Stilul nautic

Pentru ca ne aflam in plina vara cand marea devine destinatia preferata pentru cei mai multi, sau pentru aceia care doresc sa redea un aer marinaresc stilului de zi cu zi, vom vorbi in acest articol despre stilul nautic.

Caracterizat prin simplitate si confort, acest stil vestimentar a trecut bariera timpului, regasindu-se an de an in tendintele sezonului cald, de fiecare data interpretat putin diferit.
Stilul nautic este predominat de nuante de albastru care simbolizeaza bineinteles marea. De asemenea regasim tonuri de bej si crem care transpun nisipul, albul uniformelor marinaresti si coraiul ce aminteste de fauna si vegetatia marina.
In ceea ce priveste tesaturile, vorbim de fibre naturale care mentin corpul aerisit si ofera totodata protectie impotriva soarelui si a vantului. Inul si bumbacul sunt cele mai potrivite, insa si o lana foarte subtire poate fi o alegere inspirata.

Poti obtine un look in stilul nautic clasic fara prea mult efort, mixand cateva piese vestimentare pe care le ai cu siguranta in garderoba: un sacou bleumarin, o camasa sau un t-shirt alb din bumbac si un pantalon chino, crem sau bej. Si pentru ca detaliile fac intotdeauna diferenta, schimba nasturii sacoului cu unii metalici, si aranjeaza-ti neglijent o batista din matase cu impriumeu marinaresc.

O alternativa mai sofistica consta in alegerea unui sacou bleumarin double breasted. Acest model de sacou isi are originile in marina, fiind purtat de canotorii de la Cambridge in prima jumatate a secolului XIX.
O cravata si o batista corai va oferi un plus de rafinament tinutei.

Sezonul acesta, elementele nautice sunt mult mai discrete. Pentru un look stilish poti opta pentru un sacou bej cu dungi orizontale.  Il poti asorta fie cu un pantalon albastru electric si o camasa cu imprimeu floral, fie cu o camasa alba si o pereche de jeansi.

O alta piesa "vedeta" in acest sezon, este sacoul necaptusit din hopsack. Iti garantam ca o data ce vei proba un astfel de sacou, nu vei mai dori sa te intorci la cel clasic. Neavand captuseala, intaritura si pernite vei avea libertate in miscare, ca sa nu mai vorbim de confortul termic. Finisajele sunt lucrate cu deosebita atentie, fiind in totalitate la vedere. Alege un rosu-corai si poarta-l cu un chinos navy si o pereche de loafersi! Astfel obtii un outfit care se incadreaza in tentintele stilului nautic. Nu uita niciodata de accesorii, sarea si piperul in vestimentatie.

Practicantii sporturilor nautice sunt cei care prefera cel mai adesea outfiturile marinaresti. Pentru acestia sunt recomandate tesaturile tratate hidrofob. Lichidul se prelinge pe suprafata acestui material, iar picaturile ramase se aseaza pe suprafata sa, luand forma unor perle, care pot fi foarte usor scuturate.
Te-ai fi gandit ca poti face surf in costumul tau business?

Pentru mai multe sfaturi de stil, programeaza-ti o intalnire gratuita cu unul dintre consilierii nostri vestimentari.

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.