Ținuta office a bărbatului elegant, sau cum să arăți sharp și impecabil când revii la birou. Back to business!

Business casual, professional sau business formal? Ținuta office poate însemna lucruri diferite în funcție de mediul în care activezi ca profesionist. 

Însă toate tipurile de tinute pentru mediul business au cateva elemente de bază în comun, în doze de eleganță diferite, pe care vrem să le explorăm astăzi și din care să te inspirăm pentru a face o impresie excelentă, mult așteptată pentru reîntoarcerea la birou și la întâlnirile cu clienții. 

Când îmbrăcămintea office pe care o alegi reflectă un stil personal fără cusur, cât și atenția fină la detalii și la mediul business în care te afli, orice intalnire din agenda ta va purta eticheta eleganței și a succesului. 

Dacă ai așteptat cu nerăbdare să fii back to business ca să îmbraci ținutele office în care te simți și arăți excelent, hai să vedem ce să urmărești când compui o ținută business, ce conține ea din cap până-n picioare și pentru ce stiluri și idei de ținute poți opta, în funcție de mediul în care activezi.

Patru principii pe care să le urmărești când compui o ținută business

Atunci când alegi piesele vestimentare pe care dorești să le îmbraci la birou sau în meeting-uri de afaceri, este firesc să ai câteva criterii după care să te ghidezi. 

De la tipul de stofă pe care-l dorești în compoziția sacoului și paleta de culori potrivită domeniului tău profesional, până la accesoriile pe care le porți pentru o notă personală și plusul de eleganță oferit, toate acestea te vor ajuta să compui ținuta business care te va scoate din anonimat. Iată cateva principii după care să te ghidezi atunci când îți gândesti garderoba office:

1. Alege țesături all-season

Optează pentru costume și sacouri all-season care nu se vor lăsa influențate de anotimpuri, si îți vor oferi un look impecabil la fiecare întâlnire importantă.

Piesele de îmbrăcăminte “all-season” sunt create din materiale smart, ușoare, dar călduroase, pentru ținuta office de care un gentleman are nevoie pentru întreaga perioadă a anului, indiferent de vremea de afară sau de temperatura birourilor în care pășești.

Constrângerile sunt de domeniul trecutului, iar costumele made to measure de tranziție compun ținute bărbătești “all-season” ce transced perioadele sezoniere, oferă confort și pun eticheta eleganței indiferent de anotimp. 

costum elegant birou

Așadar, alege un costum care depășește limita conformismului și care evadează din tiparul de colecție "primăvară-vară” sau “toamnă-iarnă”, și îmbracă o ținută dedicată unui bărbat care vrea să se simtă lejer atât la birou, cât și în călătoria de afaceri, pe perioada întregului an.

Descoperă noile costume și sacouri business pentru bărbați care negociază cu stil!

2. Optează pentru culorile complementare 

Nu te ghida după tendinte, dar nici nu sta într-o zona lipsită de personalitate. O ținută office nu înseamnă doar costume bleumarin, deși sunt emblematice. Când alegi nuanțele ținutei, asigură-te că ai în vedere spectrul business și limitele sale. Acest lucru nu trebuie să te împiedice din a opta pentru un albastru statement sau un imprimeu elegant pentru o ținută modernă de tip corporate. 

tinuta office eleganta

Culorile ținutei office trebuie alese cu grijă pentru a evita un look aglomerat, cu piese în nuanțe mult prea intense. Imprimeurile încărcate, culorile țipătoare și accesoriile multicolore trebuie evitate. 

tinuta office business

Dacă sacoul și costumul au nevoie de o notă mai conservatoare, cămășile și cravatele oferă mai multă libertate cromatică. Atât timp cât le asortezi la restul ținutei, poți alege nuanțe mai îndrăznețe. Nu uita, pentru o combinație complementară reușită, cămașa office trebuie să aibă o singură culoare sau un model discret.

Descoperă mai multe modele de cămăși office pe care le poți purta în ținute back to business cu stil.

