Gențile bărbătești: un accesoriu esențial pentru orice gentleman

Gențile bărbătești au devenit indispensabile în garderoba unui gentleman. Acum câțiva ani exista “preconcepția” cum că bărbații nu ar trebui să poarte o geantă de mână sau cel puțin nimic altceva decât clasica servietă. Acel unic model pătrat și colțuros nu a reușit să limiteze modele de genți bărbătești, care nu au întârziat să apară și să intre în atenția domnilor prin funcționalitatea, cat și aspectul estetic divers.

Viziunea Tudor. Personal Tailor promovează stilul clasic și elegant consacrat de-a lungul timpului, care rezistă în fața tendințelor modei schimbătoare de la sezon la altul. Deoarece gențile bărbătești nu se încadrează în vreun trend, ci reprezintă un accesoriu funcțional și elegant, propunem cu încredere acest articol vestimentar clienților noștri.

Citește în continuare ce tipuri de genți bărbătești există, care se potrivsc stilului tău și care sunt regulile de purtare pentru acest accesoriu atât de util în viața de zi cu zi.

7 tipuri de genți și huse potrivite pentru activitatea ta:

În funcție de momentul în care ai nevoie de un astfel de accesoriu, există mai multe tipuri de huse și genți care să se potrivească exact momentului.

1. Geanta de birou, în stil business

Geanta de bioru poate avea mai multe forme, texturi și material diferite, evident și mai multe compartimente, pentru că servește mai multor obiecte de care ai nevoie în fiecare zi. Fie că este vorba despre un dosar cu fișele clienților și un laptop, fie că este planificarea următorului proiect, o tabletă și telefonul de la serviciu, geanta de birou este potrivită dacă ești un bărbat care are o zi încărcată, dar totuși își dorește o geantă comodă și utilă.

Geanta pentru birou nu este o geantă foarte grea, are un stil smart-casual/elegant și poți să o porți pe umăr sau susținută de cele două mânere trainice.

Orice gentleman trebuie să aibă în garderoba sa o geantă business din piele, un accesoriu de calitate, clasic și elegant în care vă puteți depozita actele de la birou și aparatura electronică pentru întâlnirile de afaceri.

 

Descoperă întreaga colecție de genți Tudor Tailor!

2. Servieta clasică

Dacă pe vremuri, scopul genții diplomat era să transporte acte și hârtii dintr-un birou în altul, astăzi acest accesoriu bărbătesc a devenit mult mai funcțional, dar și mai estetic.

Pentru domnii care adoptă un stil clasic, cum ar fi antreprenorii și oamenii de afaceri din domeniul business, servieta este una dintre gențile care sunt potrivite atât cu vârsta, cât și cu postura pe care o exprimă. Un plus de personalitate prin geanta pe care o porți, servieta clasică este adaptată nevoilor bărbatului modern.

Este prevăzută cu mult mai multe compartimente, de data aceasta pentru a separa documente importante, destinate unor acțiuni total diferite. Servieta este o geantă care are mereu o calitate superioară, deoarece impune anumite criterii care sunt respectate mereu. Un domn respectabil, cu o carieră impunătoare nu poate purta o servietă dintr-un material sintetic. Cum spun și englezii: “You can’t fake the style”.

geanta piele maro

Descoperă noi modele de genți business cu un look clasic, potrivit ținutelor office!

3. Geanta de laptop, în stil casual

Acest tip de geantă bărbătească, creată special pentru a transporta laptopul, combină într-un echilibru perfect funcționalitatea cu stilul elegant și aspectul impecabil.  

Diferențele de design sunt evidente prin compartimentalizarea simplă și eficientă. Acest model oferă un spațiu încăpător pentru laptop și alte accesorii. 

Spre deosebire de alte stiluri, geanta de laptop prezintă o căptușală specială care asigură protecția materialelor depozitate. Baza genții este realizată din material dublat pentru a crește rezistența la șoc.

geanta barbatească

Alege geanta care se asortează la ținuta ta!

