Ghidul cămășilor bărbătești: 11 tipuri de cămăși de care orice bărbat are nevoie în garderobă și sfaturi pentru a le purta corect

Vorbim despre un articol vestimentar care funcționează indiferent de situațiile sociale în care ne regăsim. De la birou, la evenimente sau într-o călătorie de afaceri, până într-un meeting virtual atunci când lucrăm de acasă, cămașa este piesa vestimentară de care avem nevoie pentru orice ținută bărbătească. 

Ce caracteristici urmărim atunci când cumpărăm o cămașă bărbătească? 

Slim sau regular fit, la Tudor Tailor cămașile sunt croite în funcție de fitting-ul cel mai potrivit siluetei voastre. Dacă vă numărați printre bărbații care îmbracă ținute business, optați cu regularitate pentru cămăși albe, bleumarin, roz pal, lila, dar și pentru cele cu model, în dungi de diferite culori. 

Să nu uităm de cămășa tip casual în carouri, dar și cu diverse imprimeuri. Mai mult, există cămăși sezoniere, de vară, precum cele din in sau blend-uri de bumbac cu in, pe care le găsim în majoritatea paletarului de culori.

Pe lângă mărime și model, materialul din care este croită cămașa este un factor important atât din punct de vedere al aspectului, cât și al confortului.

În acest ghid îți propunem 11 tipuri de cămăși pe care orice bărbat ar trebui să le aibă în garderobă: 

1. Cămașa albă, o etichetă clasică în orice ținută

Când spunem cămașă albă vorbim despre o piesă vestimentară pe care o îmbrăcăm frecvent și care trebuie să se regăsească în garderoba bărbătească nu într-unul, ci în câteva exemplare de calitate. 

camasi albe barbați

Fiind un articol de bază al ținutei, aceasta trebuie atent selectată pentru o întrebuințare de durată și un aspect impecabil.  

camasi elegnate Cămașa albă CLEAVE, pentru o ținută clasică

Cămașa albă este o piesă cheie pentru ținutele business pe care le îmbrăcăm. Modelul de mai sus prezintă un guler italian cu întăritură ce expune un model discret și manșete pentru butoni care garantează un look desăvârșit.

camasi albe elegante

Orice garderobă bărbătească trebuie să aibă în componența sa cel puțin o cămașă albă potrivită pentru ocaziile care se ivesc. Neapărat trebuie să existe această piesă în țesături din bumbac, rezistente la șifonare, care aerisesc corpul și oferă confort pe întreaga durată a zilei.” - Adrian Belbe, style advisor Tudor Tailor.                                                  

camasa barbateasca eleganta Cămașa VINSON, cea mai elegantă carte de vizită

2. Cămașa neagră, în stil modern

Ieșiți din eticheta “safe” și optați un look perfect pentru o seară memorabilă în oraș. O ținută all black, asortată cu o cravată slim, dar și alte accesorii atent alese, se va potrivi mănușă gentlemenilor moderni. 

camasi negre

Cea mai simplă modalitate de a purta o cămașă neagră este să o îmbrăcați cu o pereche de chinos negri, la care să alegeți o curea tot de culoare neagră. 

camasi negre barbati

Potrivirea pieselor vestimentare este esențială pentru o ținută all black reușită. Așadar, cu cât optați pentru mai puține straturi, cu atât vă veți încadra într-un look curat. Nu ezitați să îmbrăcați această ținută modernă, dar extrem de elegantă și masculină. Totul va depinde de atitudinea pe care o etalați.” - Adrian Belbe, suit advisor Tudor Tailor.

Alege cămăși made to measure pentru o ținută modernă!

3. Cămașa pentru nuntă, în stil ceremonial

Nu ne despărțim de nuanța alb imaculat nici când optăm pentru cămașa din ziua nunții. Fiind un eveniment ceremonial, contrastul dintre costumul de mire și cămașă trebuie respectat, iar clasicul alb rămâne opțiunea cea mai potrivită pentru eveniment.

camasi elegante pentru nunta

Pentru acest tip de ținută, recomandăm o cămașă pe măsură (made to measure) care va avea din start mărimea potrivită, și veți beneficia de consiliere stilistică pentru alegerea modelului potrivit stilului și fizionomiei voastre.

camasa barbati nunta Cămașa HOWE, martorul din cea mai specială zi!