3. Adaugă accesoriile care îți oferă o notă personală

Orice cămașă își atinge potențialul maxim atunci când o accesorizezi cu perechea potrivită de butoni. Butonii sunt accesoriul stilat care poate personaliza ținuta office, oferindu-i o eleganță aparte, într-un context corporate, dar și într-un cadru mai restrâns. 

accesoriu office business

Neapărat alege și o batistă de buzunar. Poți opta pentru un model din țesături moi, precum batista de mătase sau din bumbac, pe care îți poți inscripționa inițialele tale. Un model elegant și potrivit ținutei business este president, iar secretul stă în împăturirea batistei și poziționarea acesteia la piept în linie dreaptă. 

batista barbati office

Alege accesorii îndrăznețe pe care poții să le mixezi într-o ținută office în nuanțe elegante!

4. Nu te concentra doar pe ținută, uitând de pantofi. Poartă o pereche de încălțăminte made to measure

Orele lungi la birou sau întâlnirile dintr-o parte în alta a orașului nu mai sunt obositoare atunci când porți perechea potrivită de încălțăminte, creată perfect stilului și dimensiunilor piciorului tău.  

Partea interesantă este că poți deveni propriul tău designer - pantofii Tudor Tailor la comandă pot fi customizați chiar de tine în aplicația 3D pe care am lansat-o.

incaltaminte birou barbati

Fiecare element al tipului de încălțăminte office poate fi customizat, de la ce culoare și ce tip de piele să aibă fiecare secțiune a pantofului, la culoarea șireturilor, tipul și culoarea tălpii sau a căptușelii - chiar și cum să arate cusătura pe exterior și alte detalii decorative prețioase. Fiecare detaliu poate fi customizat, exact ca în business.

tinuta barbati elegantapantof elegant double monk

“Alege pantofii eleganți, potriviți pentru întâlnirile de afaceri sau evenimentele business la care participi. Optează pentru culori clasice. Dacă vrei ceva diferit, poți customiza o pereche de pantofi în două culori. Mare grijă la nuanțele alese și complementaritatea dintre ele!” recomandă Adrian Belbe în materie de pantofi office.

Inspiră-te și din colecția noastră de încălțăminte ready-to-order.

Iar dacă îți dorești personalizarea fiecărui detaliu, customizează propria pereche de pantofi la comandă folosind aplicația noastră.

Ținuta office: Ce conține, din cap, până-n picioare

Fie că o îmbraci sau o împachetezi to-go, ținuta office include un costum business, o cămașă, alături de cravată, încălțări, șosete și accesorii, alese în funcție de stilul personal.

protectie costum elegant

Am stat de vorbă cu suit adviser Adrian Belbe care ne-a punctat câteva aspecte cheie de avut în vedere atunci când îmbrăcăm ținuta office, pentru un look modern și stilat.

1. Costumul, piesa de rezistență

Cele două piese din costum se află în lumina reflectoarelor atunci când compui ținuta office dorită, fiind și cele care vor da tonul look-ului urmărit. Dacă optezi pentru un costum business, vei selecta atât sacoul, cât și pantalonii, măsurând cu atenție dimensiunile cerute pentru a te simți confortabil și a arăta plin de încredere.

sacou business casual Sacou office

“Pantalonii nu trebuie să fie nici prea slim, dar nici largi, iar regulile nescrise spun că trebuie să se formeze maxim o cută la nivelul gleznei. Ciorapii trebuie să fie lungi, fără ca pielea să fie expusă.”

costum elegant business

Alege costumul business care va da startul negocierilor!

O alternativă relaxată a look-ului office este stilul business casual care oferă un moment de respiro bărbaților, prin opțiunea unei ținute cu vestă. Este una ideală pentru revenirea la birou, care îți conferă un stil impecabil, dar și confort în sezonul cald.

