Cum îți poți reorganiza garderoba aproape.. terapeutic. 12 piese care nu trebuie să îți lipsească din propria colecție

Pentru mulți dintre noi, reorganizarea garderobei este pe "to-do list" la fiecare schimbare de sezon, sperand mereu că vom ajunge să facem un audit complet.. "într-o zi". Iată că a venit și vremea acestui task pe care poate l-ați amanat, pe bună dreptate, pentru că nu a fost niciodată destul timp.

Este o oportunitate să vă regăsiți stilul personal, sau, de ce nu, să îl reinventați - să vă acordați un moment de răsfăț și "self-care" personal care a fost prea mult amanat.

Înainte de a începe acest proiect, e normal ca fiecare garderobă să aibă acel grad de "clutter" și de piese pe care le păstrăm din obișnuință, pe pilot automat. De aceea oricărei persoane îi prinde bine un moment de obiectivitate cu privire a ceea ce deține în garderobă: credem că înțelegand ce avem deja, ce purtăm, dar și ce nu ne mai reprezintă, putem ajunge la un moment de claritate, cat și la potențialul de a ne simți mai organizați.

Deci, haideți să nu mai stăm pe ganduri, să ne frecăm bine palmele și să ne alocăm cateva ore (care se vor demonstra foarte valoroase) pentru această activitate recreativă. La sfarșit vă veți simți mai productivi decat într-o zi bună la office, foarte stăpani pe ceea ce dețineți, și cu planuri de viitor concrete în ceea ce privește stilul vestimentar personal. Vă veți bucura de piese de care ați uitat, pe care o să le reincorporați în ținutele viitoare, dar veți descoperi și multe haine sau accesorii pe care le-ați tot purtat și pe care, de ce nu, ați putea să le donați și să le înlocuiți, dacă nu vă mai reprezintă în totalitate.

În plus, este un proces terapeutic, iar astăzi, mai mult ca oricand, avem nevoie de calm și viziune pe termen lungSperăm să vă inspirăm deciziile!

organizare dulap barbati

Trei pași pentru o reorganizare a garderobei aproape.. terapeutică:

Vrem să venim în ajutorul vostru cu trei pași simpli în urma cărora garderoba va fi ușor de navigat, purtat și vă veți putea bucura de un styling rapid și eficient. Descoperiți pașii care vă vor garanta un stil impecabil în următoarea perioadă, fie că alegeți să reconfigurați întregul dulap sau pur și simplu să ordonați piesele vestimentare aflate în el. 

1. Eliberați toate umerașele și goliți toate sertarele

Auditul garderobei începe cu analiza tuturor articolelor vestimentare, atât a celor pentru care optăm de fiecare dată, dar și a celor înghesuite prin fiecare colț al dulapului.

Nu știți de unde să începeți? Ei bine, primul pas cere o deconectare completă de la agitația cotidiană și selectarea unui playlist preferat pentru un timp de relaxare printre haine și accesorii.

Luați la rând piesele vestimentare de pe umerașe, și apoi treceți la cele din sertare și alte spații de depozitare. Așa cum ne spunea Marie Kondo în binecunoscutul ei show de pe Netflix, goliți tot dressingul pe pat. Să înceapă sortarea!

2. Împărțiți hainele în "de păstrat", "de donat" și "de reciclat"

Sunteți din categoria celor care cred că este imposibil să se despartă de unele haine, chiar dacă nu le-au purtat în ultimii 3 ani? Poate căutați o a doua părere - credeți-ne, cu toții avem nevoie de asta-, pentru că este timpul să renunțați la ele. Nu e neapărat nevoie să le aruncați, ci să găsiți pe altcineva care le-ar îndrăgi la fel de mult cum a-ți făcut-o voi.

Organizați hainele în cele trei categorii propuse:

  1. - de păstrat - toate hainele și accesoriile pe care le iubiți, în care arătați bine, și care sunt într-o condiție bună și vă vin bine
  2. - de donat - toate hainele care nu vă mai vin și pe care nu le-ați mai purtat, indiferent de cate ori v-ați propus să o faceți
  3. - și de reciclat - toate hainele care nu mai pot fi purtate din cauza defectelor

Din experiență, prima categorie va fi mai ușor de rezolvat, cele din urmă implicând un minim efort din partea voastră.

Unde donăm?

În cazul în care se află într-o stare bună și le-ați întreținut cu grijă, puteți alege să le donați unei familii care nu își poate achiziționa articole vestimentare de calitate sau împreună cu noi, le putem dona Asociației Atitudini Alternative imediat ce trecem de această perioadă nefastă.