4. Geanta de umăr, în stil business-casual

Gențile din colecția Tudor Tailor oferă domnilor posibilitatea de a le utiliza și cu o curea de mână detașabilă. În acest fel, dacă aveți o zi aglomerată și va trebui să purtați cu voimai multe documente sau alte obiecte, prin această curea puteți transforma o geantă business într-una de umăr, păstrând look-ul elegant indiferent de context.

Descoperă colecțiile de genți Tudor Tailor și găsește modelul perfect pentru o purtare lejeră!

5. Geanta de voiaj, în stil elegant

Dacă până acum a fost vorba doar de contextele din viața cotidiană, din oraș, este și momentul genții de călătorie, din piele. În pofida unui troller mic, care poate nu este concludent cu outfitul tău, poți opta pentru geanta de voiaj. Geanta pentru călătorii îmbină stilul masculin cu funcționalitatea ei. Este la fel de spațioasă ca un troller cu aceleași dimensiuni, poate nu la fel de comodă, dar mult mai elegantă și plină de stil.

Evită buzunarele pline și uzura accelerată a hainelor, și optează pentru o geantă pliată pe nevoile tale, în continuare exprimând stilul și personalitatea ta în cele mai variate moduri.

Aceasta geantă de voiaj este rezultatul pasiunii desăvârșite pentru clasicul stil masculin adaptat nevoilor și cerințelor barbatului modern. Funcționalitatea, designul exclusivist și calitatea absolută sunt principalele sale caracteristici, fiind prevăzută cu trei compartimente, maner solid și curea detașabilă.

geanta voiaj Geanta de voiaj este o alternativă mai elegantă față de un troller

Alege geanta care se potrivește cel mai bine itinerariului tău!

6. Husa de tabletă

Dacă ești pasionat de gadget-uri și nu numai, cel mai la îndemână accesoriu este husa pentru tabletă, ea fiind o necesitate reală. Probabil îți desfășori munca departe de birou sau lucrezi de acasă, vei avea nevoie să păstrezi tableta în cea mai bună formă posibilă. Dacă vrei să îți protejezi tableta, fă-o cu stil.

Husa de tabletă din piele și interior de bumbac a fost special gândită ca să îmbine utilul cu stilul masculin. Poți să îți asortezi acum outfit-ul cu una dintre husele de tabletă pe care le ai la dispoziție.

În plus, nu mai este acum nevoie să ai buzunarele pline. Îți poți pune în buzunarele husei cu usurință și telefonul, câteva cărți de vizită și poate cardurile de cumpărături.

husa piele laptop

Husa elegantă pentru tabletă o protejează și îți întregește outfitul business

7. Husa de laptop

Cel mai probabil lucrezi la un laptop la birou și ai toate informațiile necesare pe el. Ca să ferești laptopul de zgârieturile cheilor din geantă sau orice alt incident care ți-ar putea avaria laptopul, este indicat sa folosești o husă de protecție. Dacă nu vrei să folosești întreaga geantă de voiaj și vrei să iei separat laptopul cu tine, alege acest accesoriu estetic și util.

Husa pentru laptop este tot din piele, cu aceleași utilități și intenții ca husa de tabletă. Descoperă husa de laptop sub diferite culori și forme.

Husa pentru laptop este un accesoriu util dacă ai des întâlniri de afaceri

Sfaturi pentru a purta o geantă bărbătească cu succes

Iată câteva idei care sunt de reținut, ca să fii sigur că asortezi și porți gențile tale corect.

Regulă de bază

La fel ca în cazul costumelor, cel mai important de reținut este următorul lucru: culorile de bază în primul rând, culorile și modelele excentrice la final.