“Pentru că ținuta business nu se rezumă la costume și sacouri, poți opta pentru o vestă elegantă, unde renunți la cravată, deschizi un nasture și voilà, creezi o ținută care se potrivește mănușă pentru zilele însorite.”

tinuta barbati business

Descoperă vestele pe care le poți adopta în garderoba ta!

2. Cămașa office, în dungi sau culori neutre

Am ajuns la articolul cel mai căutat în garderoba unui bărbat: cămașa. Fiind îmbrăcat aproape zilnic pentru birou, este firesc să simți nevoia să diversifici variantele pe care le ai. Este bine de știut că stilul business oferă bărbaților oportunitatea să iasă din zona de confort atunci când aleg cămașa ținutei. 

Dacă, lunile acestea, nu ai avut ocazia să porți ceva special, acum este momentul să o faci. Alege o cămașă made to measure, croită perfect pentru a-ți complimenta look-ul și care îți permite să porți o piesă unicat, cu care să faci de fiecare dată o impresie plăcută. Poți personaliza croiala, tipul de manșetă și de guler, culoarea butonierelor sau forma buzunarelor cu care să te distingi în mediul de business.

Poți să mergi pe opțiunea clasică de alb, sau să ieși din tipare și să alegi o cămașă casual office care transmite un aer nonșalant, printr-o nuanță neutră și un pattern statement.

tinuta office eleganta

“Când alegem cămașa, trebuie să avem grijă la lungimea manșetei. Recomandarea este să ajungă la baza palmei, iar mâneca sacoului să fie mai scurtă cu 1-1.5 cm.”

tinuta office eleganta

“O cămașă potrivită pentru ținuta office are două cusături drepte în spate și-ți îmbrăca umerii, dar și restul formei, într-o notă elegantă și cu mult gust.”

Alege cămașa care îți pune în evidență atuurile și îți complimentează întregul look!

3. Pantofii de piele în nuanțe închise

Nu există ținută fără pantofi, iar eticheta office este destul de directă. Pentru această piesă vestimentară, paleta cromatică este standard. Culorile neutre se vor plia cel mai bine în mediul de business sau corporate.

Recomandăm pantofi în nuanțe discrete de bleumarin, verde închis, bordo, negru, beige, pentru că întregesc perfect orice tip de ținută business, fie casual, clasică sau elegantă. 

Ca modele, optează pentru pantofii Derby, foarte confortabili și potriviți pentru întâlniri formale, pantofii Monk Strap, pentru bărbații foarte atenți la detalii în ținutele versatile de business, sau Double Monk pentru un look foarte elegant.

tinuta eleganta barbati

Confortul este un alt criteriu esențial de avut în vedere. Perechea pentru care optezi îți va influența extrem de mult starea de spirit și performanța pe durata unei zile la birou sau în delegație. 

“Alege cu atenție pantofii pe care îi achiziționezi, evită pantofii cu vârful pătrat, iar pentru o ținută formală asigură-te că luciul lor este întreținut.” 

tinuta barbati office

Găsește perechea perfectă și lasă-ți pașii purtați în cei mai eleganți pantofi!

4. Cravata, batista și butonii, accesoriile unei ținute impecabile

Orice profesionist din mediul business cunoaște deja faptul că accesoriile purtate atrag discuțiile dorite cu persoanele cheie din domeniul lor. Recomandarea este să acorzi atenție acestor detalii stilistice, iar imaginea pe care o transmiți va beneficia de atenția celor din jur.

cravata business

cravata barbati 2020

Descoperă modelele de cravată care te vor face remarcat!
tinuta business elegantbutoni eleganti barbati

Găsește butonii care poartă amprenta ta!

Idei de stiluri de ținute business:

Pentru că un gentleman nu se ghidează după trenduri, eleganța și echilibrul vor rămâne mereu atributele cele mai în vogă pentru piesele alese.

Fie că vorbim de ținute primăvară-vară sau toamnă-iarnă, domnii vor să opteze pentru stil și bun simț în vestimentația lor preferată, iar noi le punem la dispoziție o varietate de modele casual și elegante, de cea mai înaltă calitate.

