Costumul bleumarin: O piesă vestimentară esențială în garderoba masculină

Costumul de bărbați bleumarin este o piesă clasică în garderoba bărbaților rafinați în privința alegerilor vestimentare. Bleumarin-ul este considerat o culoare „tânără”, care conferă purtătorului un aer tineresc, extrem de flatant, mai ales pentru barbații maturi.

Costumul bleumarin are o personalitate versatilă, așa că poate fi purtat într-o mulțime de situații. De la ținute casual, costumul bleumarin poate urca nivelele de formalitate pana la „black tie optional”, atunci când este purtat cu o cămașă albă și o cravată mai conservatoare.

Purtat într-o manieră casual, dacă sacoul este alaturat unei perechi de pantaloni eleganți într-o culoare deschisă, costumul bleumarin devine o piesă perfectă pentru orice ocazie relaxată. În ceea ce privește ținutele pentru birou, costumele business în nuanțe de bleumarin sunt în topul preferințelor gentlemenilor rafinați.

Costumul bleumarin a rămas de-a lungul timpului clasic în vestimentația masculină, iar orice bărbat care deține măcar două costume în garderobă, ar trebui să dețină cel puțin un costum bleumarin.

Iată care sunt cele mai populare modele de costume bărbătești bleumarin și când le poți purta în funcție de contextul social, și mesajul pe care vrei să îl transmiți:

1. Costumul business bleumarin

Costumele business de bărbați sunt dominate de două culori de bază: bleumarin și gri.

Deși costumul gri este considerat mai popular decât costumul bleumarin, fiind la fel de potrivit ținutelor foarte formale, însă aparent mult mai ușor de asortat cu alte culori, costumul bleumarin oferă întotdeauna o notă inconfundabilă de eleganță fără efort.

costum bleumarin barbatesc

Costumul clasic

Un costum bleumarin monocrom, la un singur rând de nasturi, este o alegere versatilă, ideală atunci când achiziționezi primul tău costum belumarin. Acest costum bleumarin clasic poate fi purtat atât la ocazii ceremoniale, cât și la o întâlnire business la cel mai înalt nivel.

costum bleumarin clasic Costum bleumarin Cooper Two, marca Tudor Tailor

Pentru o ținută formală clasică, poartă costumul bleumarin împreună cu o cămașă clasică albă sau bleu și o cravată într-o culoare aprinsă. Completează ținuta cu o pereche de pantofi maro sau burgundy.

Pantofii negri nu sunt recomandați decât în cazul unei ținute de seară, împreună cu un smoking sau un costum bleumarin elegant.

costum bleumarin pentru birou

Pe lângă cravatele în culori aprinse precum roșu sau galben, o altă culoare de cravată potrivită pentru costumul bleumarin este chiar cravata bleumarin. Alege o nuanță de cravată diferită de cea a costumului sau a cămășii.

ce cravarata port la costum bleumarin

Costumul cu două rânduri de nasturi

Costumul bleumarin cu două rânduri de nasturi este mai formal decât cel cu un rând de nasturi. Acesta are un design cu șase nasturi, poziționați pe două rânduri paralele.

Pentru un om de afaceri, care poartă costume în fiecare zi, este necesară puțină varietate în garderobă. Reverul ascuțit conferă un plus de masculinitate și o eleganță caracteristică sacoului tradițional, iar cele două rânduri de nasturi adaugă rafinament oricărei ținute formale.

costum business bleumarin

Costumul bleumarin cu două rânduri de nasturi poate fi purtat în mediul business, însă nu îl purta în fiecare zi, ci rezervă-l pentru zile cu evenimente mai importante, cum ar fi o întâlnire cu investitorii sau o ședință de prezentare a unui nou concept.

pantofi barbatesti double monk maro

Pentru a adăuga o notă sofisticată și modernă, completează ținuta cu o pereche de pantofi Monk cu două catarame, într-o nunață închisă de maro.

Costumul cu imprimeu "pinstripe"

Un costum bleumarin cu imprimeu este mai puțin formal decât unul dintr-o țesătură uni. Unul dintre imprimeurile acceptate în mediul business este cel “pinstripe” - dungile subțiri și discrete fiind reprezentative pentru un costum business.

Imprimeul clasic în dungi “pinstripe” își are originile în Anglia secolului al XIX-lea. Bancherii britanici din acea vreme având propriul imprimeu în dungi, în funcție de banca pentru care lucrau. Mai târziu acest imprimeu a fost adoptat gangsterii americani, care purtau cu mândrie costume cu imprimeu “pinstripe” care mai de care mai extravagante.

tinuta business cu costum bleumarin

Astăzi costumele cu imprimeu în dungi sunt diferite decât la origini, având croiuri ajustate, tăieturi elegante și culori rafinate precum bleumarin-ul.

Un beneficiu suplimentar al costumului bleumarin cu dungi este efectul optic de alungire, ceea ce îl face o alegere perfectă pentru bărbații scunzi sau corpolenți.

