Modele noi de paltoane de bărbați, pentru sezonul toamnă-iarnă: tot ce trebuie să știi când alegi un palton de calitate

Ești pregătit pentru sezonul rece? Dacă încă ești în căutarea unui palton bărbătesc de calitate, află cum îl alegi pe cel potrivit preferințelor tale și ce modele confortabile de paltoane și jachete de bărbați toamnă - iarnă te așteaptă să le îmbraci cu stil.

Paltonul bărbătesc este una dintre piesele esențiale în care merită să investești, pentru că îți va fi utilă an de an, indiferent de tendințe. Nu doar te protejează de frig, dar adaugă stil și personalitate oricărei ținute pe care alegi să o porți în diferite contexte. 

Tudor Tailor îți propune paltoane și haine de iarnă emblematice care trec testul timpului și care pot fi purtate cu diferite ținute smart casual, business și elegante, în zilele reci. 

Descoperă în continuare ce tipuri de paltoane bărbătești de calitate, produse în România, te așteaptă în colecția noastră, iar dacă nu știi ce model se potrivește stilului și conformației tale, tot aici afli cum să faci alegerea și investiția inspirată.

 

palton barbatesc maro

 

ce este paltonul Descoperă întreaga noastră colecție de paltoane made to measure și pregătește-te de sezonul rece cu stil!

8 tipuri de paltoane de bărbați, pentru sezonul toamnă-iarnă

De la stiluri moderne și rafinate, la cele clasice și de inspirație vintage, care s-au remarcat de-a lungul anilor pe toate podiumurile internaționale, ai o varietate de paltoane bărbătești din care să alegi modelul potrivit.

Deși unele detalii nu se schimbă niciodată la paltoane, care sunt prin definiție o piesă vestimentară clasică, iată câteva modele și tendințe după care să te ghidezi, în acest sezon rece, pentru a avea un look actual, care poartă eticheta eleganței masculine.

La Tudor Tailor îți poți construi un model unic, colecția noastră oferind paltoane made to measure gentlemenilor atenți la imaginea, dar și la confortul lor.

1. Paltonul de bărbați lung, elegant

La bază, paltonul a fost croit ca un tip de haină lungă până la genunchi și, în unele cazuri, chiar aproape de glezne. Această lungime a fost aleasă de domni pentru că se potrivește tuturor, indiferent de statură.

Așadar, paltoanele lungi reprezintă varianta clasică pentru care gentlemenii optează atunci când își fac apariția la un eveniment elegant, special. Fie că participi la o gală, la o petrecere sau o întâlnire importantă, în care ținuta trebuie să arate fără cusur, paltonul bărbătesc lung este piesa care va inspira rafinament și atenție la detaliile care contează.

palton de bărbați lung Palton bărbătesc lung, un must have al sezonului rece
Palton Duras negru clasic pentru barbati Un palton special, realizat dintr-un blend prețios și durabil de lână și cașmir.

Paltonul lung are și un farmec vintage, mai sobru, mai ales dacă alegi un model regular fit în nuanțe navy blue sau gri, foarte versatile și ideal de purtat cu ținutele elegante, de business - dar fără a ne limita la acestea. 

În plus, paltonul lung este o alegere foarte bună pentru un plus de confort și de căldură atât pentru zilele blânde de toamnă, cât și pentru cele friguroase de iarnă.

Palton barbatesc gri

2. Paltonul bărbătesc scurt, casual

Pentru o variantă mai relaxată și mai potrivită ținutelor de oraș, mai puțin pretențioase, poți îmbrăca paltonul scurt, piesa bărbătească care se mulează pe stiluri și gusturi diferite. Aceasta poate fi purtată atât cu un costum pentru bărbați, dar și cu un pulover tip maletă și o pereche de jeans. 

Datorită notei casual a ținutei, îți poți accesoriza paltonul scurt cu o cravată cu model sau o eșarfă elegantă, potrivită sezonului rece, pentru a echilibra look-ul. Acest model de palton scurt poate fi la fel de călduros precum cel lung, însă este mai potrivit pentru călătorii și drumuri în oraș, în zilele de toamnă ori când nu ești nevoit să petreci mult timp în aer liber. 

Paltonul bărbătesc scurt, casual Paltonul bărbătesc scurt este potrivit pentru zilele mai calde de toamnă și are un look mai casual
palton scurt de bărbați Palton scurt ales pentru o escapadă în sezonul toamnă-iarnă

 

3. Paltonul clasic, închis cu un singur rând de nasturi

Paltonul închis cu un singur rând de nasturi reprezintă varianta modernă. Dacă în trecut mândria garderobei unui gentleman era sacoul sau paltonul la două rânduri de nasturi, cu timpul opțiunea la un singur rând de nasturi a devenit mult mai populară.

