Ghidul ținutelor bărbătești pentru toamnă: trenduri, sfaturi, și haine must-have

Pentru că în sfârșit toamna și-a intrat serios în rol, e momentul să te gândești la garderoba pentru următoarele luni. Zilele călduroase și-au cam pierdut din drepturi, și te așteptă săptămâni din ce în ce mai friguroase, până vine cel mai rece sezon din acest an - iarna.

Pentru că ești o persoană foarte ocupată, niciodată nu poți să îți faci destul timp pentru cumpărăturile de completare a garderobei din anii ce au trecut. Probabil ți-au mai rămas câteva piese vestimentare în perfectă stare, unele mai pot să fie purtate fără nicio problemă, dar cu siguranță ai câteva nevoi în materie de haine pe care poate nici măcar nu le-ai identificat încă. În acest ghid vei regăsi mai multe piese vestimentare și accesorii care îți vor complimenta statura și te vor apăra de frigul de afară.

Deoarece filozofia Tudor. Personal Tailor nu se bazează pe fast fashion, stilul clasic și versatil, elegant și constant, este ceea ce este recomandat și de această dată. Vei regăsi aici atât elemente simple de bază, cât și haine sofisticate pe care să le alegi cu grijă. Nu îți face griji, consilierii noștri îți stau la dispoziție oricând ai nevoie.

 Cum să te îmbraci mai bine toamna aceasta

Culori și materiale

Iată câteva dintre cele mai folosite culori și materiale specifice sezonului toamnă-iarnă. Culorile crude, pastelate sau foarte intense sunt puse la păstrare până la primăvară, dar asta nu înseamnă nicidecum că ești obligat să porți doar negru sau că vei fi îmbrăcat sobru.

În materie de culori, vedetele acestui sezon sunt cu siguranță: verde, maro, burgundi și portocaliu, și sunt urmate de o nelipsită paletă de nuanțe pentru albastru și gri. Hainele în culori de albastru, bleumarin, navy și gri sunt mereu o idee foarte bună, putând fi combinate între ele foarte ușor.

Alege cu mare grijă materialul hainelor în această perioadă. Aspectul foarte plăcut nu mai este de ajuns. Materialul vedetă este flanelul, dar la fel de prioritare sunt și materialele cu cașmir, mai ales atunci când vrei să faci un cadou de excepție. Unele lucruri rămân neschimbate într-un sens pozitiv, iar lâna este mereu o idee bună, versatilă și accesibilă la preț. În cazul în care mergi mult cu mașina, un costum de flanel este de ajuns fără să mai fie nevoie să iei cu tine și paltonul, mai ales dacă distanța de la mașină la birou nu este foarte mare.

Trench-ul sau Paltonul 

Cu siguranță nu mai este confortabil să ieși din casă doar în costum sau cămașă, mai ales dacă ai de parcurs distanțe serioase prin oraș, deoarece temperaturile sunt foarte scăzute dimineața și seara. Fie că ieși la o întâlnire relaxată, o ieșire în oraș de tip smart-casual, fie că ai nevoie de cele mai elegante haine din șifonier, vei avea nevoie de un trench care poate fi sub formă unei geci mai scurte, din fâș sau dintr-un material natural pentru mai multă eleganță și confort.  Paltonul este haina care te îmbracă cel mai bine și te ferește de umiditate, vânt și frig. Mai mult decât atât, este cea mai elegantă haină pe timp de iarnă.

Aceste produse se pot face și la comandă la Tudor Tailor, unde totul se alege în funcție de dorința clientului și recomandarea specialistului. Nu face rabat de la calitate în cazul unui palton, deoarece dacă alegi materialul cu grijă, iar apoi întreții corect paltonul, poți să te folosești de această haină între 5 și 10 ani. Paltonul este o investiție serioasă și trebuie făcută cu gândul unui termen îndelungat.

Costumul la 3 piese

Frumusețea unui costum format din 3 piese (sacou, vestă și pantalon) constă în special în versatilitatea lui. După ce alegi culorile cu grijă, ți-ai asigurat încă cel puțin cinci ținute diferite, susținute prin combinația cu celelalte haine din dulap. Faptul că există o a treia piesă - vesta - îți oferă în primul rând mai multă căldură corpului, iar dacă este cazul și ești la un eveniment de interior și temperatura este prea mare, poți renunța la sacou și rămâne doar cu vesta, fără să fii „descoperit” și să rămâi doar în cămașă. Este o alegere excelentă, pe care o poți pune în valoare în special până începe sezonul de primăvară - vară.

Ce spui de un costum care nu se udă? Pentru că este un sezon ploios, se poate întâmpla foarte des să fii prins fără umbrelă. Ce faci atunci când plouă peste costumul tău? Țesăturile rezistente la apă (și nu numai) sunt principalul personaj în această toamnă.

Costumul hidrofob este unul dintre cele mai mediatizate costume de la Tudor Tailor, având proprietăți care impedică atât udarea costumului cât și pătarea lui. Te invităm la showroom să îți facem o demonstrație live, iar de acolo tu decizi dacă toamna și iarna aceasta vrei să scapi de grija costumelor stricate de ploaie sau nu.