Atunci când porți un costum cu imprimeu “pinstripe” trebuie să fii foarte atent cu ce îl accesorizezi. Evită să porți o cămașă sau o cravată în dungi, ca să nu distragi atenția de la imprimeul costumului.

Poți purta în schimb o cravată cu buline sau o cravată fără imprimeu, ca să fii sigur că nu aglomerezi vizual ținuta.

costum bleumarin cu dungi

În ceea ce privește cămașa, alege un model care complimentează culoarea dungilor de pe costum. Majoritatea costumelor “pinstripe” au dungi albe sau într-o nuanță deschisă, așa că în funcție de costum poți purta cămăși albe, bleu sau roz.

Costumul cu imprimeu în carouri

Carourile sunt un imprimeu cu tradiție. Extrem de versatil, acest imprimeu este disponibil într-o mulțime de variante - fie că îți plac carourile gingaham, madras sau glen, în mod sigur vei găsi un costum bleumarin în carouri care să fie pe gustul tău.

Un costum în carouri este fără îndoială un “statement stilistic”, de aceea nu toate costumele în carouri pot fi purtate într-un mediu office.

Dacă cauți un costum bleumarin pentru birou, orientează-te către un model cu carouri subtile care se va încadra perfect în mediul business.

Poartă un astfel de costum cu o cămașă albă, pantofi burgundy sau maro și o cravată roșie cu imprimeu  

costum business bleumarin in carouri Costum bleumarin Chester, de la Tudor Tailor

Costumul cu trei piese

O alegere elegantă și extrem de practică în sezonul rece este costumul bleumarin din trei piese. Așa cum îi spune și numele, acesta este format din trei piese: pantaloni, sacou și vestă.

costum bleumarin cu trei piese

Vesta sporește eleganța și versatilitatea ținutei, oferind și un confort termic sporit în lunile de toamnă și iarnă. Ea îți dă posibilitatea să porți sacoul deschis, cu sau fără cravată. Poți chiar să renunți la sacou, atunci când îți dorești mai mult confort într-o zi lungă petrecută la birou.

Poartă un costum bleumarin din trei piese cu o cămașă clasică albă, dacă vrei un look cu adevărat elegant. Cămașa albă se potrivește cu orice culoare de costum, așa că nu ai cum să dai greș cu o astfel de combinație.

camasa alba pentru costum Cămașă albă Vinson, pentru costumul bleumarin

În zilele cu adevărat friguroase, îmbracă un palton gri din lână peste costumul tău bleumarin din trei piese. Nu doar că te va proteja de frig, dar te va și ajuta să faci o declarație de stil și masculinitate.

palton pentru costum bleumarin Palton Johnson, de la Tudor Tailor.

Nu uita de accesoriul fără de care ținutele tale pentru birou ar fi incomplete - geanta business din piele.

Prevăzută cu șase compartimente încăpătoare, aceasta este perfectă pentru zilele aglomerate când trebuie să participi la întâlniri de afaceri, pentru care ai nevoie de laptop și de multe documente importante.

geanta maro pentru barbati

Pentru un look cu personalitate la birou, nu trebuie să îți fie teamă să amesteci imprimeuri, stiluri și texturi diferite.

2. Costumul bleumarin smart casual

Costumul casual de bărbați are un croi mai relaxat decât costumul business. Este realizat din țesături lejere, cu nuanțe deschise și imprimeuri ceva mai îndrăznețe.

La crearea unei ținute smart casual contribuie atât costumul, cât și celelalte piese vestimentare și accesorii.

Iată care sunt cele mai populare tipuri de costume bleumarin smart casual și care sunt combinațiile stilistice în care le poți purta:

Costumul bleumarin "uni"

Costumul bleumarin uni, în stil smart casual este o alegere clasică, având sacoul și pantalonii în aceeași nuanță de albastru, fără vreun model sau imprimeu.

costum bleumarin smart casual clasic

Pentru un look mai puțin formal și mult mai adaptabil la orice situație, optează pentru o cămașă cu diverse imprimeuri sau într-o culoare deschisă, complementară. Experimentează cu accesorii în culori vibrante pentru a adăuga personalitate unei ținute smart casual.

Renunță total la cravată, iar costumul tău bleumarin se va transforma într-o ținută perfectă pentru o reuniune mai relaxată.

Costumul cu piese complementare

Piesele costumului smart casual nu trebuie să fie identice, ci complementare. Un costum cu sacou bleumarin și pantaloni gri este o opțiune perfectă pentru un eveniment informal, cum ar fi o cină cu familia.

În sezonul rece, costumul bleumarin se poate asocia perfect cu un pulover sau un cardigan, acestea fiind piese ideale pentru un layering de efect, care îți va asigura și un confort termic sporit.

Acestea pot fi purtate pe sub sacou și arată extrem de bine asociate cu o cravată potrivită. Alege un pulover în tonuri clasice de maro sau o culoare mai îndrazneață si creează o ținută impecabilă împreună cu sacoul bleumarin preferat.