Piesele și accesoriile care ies în evidență sunt cele spectaculoase. Partea mai puțin bună într-o piesă excentrică este faptul că se potrivește doar anumitor contexte și outfituri, dar nu este versatila. O geantă simplă fie ea neagră, albastră sau gri poate să fie asortată la zeci de ținute. Astfel, începe prin a-ți construi o bază în garderobă, iar apoi să treci la piese excentrice.

geanta barbati

Alege o geantă de calitate, în culori neutre

Evită buzunarele pline

Dacă nu vrei să porți o geantă de mână, o servietă sau să îți transporți laptopul într-o husă, nu înseamnă că dacă îți încarci buzunarele cu tot felul de obiecte ai rezolvat situația. Obiectele pe care le porți în buzunare deformează sacoul sau haina în care sunt cărate.

Presiunea greutății va deforma în timp forma hainei și o va deteriora. Mai mult decât atât, din punct de vedere estetic este foarte neplăcut ca din sacou sau pantalon să atârne tot felul de obiecte.

geanta laptop

Asortarea genții la restul ținutei

Asortarea unei genți cu ținuta pe care o porți este importantă. Chiar dacă este o piesă separată, nu vei avea nevoie de culori și materiale perfect identice, dar o contradicție puternică între ținută și geantă va face ca nepotrivirea să fie vizibilă și neplăcută la nivel vizual. Culoarea nu trebuie să fie perfect identică, dar este necesar să se apropie sau să fie în asortare cu restul ținutei.

Dacă vei purta curea și pantofi maro cu un costum albastru, o geantă neagră, de exemplu, nu ar fi o piesă potrivită. Materialul din care este făcută husa sau geanta respectivă trebuie să fie în concordanță cu ținuta. Dacă porți piese vestimentare din materiale prețioase, nu vei putea asorta o geantă din pânză de exemplu. În aceeași notă, o geantă de piele nu se potrivește la un outfit mai sport. Asortarea nu este un aspect complicat, dar este foarte importantă.

geanta barbati

Servieta este foarte încăpătoare și are mai multe compartimente utile

Genți diferite pentru contexte diferite

Depășind conceptul de fashion unde probabil vei asorta geanta doar pentru aspect plăcut, este nevoie să ai un scop clar pentru care vei alege să iei o geantă cu tine în ziua respectivă. Scopul este cu siguranță deplasarea unor lucruri de care ai nevoie dintr-un loc în altul, fără să încarci buzunarele hainelor pe care le porți. Dacă nu ești un împătimit al stilului masculin, dar vrei totuși să fii corect îmbrăcat, ai nevoie să cunoști faptul că fiecare context implică un alt tipar de geantă, chiar dacă ea la bază are destinat un scop. Nu poți să mergi la toate evenimentele cu aceeași geantă, fiecare “scenariu” are nevoie de alte produse.

Nu face rabat de la calitate

Chiar dacă sunt momente când bugetul nu îți permite să cumperi exact piesa vestimentară pe care ți-o dorești, este mai bine să mai aștepți încă puțin timp, până reușești să achiziționezi exact ceea ce meriți. Încercând să salvezi o parte din bani, nu înseamnă că ai făcut economie, nu dacă gandești investiția ca pe una pe termen lung.

În primul rând, diferențele de preț dintre o geantă din piele naturală și una din piele sintetică nu sunt atât de mari, aici comparând strict nivelul calității, fără a face referire la diferențele între brandurile faimoase și un brand mai puțin cunoscut. Mereu se vor observa diferențele dintre un produs din piele naturală, hand-made și o piele artificială sau alte materiale din comerț făcute în serie.

geanta barbati

Alege întotdeauna o geantă din piele naturală

Concluzii

Indiferent de nevoile tale de zi cu zi, pornește cu gențile în culori de bază, care să se potrivească cât mai multor ținute. Gențile din piele, pentru bărbați, au evoluat recent ca design și utilitate, iar adevărații gentlemani știu să își aleagă geanta în funcție de outfit și de evenimentele la care participă.

Descoperă întreaga colecție de genți bărbătești din piele Tudor Tailor și alege modelele potrivite stilului tău de viață.

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.