Un exemplu notabil pentru evenimentele tip ceremonie este cămașa Howe, cu guler papion și manșete elegante. Cămașa este realizată cu țesătura Twill, cu un aspect semi-lucios, ceea ce îi oferă un aer mai prețios și nobil, și se simte foarte delicat pe piele.

Chiar dacă se șifonează mai ușor, fiind foarte fină și delicată, este cea mai potrivită alegere pentru un mire, un bărbat care se află în cele mai importante momente ale vieții sale.

Aspectul curat și corect accesorizat cu o pereche de butoni personalizați vă va purta în atmosfera specială a nunții! 

papion barbati

Marchează evenimentul special îmbrăcat cu o cămașă de ceremonie Karston, cu nasturi ascunși, guler papion și plastron. Optează pentru un look plin de rafinament și fii gata să celebrezi alături de cei dragi! 

camasa barbati nunta Cămașa KARSTON, pentru o eleganță inegalabilă

Cămașa Karston este realizată din țesătura Royal Oxford care denotă încă din denumire faptul că este extrem de rafinată, prin urmare firele utilizate sunt mult mai fine. În mod natural, cămașa este mai mătăsoasă și mai moale la atingere decât alte țesături. 

Culoarea albă face ca acest material să se potrivească mai ales pentru ocaziile formale, cu un costum sau un tuxedo.

Descoperă toate modelele de cămăși de ceremonie pentru bărbați din colecția Tudor Tailor!

4. Cămașa elegantă, cu manșetă pentru butoni, pentru orice ocazie

O cămașă elegantă, clasică este un must-have în garderoba oricărui bărbat. Alege o camasă made to measure potrivită pentru ocazii speciale, evenimente de seară sau o gală formală, personalizează manșeta cu inițialele tale și obține un model unicat.

camasa barbateasca ocazie

Eleganța trebuie să fie regăsită în cele mai mici detalii. Cămașa cu butoni este modelul potrivit pentru a transforma ținuta voastră într-una iconică, plină de rafinament. Optează pentru manșete cu butoni și descoperă colecția de accesorii potrivite unui cadru elegant, care îți vor purta amprenta în orice întâlnire sau locație aleasă.

camasi barbati elegante

Un look fresh pentru zilele însorite îl puteți realiza purtând cămașa Harris, în nuanța bleumarin deschis. Această ținută lejeră se va potrivi mănușă pentru un eveniment în aer liber!

camasa cu butoni Cămașa HARRIS, articolul vestimentar ce-ți va oferi o prospețime specială!

5. Cămașa din in, de vară 

Țesăturile din in sunt propuse pentru temperaturile ridicate și reprezintă soluția răcoroasă a acestor zile. Bărbații care optează pentru cămăși din blenduri de in se vor bucura de un confort sporit și un look relaxat, dar elegant, care îi va însoți pe durata întregi zile.  

camasa de in barbatiVersatilitatea cămășilor de in este pe placul multor bărbați care optează pentru această țesătură când îmbracă o ținută în sezonul de primăvară-vară, dar care poate fi purtată și adaptată cu succes unui look pentru zilele răcoroase.” - Adrian Belbe, stylist advisor Tudor Tailor.

Alege cămașă de in care exprimă cel mai bine personalitatea ta și lasă-te îmbrăcat într-o țesătură care-ți va răcori zilele toride de vară!

 Optează pentru varianta made to measure și personalizează-ți cămașa în trei pași simpli!

6. Cămașa office, pentru întâlniri business

Pentru bărbații care vor sa fie mereu pregătiți pentru a face o primă impresie placută, cămaşa office se potrivește cu mare fidelitate corpului, fiind croită pentru o purtare îndelungată. 

camasi office

Poate fi asortată unui pantalon chino, unui jeans sau chiar unui pantalon din in sau lână fină, cămașa office fiind extrem de flexibilă în funcție de biroul și locația acestuia!

camasi barbati Cămașa ELLIOT, un look elegant fără efort

Descoperă colecția de cămăși office pentru o ținută business completă!