Costumul în carouri

Imprimeul joacă un rol vital în clasificarea unui costum ca fiind casual sau elegant. Dacă imprimeul este evident și îndrăzneț, atunci costumul tinde spre zona casual. Asta nu înseamnă că nu poate fi purtat într-o manieră mai elegantă, cu accesoriile potrivite.

costum bleumarin business casual in carouri

Alege un costum bleumarin business casual, cu imprimeu în carouri mari, care poate fi purtat atât la birou, cât și în contexte mai puțin formale, dacă îi alături o pereche de pantofi Loafers și o cămașă casual.

Ca alternativă, poți opta pentru un costum casual bleumarin, cu imprimeu subtil în carouri, pentru un look casual rafinat.

costum bleumarin smart casual in carouri

În anotimpul rece, costumul nu poate să îți asigure confortul termic necesar, așa că ai nevoie de o piesă vestimentară care să te apere de frig atunci când termometrele indică temperaturi cu minus.

https://www.tudor-tailor.com/ro/jachete-barbati-jacheta-raelyn

Pentru sezonul toamnă-iarnă, poartă costumul bleumarin cu o jachetă matlasată, într-o nuanță de bleumarin mai închisă decât cea a costumului. Alege o jachetă versatilă, care poate fi purtată atât cu ținute casual, cât și cu ținute business.

3. Costumul bleumarin pentru ocazii formale

Costumul bleumarin nu a fost întotdeauna acceptat ca ținută pentru ocazii formale. În ultima vreme, însă, smokingul bleumarin este noul negru in materie de ținute de ceremonie.

Într-o mare de ținute bărbătești negre, un costum de ceremonie bleumarin are puterea să te scoată din anonimat, de aceea tot mai mulți gentlemeni îl poartă la tot felul de evenimente.

Costumul cu rever clasic

Alege un model clasic de costum de ceremonie cu un twist - un sacou într-o nuanță unică de bleumarin, care contrastează cu pantalonii, reverul și refileții negri.

Pentru un plus de rafinament și prestanță, poartă o cămașă cu nasturi tip butoni și plastron frontal, cu guler pentru papion și o țesătură twill fin din bumbac 100%.

camasa alba de barbati pentru ocazii speciale Cămașă Sanford, pentru ocazii speciale

O ținută formală veritabilă nu este completă fără un papion care să lege întregul ansamblu. Pentru acele ținute care au nevoie de ceva în plus, optează pentru un papion elegant din catifea, într-o nuanță de albastru care se va asorta perfect cu costumul tău bleumarin de ceremonie.

Costumul cu sacou din catifea

Dacă ai nevoie de un element statement pentru o ținută cu personalitate, alege catifeaua. Este caracteristică luxului, fiind un material clasic de seara pentru sezonul rece.

Catifeaua este un material care conferă intensitate culorilor, așa că chiar dacă alegi o nuanță mai închisă, ținuta ta va ieși oricum în evidență.

Pentru o ținută de ceremonie este indicat să înlocuiești cureaua cu bretele elegante, din mătase, cu închidere pentru nasturi, care îți vor înobila ținuta.

Pe lângă rolul funcțional și stilistic, bretelele accentuează linia verticală a corpului, producând un efect de alungire care îți va pune în evidență construcția siluetei.

Costumul cu guler șal lat

Pentru evenimentele cu adevărat importante, alege un costum bleumarin cu guler șal lat care îi va conferi ținutei tale o eleganță aparte. Buzunarele cu refileți și nasturi îmbrăcați în satin sunt detalii de efect care te vor face remarcat. 

costum bleumarin de ceremonie

Completează-ți ținuta cu accesoriile potrivite și fii pregătit să atragi toate privirile la orice eveniment formal vei participa. Fie că e vorba de o ținută pentru petrecerea de Revelion sau de un costum de mire, dacă alegi costumul bleumarin potrivit, vei fi o apariție memorabilă.

pantofi costum bleumarin

Pantofii negri complimentează cel mai bine o ținută de ceremonie. Optează pentru un model Oxford clasic, din piele naturală, fără niciun fel de decorațiuni sau perforații în stil brogue.

Considerați cei mai eleganți pantofi bărbătești, pantofii Oxford negri nu trebuie să lipsească din garderoba ta pentru că îi vei folosi la o mulțime de ținute formale.

Concluzii

Costumul bleumarin este extrem de versatil și se pretează la o mulțime de ocazii și contexte. De aceea el ar trebui să se regăsească în garderoba oricărui domn preocupat de aspectul personal.

Descoperă întreaga noastră selecție de costume bărbătești bleumarin, iar dacă vrei să ai parte de o experiență inedită de consiliere vestimentară, vino într-unul din showroom-urile Tudor Tailor din București, Cluj sau Timișoara și consilierii noști vestimentari te vor ajuta să alegi costumul bleumarin potrivit pentru stilul și nevoile tale.

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.