Palton barbatesc cu un rand de nasturi Alege acest palton cu un singur rând de nasturi pentru un look modern.

Palton barbatesc gros cu un singur rand de nasturi

4. Paltonul business, cu două rânduri de nasturi

Paltonul cu două rânduri de nasturi este potrivit dacă ai un stil clasic și mai conservator sau dacă mergi la evenimente formale. Poți purta cu încredere acest tip de palton bărbătesc atunci când vrei să afișezi o imagine sofisticată, plină de bun-gust și rafinament. 

Acest palton are o croială slim fit și îți va evidenția statura atletică. Dacă vrei să adopți un look puțin mai relaxat și dacă momentul zilei îți permite, poartă paltonul desfăcut la nasturi.

palton de bărbați cu două rânduri nasturi Palton bărbătesc Watson, accesorizat cu o geantă casual, confectionata din piele naturala de Buffalo

O alegere interesantă, în tendințe, pentru gentlemeni este paltonul în carouri tip Glen Check (sau Glen plaid). 

Este unul dintre cele mai reprezentative modele prezente pe vestimentația masculină și nu numai. A fost realizat în nenumărate variante cromatice, dar și în eleganta combinație alb-negru, care creează iluzia nuanței gri. Pattern-ul se obține prin prelucrarea lânii într-o tehnică specială care creează suprapuneri de carouri de dimensiuni diferite.

Carourile sunt un pattern care nu se demodează prea ușor, iar cel mai bine se potrivesc pe paltoane. Un model gri, simplu, se transformă într-o piesă vestimentară de care nu o să te plictisești prea curând și care este destul de versatil pentru a fi asortat cu ținute diferite.

Acest model de palton este unul de inspirație britanică, apreciat de gentlemenii din întreaga lume.

Dacă simți că acest model mai elegant este ideal pentru stilul tău, alege să porți un palton făcut pe comandă, care ține cont de preferințe și de mărimile tale. 

Dacă preferi un palton bărbătesc foarte business-like, care poate fi purtat și pe post de sacou, în zilele de toamnă, acest model made to measure de mai jos este un must-have pentru businessmenii care apreciază o declarație de stil și masculinitate

Țesătura premium Holland & Sherry, cele două rânduri de nasturi, cât și nuanța clasică de navy blue asigură o imagine plină de bun-gust și profesionalism, iar dungile verticale dau un plus de eleganță și rafinament.  

model palton bărbătesc Paltonul cu două rânduri de nasturi este potrivit pentru evenimentele formale

Palton de bărbați albastru business

 

5. Palton cu rever deschis

Dacă optezi pentru un palton clasic, alege reverul deschis. Este practic și versatil și se potrivește la un palton care se închide cu un singur rând de nasturi. 

Paltonul cu rever drept reprezintă alegerea potrivită pentru un gentleman care îți dorește să construiască o garderobă elegantă, dar versatilă. Acest model de palton cu rever deschis se potrivește și pentru un look smart casual modern, și pentru o imagine business

 

Palton gri cu rever deschis

Palton cu rever deschis Palton cu rever deschis de la Tudor Tailor

Dacă ești în căutarea unui palton foarte versatil, dar elegant și modern, mergi pe alegerea unui model clasic, croit pe corp, de culoare neagră. Paltonul negru, simplu, este clasic și mereu în tendințe, mai ales dacă este croit dintr-o țesătură de foarte bună calitate.

Poartă-l cu un costum business de bărbați atunci când ai o întâlnire de afaceri sau cu o pereche de jeans atunci când ieși în oraș cu prietenii. O culoare alternativă pentru acest tip de palton este albastru foarte închis.

Palton negru Conrad, clasic Palton negru clasic - customizează-ți propriul model unic, aici!

6. Palton cu rever ascuțit

Pentru paltonul închis cu două rânduri de nasturi, cel mai bine este să alegi reverul ascuțit. 

Avantajele acestui tip de rever constă în efectul de îngustare a taliei datorită formei sale în “V”, dar și efectul de lățire a umerilor. Astfel, orice bărbat va beneficia de un look impecabil și sharp, prin optarea unui palton cu rever ascuțit.

Palton grena pentru barbatii eleganti Palton grena cu rever ascutit, pentru barbatii eleganti

Cine a spus că paltonul bărbătesc trebuie să fie doar negru, bleumarin sau gri? 

