De ce avem nevoie de sanuri pentru pantofi

Sanurile pentru pantofi sunt acele calapoduri, construite din diverse tipuri de materiale, care, folosite cu regularitate, ajuta pantoful sa isi pastreze forma, beneficiind in acelasi timp de o ingrijire speciala care ii va prelungi durata de viata.

Construite in mai multe variante (din doua sau trei bucati de lemn), cu marime ajustabila pentru a acoperi o gama larga de dimensiuni, realizate din lemn de diverse tipuri sau plastic, sanurile pentru pantofi sunt un must-have pentru cei care-si doresc ca o pereche de pantofi sa se pastreze intr-o stare cat mai buna, pentru mai mult timp.

De ce avem nevoie de sanuri pentru pantofi?

Daca pantofii tai nu sunt realizati din piele naturala atunci investitia intr-o pereche de sanuri nu este neaparat necesara. Sigur ca ai putea sa le cumperi pentru a incerca sa le mentii forma insa, fara a cunoaste exact proprietatile materialului si reactia sa la intindere, nu exista nicio modalitate de a spune daca sanurile  vor fi sau nu eficiente.

In schimb, pentru pantofii realizati din piele naturala este obligatoriu sa achizitionezi si o pereche sanuri, daca doresti sa te bucuri de ei un timp indelungat.

De ce avem nevoie de sanuri pentru pantofi

Pe parcursul zilei, picioarele noastre transpira, iar pielea si captuseala pantofilor absorb toata umezeala si mirosul neplacut. Pe langa mirosul neplacut pe care il va avea pantoful, umezeala poate provoca si descompunerea captuselii sau craparea pielii, distrugand astfel incaltamintea.

Aici intervin proprietatile sanurilor din lemn (mai ales a celor din lemn de cedru), care vor mentine pantofii intr-o forma corespunzatoare, absorbind umezeala si mirosurile neplacute. Lemnul absorbant va ajuta la uscarea corecta a pantofilor, astfel incat acestia sa nu se deterioreze in interior, mentinand incaltarile intr-o stare excelenta ani de zile.

De ce avem nevoie de sanuri pentru pantofi

Exceptand pantofii de sport si incaltamintea care nu este din piele, este ideal sa avem pereche de sanuri in fiecare pereche de pantofi depozitati.  Pentru a absorbi cel mai bine umezeala si pentru a-i ajuta sa revina la forma lor naturala, este esentiala utilizarea sanurilor la maxim o ora dupa ce am indepartat pantofii din picioare. Ulterior, pantofii au nevoie de 24 de ore pentru a se usca complet, deci este preferabil sa nu fie scosi de pe sanuri in tot acest timp.

 

Sanuri din lemn sau sanuri din plastic?

Pentru a detine toate proprietatile enumerate mai sus, este esential ca sanurile pentru pantofi sa fie realizate, indiferent de forma lor, din lemn, preferabil din lemn de cedru.

Sanurile pentru pantofi sunt fabricate din mai multe tipuri de lemn, precum lemnul de cedru, fag sau tei. Toate trei ajuta la revenirea la forma initiala a pantofului si la absorbtia umezelii. Proprietatea pe care sanurile din lemn de cedru o au in plus, este absorbtia totala a mirosului neplacut. Mare atentie insa la sanurile  din lemn lacuit, aceasta varianta nu este optima pentru ca lemnul isi pierde din proprietatile sale naturale, iar lacul va impiedica absorbtia mirosului si a umezelii.

Sanurile din plastic sunt acceptate si utile doar pentru calatorii. Acestea vor avea greutatea optima pentru transport si vor proteja pantofii, evitand presarea si deformarea lor. Aceste sanuri nu au alte proprietati, deci evitati sa le folositi in alte contexte.

 

Citeste in continuare despre istoria si caracteristicile pantofilor in articolele despre Pantofii Oxford sau Pantofii broguesau obtine mai multe informatii despre intretinerea corecta a pantofilor tai preferati de la consilierii vestimentari Tudor, prezenti in showroom-urile noastre din Bucuresti, Cluj si Timisoara.

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.