorii de sezon.

Noi te sfătuim să nu porți cravată la un costum de in. Cele două elemente nu au ce căuta împreună. Pentru că va fi destul de cald, poți da jos sacoul, dar în acest caz, optează pentru bretele din mătase naturală de culoare bleumarin. 

Costum elegant de zi, pentru barbati Acest sacou este una dintre cele mai versatile piese vestimentare din garderoba unui domn. Poartă-i cu pantaloni bej din in și bumbac, la o nuntă cu aer optimist, mediteran și nonșalant..

În cazul nunților cu dress code casual, mirii sunt mai relaxați și dornici ca invitații lor să se simtă bine la un asemenea moment, fără rigoarea unui costum formal pretențios.    

Poți alege fie un costum tailor-made într-un pattern inedit, fie un sacou în carouri sau alt model interesant, alături de o pereche de pantaloni simpli. Poți combina, de asemenea, culori diferite, dar complementare, potrivite sezonului.

17-Sacou casual elegant Sacou modern din țesătură premium, pentru o ținută degajată, la o nuntă de zi, primăvara.

Descoperă toată colecția noastră de sacouri casual, perfecte pentru o nuntă în stil casual

În ceea ce privește încălțămintea aleasă, opțiunea câștigătoare este o pereche de pantofi Loafers, care sunt foarte comozi, arată foarte bine cu o ținută de nuntă și respectă eleganța unui eveniment special, de vară, în aer liber. 

Pantofi bărbătești Loafers, din piele suede, pentru petreceri de vară Pantofi bărbătești Loafers, din piele suede, pentru petreceri de vară relaxate.

5. Ținuta versatilă, care se potrivește la orice tip de nuntă, în orice sezon (da, există!)

La Tudor Tailor, credem că eleganța unui gentleman este o stare de bine, care nu ține cont de sezon și care poate atrage admirație prin combinații reușite de culori, țesături de calitate, piese made to measure și accesorii unice, pentru o notă personală.

O ținută de nuntă inspirată poate fi un costum stilat, care ți se potrivește perfect, dar și una bazată pe piese șic, precum sacouri și pantaloni de calitate, care pot fi repurtate și accesorizate în diferite moduri, astfel încât să creezi noi ținute potrivite și într-un mediu business, de exemplu. 

Dacă ești adeptul acestei versatilități, înseamnă că preferi să investești în puține piese vestimentare elegante, dar pline de personalitate și ușor de adoptat în noi ținute, indiferent de sezon. În acest caz, îți vor plăcea mult costumele all-season și materialele premium, special create să îți ofere confort adaptat la sezon.

 Care sunt țesăturile care îți asigură o stare de bine și confort, pe parcursul a multor ore de petrecere? 

Țesăturile potrivite pentru a fi purtate în orice sezon sunt cele ultra fine, ușoare și rezistente, din care și costumele all-season Tudor Tailor sunt confecționate. Urmărește și gramajul acestora pentru a alege piesele pe care le poți purta tot anul: 280g este un gramaj mediu, ideal pentru outfituri versatile. 

De asemenea, contează și finețea lânii sau a blendului: vei găsi țesături de 80’s sau 90’s pentru costume accesibile, dar, cu cât numărul e mai mare, cu atât știi că investești într-un costum mai fin sau o piesă mai calitativă și frumoasă. Super 130’s și Super 150’s sunt deja etichete distinctive ale calității și rafinamentului, iar ținuta va arăta ca turnată pe tine. 

Optează pentru ținute versatile croite din țesături precum cele Holland & Sherry, SCABAL sau Cerruti, pentru toate anotimpurile.

 

Cravate pentru costume elegante de nunta Cravate pe toate gusturile, pentru costume versatile, de purtat la nunțile anului

Costumele all-season sunt o alegere inspirată pentru tot timpul anului, atent croite pentru a-ți oferi maximum de confort și de stil, cu minimum de efort - mai ales când temperaturile variază destul de mult. Prin urmare, le poți purta în mai multe ocazii, accesorizându-le diferit și potrivit. 

Costumul Hydra bleumarin închis este un costum elegant all-season. Costumul Hydra bleumarin închis este un costum elegant all-season, potrivit și pentru nuntă, și pentru mediul business.
19-Pantofi Oxford cu piele lacuita Ținuta ta de invitat la nuntă va fi elevată cu rafinament datorită pantofilor Oxford cu finish lacuit, potrivit pentru ceremonii.

Ce trebuie să mai știi când alegi ținuta de nuntă perfectă?

Sfaturi pentru ținutele de primăvară-vară

Factorul cel mai important de luat în calcul, când îți alegi o ținută stilată de invitat la o nuntă vara, sunt temperaturile. Dacă participi la o petrecere estivală, asigură-te că nu vei transpira mult și că te vei simți destul de energic pentru a te distra alături de ceilalți invitați. 

Sacou in carouri pentru tinute all season Un mix fresh de imprimeuri și texturi deosebite, pentru o ținută sofisticată ca invitat la o nuntă de vară.