Culorile statement rămân o tendință și în sezonul 2020-2021, iar acest palton grena cu un blend fermecător este piesa care te va scoate din tipare. Fiind vorba de sezonul rece, cele mai interesante culori sunt cele rubinii, tomnatice (verde închis, maron, cărămiziu, camel, grena). 

Accesorizat cu o batistă de buzunar delicată, poziționată lejer, acest palton grena îți va oferi un look energizant, dar elegant și potrivit anotimpului rece.

Palton grena pentru barbait Paltonul grena este o alegere îndrăzneață, dar foarte inspirată și versatilă în sezonul rece

7. Paltonul din lână 100%

Pentru o investiție în calitate, îți recomandăm paltonul din lână 100%

Lâna este durabilă, călduroasă, iar un astfel de palton va rezista impecabil timp de ani de zile. Unele paltoane au un strat de microfibră adăugat pentru protecție termică suplimentară.

Lâna din care sunt confecționate paltoanele Tudor Tailor este foarte fină și rezistentă. Se folosește lână de 400-500 de grame pentru cele ușoare (cele care se pun direct peste cămașă) și de 600-700 de grame pentru paltoanele groase și călduroase, care se poartă peste costum.

În showroom-urile Tudor Tailor vei descoperi o colecție diversificată de țesături și stofe speciale pentru palton. Toate paltoanele noastre sunt fabricate în România, fie din 100% lână by Loro Piana sau Holland & Sherry, materiale britanice cu tradiție, în funcție de model, și pot fi create pe orice mărime, fie din blenduri prețioase cu cașmir. 

model palton de bărbați Palton 100% lână by Loro Piana, cu țesătură de contrast pe guler

Model de palton maro camel pentru barbati

Dacă vrei să ieși din anonimat iarna aceasta, ia în considerare un palton camel (camel coat/tan coat). Pe lângă faptul că va face un contrast elegant cu un costum de culoare închisă, camel coat face orice ținută să arate foarte classy și îngrijită.

De menționat că acest palton nu este neapărat făcut din păr de cămilă, ci doar are culoarea părului de cămilă.

Model de Palton camel pentru barbati

8. Paltonul din cașmir, un lux pentru bărbatul elegant

Cașmirul este o altă variantă de material potrivit pentru paltoane, însă acest material este foarte prețios.

La cașmir, proveniența și producătorul sunt foarte importante. Consilierii Tudor Tailor recomandă cașmirul din zona Khan. Dacă nu este îngrijit cu atenție, pot apărea urme de uzură. În plus, prețul unui palton de cașmir poate ajunge la dublul prețului unui palton din lână.

Pentru un palton cu adevărat deosebit, poți alege un material din păr de alpaca sau vicuna.

Ce să știi ca să alegi un palton de calitate?

În sezonul rece, un gentleman va deține cel puțin un palton de calitate în garderobă. Acesta nu este un moft, ci o necesitate. Considerat o piesă masculină de rezistență, paltonul capătă o nouă valență când este realizat dintr-o lână cu o finețe sporită.

Alege țesături și culori care sunt practice, dar și în tendințe.

Țesătura este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont în momentul în care îți alegi paltonul pentru sezonul rece.

Un sfat ce se aplică pentru orice obiect vestimentar, nu doar pentru paltoane: folosiți doar materiale de calitate, astfel obțineți o investiție pe viață. - Cristian Brandibur, consilier vestimentar Tudor Tailor

Un palton ivory sau bej, la două rânduri de nasturi este o superbă demonstrație de stil și eleganță, însă dacă ai nevoie de un palton pe care sa îl porți zilnic la birou sau prin oraș, în trafic, pe vreme mai puțin prietenoasă, alege o culoare neutră și ușor de asortat: un palton gri sau bleumarin ar fi cea mai bună alegere.

 

model palton bărbătesc alb Palton bărbătesc ivory, de o eleganță aparte

Croiul paltonului bărbătesc

Al doilea criteriu important în alegerea paltonului pentru sezonul rece este croiul. Îl vei purta peste un costum sau dorești ceva mai practic care poate fi purtat chiar și peste cămașă? 

În primul caz ai nevoie de mai mult spațiu în interior pentru a te putea mișca lejer purtând și costum, pe cand în al doilea caz paltonul trebuie croit mai aproape de corp. Prin urmare, poți alege croiala dreaptă sau cea cambrată pe corp. 

Consilierii noștri vestimentari te așteaptă să încerci măcar o dată experiența made to measure. Programează o întâlnire în showroom și hai să-ți construiești paltonul alegând materiale premium (lână sau cașmir), tipul de rever dorit, tipul de nasturi și alte detalii personalizate. 

model palton bărbătesc

Cum se poartă un palton bărbătesc cu stil?