3. Aranjați garderoba în noua versiune!

Pentru că ce a fost mai greu a trecut, acum puteți aranja piesele vestimentare din categoria de păstrat înapoi în dulap și în celelalte spații de depozitare. Înainte să faceți acest lucru, vă recomandăm să stergeți aceste suprafețe de mobilier cu produse speciale pentru îngrijirea lor și să așteptați să se aerisească complet încăperea înainte să le reorganizați în garderobă.

Tot în această fază puteți îmbrăca o parte din ținute și vă puteți crea un album cu diverse ținute care să vă ajute data viitoare cand intervine lipsa de inspirație.

Ați finalizat și acest ultim pas, dar ați realizat că în noua versiune a garderobei lipsesc unul sau mai multe articole vestimentare de bază, pe care orice gentleman trebuie să le aibă la dispoziție?

Mai jos găsiți o selecție de piese elegante și accesorii versatile care nu trebuie să lipsească din nicio garderobă:

12 piese vestimentare și accesorii esențiale în garderoba oricărui bărbat:

1. Pantofii loafer

Acestă încălțăminte bărbătească poate fi asortată la o mulțime de combinații vestimentare. Dacă alegeți să purtați o ținută cu blugi, chinos sau pantaloni scurți, acest model este versatil și comod, recomandat în special în zilele însorite din sezonul primăvară-vară.

 

2. Sacoul în nuanțe de albastru

Fie că optați pentru un albastru șters, perfect pentru zilele însorite cu un model complementar în carouri sau îmbrăcați o piesă în nuanță clasică, sacoul albastru este una dintre cele mai reprezentative piese vestimentare din garderobă acestui an. Cu țesături premium și finisaje impecabile, piesele Tudor Tailor completează la virgulă garderoba unui gentleman veritabil.

3. Cămașa albă Twill fin

Fără nicio discuție, cămașa albă este nelipsită din garderoba oricărui bărbat. Modelul propus este realizat din cele mai fine țesături, la cele mai înalte standarde britanice.

4. Cravata cu model micro

Și în categoria accesorii rămânem fideli nuanțelor azur, iar modelele cu patternuri micro sunt cele care vor aduce alt element de noutate oricărei ținute îmbrăcate.

5. Perechea lejeră de pantaloni Chinos

Acest model de pantaloni satisface atât gusturile celor care vor să iasă în evidență, cât și ale bărbaților care pun accent pe calitate și o imagine mai clasică. Confecționați din țesătură de formă twill și din compoziție 100% bumbac, pantalonii chino sunt recomandați în special în sezonul cald.

6. Cureaua clasică, cu cataramă metalică

În nuanțe neutre, cureaua este accesoriul indispensabil pentru o ținută reușită. Purtată atât la ținute business, cât și la cele casual, aceasta trebuie să se regăsească printre accesoriile din noua versiune a garderobei.

Curea GLORY

7. Pantofii Derby

Dacă sunteți în căutarea unui pantof elegant pentru care puteți opta și în ținutele casual, modelul Derby este ideal și reprezintă o investiție sigură care funcționează spre a spori confortul oricărui gentleman. De la întâlniri formale, la un rendez-vous spontan, cu o pereche de Derby mergi la sigur!

8. Geanta casual

Zilele servietelor și a diplomatelor au deschis orizontul spre variante noi în contextele business-casual. Alege din numeroasele modele de genți casual în diferite culori, pe care le poți purta fie de umar sau în mână, pentru a se asorta cu ținuta office aleasă.

9. Cămașa cu model

Alegeți noi modele atunci când optați pentru o cămașă casual sau office, în combinații noi, dar optați de fiecare dată pentru eleganță și bun simț. Așadar, mare atenție la model și nu în ultimul rând, alegeți cele mai fine țesăturile, croite cu precizie perfectă!

10. Portcard discret

Special creat pentru nevoile oricarui gentleman, cu un design rafinat și compact, portcardul este compartimentat pentru carțile de credit și cele de vizită. Găsiți variantele disponibile în secțiunea Spring Sale!

11. O pereche de butoni versatili

O pereche de butoni aurii se va potrivi cu orice tip de costum.

12. Batista "pocket square"

Orice ținută iese din anonimat daca o asortezi cu o batistă pentru sacou.

Vă urăm inspirație și relaxare în a descoperi cum arată garderoba voastră și cum puteți să o transformați cu ajutorul unor piese vestimentare esențiale. Vă așteptăm cu "before and after" al versiunii finale și vă invităm la o sesiune gratuită de fitting, atunci când momentul va fi potrivit.

Între timp vă invităm să descoperiți colecția noastră de Spring Sale 2020!

 

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.