Vrem să trecem în revistă câteva combinații vestimentare care să servească drept exemple atunci când dorești să achiziționezi un costum business sau un sacou office:

1. Ținutele Business Casual, pentru un mediu de afaceri elegant, dar foarte dinamic

Din ce în ce mai mulți domni aleg să poarte acest tip de ținută office. Look-ul îmbină profesionalismul cu o stare de confort, fără a fi nevoie ca totul să arate „ca la patru ace”. Bărbații care lucrează în vânzări sau trebuie să călătorească în interes de serviciu optează pentru această ținută lejeră, cu multe accente moderne și mai multă flexibilitate cromatică. 

Descoperă mai multe exemple de costume business-casual în colecția noastră.

costum barbati afaceri

sacou calatorie afaceri barbati

“Atitudinea este accesoriul cheie care transformă această ținută business într-una lejeră, de vară, care inspiră prospețime și încredere. Iată, așadar, câteva modele de ținute smart-casual pe care poți să le îmbraci fără nicio problemă.”, ne propune Adrian Belbe.

sacou office vara

Optează pentru un sacou în nuanțe îndrăznețe care te va pune pe radarul oricărui client și vei încheia afacerea dorită, chiar și într-o călătorie de afaceri în străinătate.

Ieși din tipare și alege sacoul office care ți se potrivește!

2. Ținutele Business Professional, pentru mediul enterprise, elegant

Dacă lucrezi într-un mediu enterprise, așteptările sunt pe măsură și pot să îți solicite prezența conform unui dresscode “la patru ace”, zi de zi. Ținuta office este una într-adevăr profesionistă, care presupune haine croite special pe măsura ta.

Inspiră-te din colecția noastră de costume business.

Business professional nu înseamnă banal sau lipsit de culoare. Din contră, ai la dispoziție multe modele actuale de costume bărbătești, pline de rafinament, care îți vor scoate în evidență toate atuurile, cu detalii discrete țesute în fiecare look. 

Poți alege costume made to measure în nuanțe clasice precum navy sau gri, cu cravate și cămăși simple, în nuanțe deschise. 

“Alege costume din țesături cu blenduri naturale, croite pe model slim. Poți opta pentru croială simplă sau cu dungi foarte fine care nu îți sar în ochi la prima vedere.” ne mai transmite Adrian Belbe, suit advisor Tudor Tailor.

Găsește costumul care transmite mesajul dorit fără alte introduceri!

3. Ținutele Business Formal, pentru un mediu high-class, foarte elegant

Aducem în atenție și codul vestimentar rezervat pentru domnii care lucrează în instituții mari, cu tradiție. Mediul de lucru este conservator, iar imaginea contează la fel de mult precum performanța și trebuie să reflecte imaginea companiei.

 

În acest caz, eticheta formală, mereu elegantă, dar modernă este potrivită pentru întâlnirile și interacțiunile purtate zi de zi. Sunt recomandatele costumele și accesoriile made to measure, care reflectă atenția la detalii. Îmbracă un costum cu pantaloni în nuanță închisă, o cămașă simplă, elegantă și o cravată de mătase. 

costum barbati elegant

tinuta office barbat

“Încălțămintea de piele trebuie să fie tot într-o culoare închisă, cu o pereche de șireturi subțiri și cu un model discret. Mai mult, dacă la stilul casual poți fi îndrăzneți cu șosetele, de data aceasta optăm pentru o pereche închisă la culoare.”  

tinuta office 2020 barbati

Găsește cele mai inspirate ținute office pentru o întoarcere la birou cu stil! Acordă atenție detaliilor, iar dulapul tău va fi perfect echipat cu piesele vestimentare potrivite.

În funcție de personalitatea ta, cât și de codul impus de mediul de afaceri, alege unul din cele trei stiluri - casual, professional sau formal - și te asigurăm că ținuta ta va adăuga echilibru și eleganță oricărei ocazii de a încheia new business.

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.