Iată câteva recomandări de la consilierii Tudor Tailor, pentru a purta paltonul în cele mai elegante ținute, indiferent de ocazie.

  • Alege culorile în funcție de frecvența purtării

Dacă ai un singur palton și vrei să îl porți foarte des, e mai potrivit să fie unul negru sau în culori închise. Dacă vrei un palton foarte colorat și o să îl porți doar pe acela, este posibil să atragi atenția asupra faptului că porți aceeași haină mereu. 

În plus, un palton foarte colorat te obligă să alegi ținute în culori reci, iar atunci când stai înauntru o să ai mereu un look sobru.

Palton maro pentru barbati

  • Combină corect texturile 

E recomandat ca cele mai grele și groase straturi să fie cele ale paltonului. Pe lângă faptul că este cea mai practică metodă, texturile au și o logică. Când alegi un material cu o textură fină, vrei să se remarce acest detaliu de finețe, iar cei din jur nu își pot da seama de acest aspect dacă cele mai calitative texturi se găsesc sub palton.

  • Găsește un echilibru între culori și imprimeuri 

Dacă ești la început în ceea ce privește vestimentația elegantă, e de preferat să alegi un singur imprimeu. Astfel, te asiguri că nu dai greș.

Model de palton pentru barbati

Cu ce accesorii se poartă paltonul?

Tip de încălțăminte

Pentru că e frig afară, a venit momentul să porți ghete și pantofi din piele mai călduroși, în funcție de temperaturile de afară. Ghetele elegante precum modelele Derby și Chelsea boots sunt încălțămintea de bază în zilele de iarnă și se potrivesc cel mai bine la ținutele cu palton, atât pentru ținutele business și formale, cât și pentru cele smart casual de tranziție. 

Ai grijă să alegi modele rezistente din piele, cu un design plăcut și elegant. Descoperă colecția de pantofi ready to wear, cât și aplicația de customizare prin care îți poți crea propriul design de pantofi sau ghete de piele, la comandă.

model ghete de bărbați toamnă iarnă Încălțămintea potrivită pentru palton

Baza de sus

Atunci când alegi cu ce să te îmbraci în partea de sus, depinde foarte mult de cât de elegant este stilul tău. Un alt factor care influențează alegerea este cât de relaxate sunt mediul și evenimentul la care mergi.

Cele mai potrivite haine pentru a fi purtate cu un palton sunt cămașa și sacoul - pentru o abordare office sau puloverele pentru o ținută casual.

Palton de toamna pentru barbati

Baza de jos

La fel ca baza de sus, alege să porți în partea de jos piese vestimentare care sa fie în concordanță cu stilul și mediul în care mergi. Pentru sacourile office, cei mai potriviți sunt pantalonii care vin în completarea sacoului. În cazul în care ai un palton clasic, poți alege și o pereche de jeans pe care sa îi porți cu un pulover.

Accesoriile

Pentru că știm că ții foarte mult la felul cum arăți, iată care sunt accesoriile pe care să le porți cu un palton.

Ca să-ți acoperi capul iarna, alege o pălărie care să completeze ținuta. Nu uita de fularele și eșarfele care pot scoate o ținută clasică din anonimat, mai ales dacă acestea au un imprimeu interesant. Mai poți purta mănuși din piele sau lână pentru a spori confortul termic. Și un mic detaliu la care noi îți recomandăm să fii atent sunt șosetele - pe timpul iernii, e de preferat să porți șosete din lână.

Accesorii pentru paltonul barbatesc

Tu ce tip de palton vei alege să porți iarna aceasta?

Sperăm că acest ghid te va ajuta să-ți alegi paltonul cel mai potrivit stilului tău pentru acest sezon rece. 

Dacă îți dorești un palton elegant și versatil, croit pe masură, află mai multe informații de la consilierii vestimentari Tudor Tailor și vino în showroom-urile noastre din Bucuresti, Cluj și Timișoara pentru a vedea o colecție largă de haine bărbătești produse în România.

Paltoane moderne pentru barbati de la Tudor Tailor

Pregătește-ți garderoba cu paltonul perfect pentru temperaturile scăzute!

În showroom-urile Tudor Tailor vei descoperi o gamă variată de țesături speciale pentru palton, iar croitorii noștrii experimentați te pot ajuta să-ți modifici sau să îți ajustezi hainele conform măsurilor tale. Te invităm să descoperi întreaga colecție de paltoane în spațiul elegant, exclusiv masculin, cu un design contemporan inovator, special conceput pentru Tudor Personal Tailor.

Modele de paltoane pentru barbati

 

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.