Alege țesături special create pentru temperaturile ridicate, care să-ți mențină confortul, să lase pielea să respire, dar să arate impecabil pe tine. Combinația de in și bumbac este câștigătoare, dar ai și stofe ultra fine, iar culorile deschise sunt perfecte pentru nunțile de vară, în aer liber.  

Sacou elegant de barbati pentru o nunta de vara Sacou Coralus pentru o petrecere de vară trendy și șic.

Pentru nunțile de primăvară-vară, alege costume de bărbați din țesături lejere și răcoroase, deschise la culoare, și accesorii în ton cu anotimpul: beige, scorțișoară, crem, griuri deschise, culori pastel, nuanțe deschise de roșu, albastru, verde. Ele transmit o atitudine degajată, plină de optimism, perfectă pentru un astfel de eveniment.

Elemente specifice unei ținute de nuntă pentru bărbați, pe timp de primăvară-vară:

 - Costume și seturi de două piese în nuanțe clasice sau deschise și luminoase

 - Cămăși elegante, cu modele discrete

 - Cravată, papion și/sau batistă de sacou în nuanțe pastel sau culori tari

 - Pantofi Oxford maro sau negri

Costum colorat pentru nunta de vara Costum versatil și nonconformist, ideal în sezonul cald, pentru gentlemenii moderni care vor să lase o impresie memorabilă.
Costum albastru elegant Berring pentru petrecerile în aer liber, de primăvară-vară. Ținuta elegantă Berring este potrivită pentru petrecerile în aer liber, de primăvară-vară.

Prin urmare, gentlemenii sunt invitați să poarte costume deschise la culoare sau mixuri de culori, echilibrate de o cămașă albă simplă sau în nuanțe complementare. Țesăturile trebuie să fie de calitate și subțiri, pentru a te simți relaxat pe tot parcursul evenimentului. 

Sfaturi pentru ținutele de toamnă-iarnă

Ținuta de invitat la nunțile de toamnă-iarnă merită să conțină elemente cromatice inspirate de natură: nuanțe pământii și neutre precum navy blue, griuri închise, verde închis, bordo, vișină putredă etc, chiar și negru, dacă dorești. 

De asemenea, costumul ales va fi unul mai elegant decât în sezonul cald, pentru că majoritatea evenimentelor au loc în interior, dar asta nu te oprește din a adopta un look modern, potrivit stilului tău personal.

Vei fi o apariție de excepție la o nuntă în sezonul rece, cu acest sacou din catifea burgundy, asortat cu un pantalon elegant de culoare neagră.

Costum de catifea pentru barbati Costum de catifea pentru barbati

Elemente tipice unei ținute de nuntă pentru bărbați, pe timp de toamnă-iarnă:

 - Costume și seturi de două piese în nuanțe clasice de negru, gri cărbune, albastru închis, burgund, navy

 - Cămăși albe simple

 - Piese vestimentare din lână sau catifea

 - Cravată, papion și/sau batistă de sacou în culori intense

 - Pantofi Oxford maro sau negri

Nuanțele costumelor și ale accesoriilor potrivite la o nuntă depind de momentul zilei și de vremea de afară. Cu cât este mai mult soare, cu atât culorile sunt vii și deschise.  

Batiste elegante de sacou de nunta de vara

Batistele Tudor Tailor sunt create din cele mai fine materiale și au patternuri interesante, potrivite oricărui eveniment. Alege să impresionezi cu batistele care îți plac!

Pentru orice tip de nuntă la care ești oaspete, o opțiune reușită este costumul la comandă. 

Consilierii Tudor Tailor te vor ajuta să alegi costumul preferat, dintr-o colecție cu numeroase ținute masculine de inspirație britanică și măiestrie italiană, croit după măsurile și preferințele tale stilistice. Alege-l pe cel cu care să impresionezi la toate evenimentele din aer liber din acest sezon!

Batiste elegante de sacou barbati Batiste în modele neconvenționale, cu care poți adăuga o notă personală unei ținute de nuntă.

Când nu se specifică dress code-ul, atunci alege o ținută de seară unitară și deosebită: un costum rafinat, în culori închise, accesorizat cu cravată sau papion elegant și o batistă de buzunar albă sau colorată, care scoate ținuta din anonimat.

Dacă evenimentul are loc vara, la munte, pe o terasă acoperită sau într-un cort, poți opta pentru un look ușor mai relaxat, dar distins. Aceleași principii ca la dress code-ul cocktail: costum, cravată, pantofi Oxford, culori îndrăznețe pentru accesorii. 

Nunțile cer o ținută elegantă indiferent de loc, timp și spațiu. 

Ai o mulțime de opțiuni de ținute masculine șic cu care să nu eclipsezi mirele, dar care să te distingă printre ceilalți invitați prin bun-gust, autenticitate, echilibru și farmecul unor accesorii personalizate. Trebuie doar să știi cum le alegi. 

Fă-ne o vizită sau programează o întâlnire alături de un consilier vestimentar Tudor Tailor, pentru o experiență unică de eleganță masculină, în care îți vei crea ținuta perfectă de invitat la nunțile anului!  

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.