Cardiganul, Puloverul și Maleta

Este cel mai potrivit timp pentru un artificiu vestimentar și anume: layering-ul. Conceptul de ținută în “straturi” are mai multe beneficii. Primul beneficiu este că îți ține de cald, deoarece chiar dacă hainele sunt mai subțiri dar în mai multe straturi, căldură se menține. Mai apoi, layering-ul este foarte comod. Frecarea nu se va mai face între o haină groasă și piele, ci între materiale, iar confortul tău va crește semnificativ. Ultimul beneficiu important este că te asiguri că oriunde vei merge, nu îți va fi nici prea cald, nici prea frig. Dacă ai doar o haină groasă pe tine și în încăpere este foarte cald, efectiv nu poți renunța la haină, dar dacă sunt de exemplu 3 straturi ale hainelor, poți să renunți sau să îmbraci câte o piesă pe rând până resimți temperatura dorită. Cum faci acest lucru, dacă nu cu un adaos de culoare și frumos în ținuta ta, printru-un cardigan, pulover sau o maletă?

Frumusețea toamnei sau a anotimpului de iarnă este că îți permite să fii mult mai bine  și mai complex îmbrăcat decât vara. Poți  opta pentru un cardigan la o pereche de jeans pe care îi poți face la Tudor Tailor pe comandă, sau vei îmbrăca un pulover în V cu o cămașă și cravată pentru acea zi din lună plină de ședințe și rapoarte.

Dacă avi o zi mai “leneșă” și nu vrei să calci o cămașă, maleta sub un sacou în carouri este o idee genială. Pe site-ul nostru www.tudor-tailor.com poți să vezi toate aceste combinații.

Cămășile de flanel

Flanel-ul nu este un material învechit, el și-a refăcut apariția în preferințele domnilor. Calitatea și finețea unui flanel prelucrat la Tudor Tailor depășesc cu mult preconcepțiile. Da, există materiale “all season” pentru costume și cămăși, dar de ce să porți aceleași haine tot anul, când poți să ai două schimburi de culori și materiale în fiecare an , iar viața lor să se prelungească cu cel puțin doi ani? Investiția pe termen lung este cea mai bună alegere. Te invităm la noi în magazin, în București, Timișoara sau Cluj, să simți finețea unui material de flanel și căldura pe care o rezervă acest material.

Da, ele au venit mult timp sub culori “extreme” și modele mult prea încărcate. Încă își păstrează o tonalitate smart-casual ca referință, dar există modele care pot să fie accesorizate și purtate pentru ocazii mai speciale. Cămașa de flanel, fie ea simplă, cu puncte sau dungi, carouri sau textură este un cadou perfect de Crăciun. Pentru sezonul rece, cu ocaziile atâtor sărbători și vizite, o cămașa de flanel împreună cu un sacou, asortată la o pereche de pantaloni de lână te poziționează într-o notă elegantă și potrivită pentru nevoia ta.

camasa de barbati flanel Cămașa din flanel poate fi purtată în zilele mai relaxate

Accesorii ideale pentru toamnă

Eșarfa

Sănătatea este pe primul loc, iar toamna, o eșarfă este indispensabilă. Mai mult decât atât, te poți juca cu culorile în ținutele tale. Accesorile îți oferă mereu un plus de imagine și stil. O ținută poate să prindă o total altă formă și un aspect diferit doar printr-o accesorizare corectă și diversă. Eșarfa poate să fie de o lungime mai scurtă atunci când o porți doar cu un sacou, iar dacă ai paltonul cu tine, poți opta pentru o eșarfă de lungimea aproximativă a paltonului. Fie că este din lână, fie că este din mătase, este la fel de plăcută la atingere și la purtare dacă materialul este de o calitate superioară.

esarfa epntru barabti Dacă alegi un palton, poți purta o eșarfă de lungimea acestuia

Mănușile

Mănușile sunt obligatorii și necesare, iar la Tudor Tailor ne asigurăm că mănușile pe care le vei purta sunt atât călduroase, cât și corect accesorizate la ținuta ta plină de stil. Mănușile nu trebuie să fie dintr-un material sintetic, ci din piele. Nu se cuvine ca la o ținută elegantă să ai un alt tip de mănuși.

Alege să porți mănuși elegante, din piele

Pălăria

Dacă ai un stil mai îndrăzneț, îți recmandăm pălăria. Este un accesoriu care se potrivește la orice ținută din categoria casual, smart-casual și business. Nu uita că pălăriile nu rezistă la ploaie sau dacă sunt udate în repetate rânduri, astfel că trebuie să te asiguri că ai umbrela cu tine dacă se anunță vreme rea. Orice haină sau accesoriu trebuie să fie purtat și corect pentru a prelungi durata lui de viață.

palarie de barbati Pălăriabărbătească este un accesoriu elegant, care te protejează de frig

Concluzii

Cu siguranță, aici ai găsit doar câteva referințe din cele mai necesare și poate chiar urgente nevoi ale tale. Fie că este un simplu reminder pentru cumpărăturile din anul acesta, fie că ai descoperit lucruri noi, consilierii noștri îți stau la dispoziție oricând pentru întrebările pe care le ai în materie de haine.

Sperăm că toamna aceasta nu te-a luat prin surprindere și pe nepregătite, dar dacă totuși s-a întâmplat acest lucru, te invităm să descoperi gama de produse din showroom-ul nostru.

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.