7. Cămașa slim fit, cambrată

Pentru o conformație atletica, cea mai bună alegere este cămașa cu croială de tip slim fit. Este un  tip de fitting mult mai cambrat în urma căruia veți obține un outfit care vă va avantaja și vă va pune în evidență silueta.

camasi slim fit elegante Alege modelul slim fit pentru o ținută modernă!

Cămașa bărbătească slim fit are o croială care urmează linia naturală a corpului. Optăm pentru acest articol vestimentar pentru a constitui o prezență impunătoare cu fiecare ocazie.” - Adrian Belbe, suit advisor Tudor Tailor.

 

camasi slim fit barbati Cămașa HEATON, în croială slim

Dacă aveți conformația mai robustă, este indicat să optați pentru piese vestimentare cu o croială de tip regular fit. 

camasi barbati slim Cămașa ANANDA, cu guler italian și manșetă cu închidere la doi nasturi

 

Chiar dacă regular fit este des asociat cu o croială clasică sau relaxed fit, trebuie specificat că există o mică diferență între ele. Dacă pentru fittingul clasic este folosită o cantitate mai mare de material pentru un design cât mai funcțional, croiala regular fit se va mula pe corp, dar în același timp, va permite pielii să respire în voie.” - Adrian Belbe, stylist advisor Tudor Tailor.

camasi barbatesti elegante

De regulă, silueta regular fit va pune în evidenţă linia umerilor. Pieptul, talia și brațele sunt relaxate, deci alegem cămașa regular pentru un look lejer.” - Adrian Belbe, stylist advisor Tudor Tailor.

8. Cămașa bleumarin, esențială în garderobă

Gama de cămăși pentru bărbați în nuanțe clasice de bleumarin, precum este albastrul deschis, își marchează poziția în garderoba oricărui bărbat, fiind o piesă vestimentară esențială. 

camasi elegante bleumarin

De la ținuta pentru interviul de angajare, până la evenimentul de afaceri într-un peisaj cu azur, această nuanță elegantă va complimenta de fiecare dată look-ul ales.

camasi bleumarin Cămașa ELDEN, nelipsită de pe umerașele tale!

În ținutele office sau business casual, cămașa bleumarin deschis propune un contrast perfect și reprezintă o pată de culoare care te va scoate cu siguranță în evidență.” - Adrian Belbe, stylist advisor Tudor Tailor.

Cromatică pieselor dintr-o ținută poate realiza o prezență masculină irezistibilă. De o masculinitate aparte, albastrul închis este o nuanță pretențioasă, care accesorizată la ținuta potrivită, poate avea un efect timeless.

camasi barbati Cămașa SPENCE, cu guler franțuzesc și manșete clasice

Deși cămașa bleumarin închis este recomandată în combinații cu tonuri reci, poți alege nuanțe pământii pentru ținută, precum burgundy sau grena, și poți opta pentru un sacou în carouri clasice care te va scoate din zona de confort cu stil și rafinament.” - Adrian Belbe, stylist advisor Tudor Tailor.

9. Cămașa cu carouri, un model lejer

Dacă orice bărbat are în dressing o colecție de cămăși formale, în apropierea sezonului cald este nevoie de o actualizare cu câteva articole casual.

Modelul în carouri rămâne în atenția bărbaților fiind un pattern clasic. Fie că doriți un imprimeu mai discret sau îndrăzniți cu un model și o cromatică curajoasă, optați pentru cămașa cu carouri care vă va completa de fiecare dată ținuta voastră într-un mod elegant.

camasi barbati carouri Cămașa ADACIA, un pattern în carouri discret

De cele mai multe ori, carourile sunt prezente în rândul cămășilor office sau smart. Cămașa Aviva poate fi asortată unui look casual, cu un imprimeu îndrăzneț în carouri cu detalii roșii.

camasi casual Cămașa oxford AVIVA, în carouri cu detalii roșii
camasi elegante Alege cămașa CALLIA într-o nuanță jucăușă!

10. Cămașa Oxford, pentru o ținută smart-casual 

ghid camasi barbati

Cămașa Oxford poartă această denumire deoarece este construită dintr-o țesătură care folosește o metodă unică de împletire pentru coșurile tradiționale, originară din Scoția secolului al XIX-lea. Rezultatul etalează un efect de „tablă de șah”. 

 

Țesătura este formată din fibre fine, care oferă o textură moale, netedă și durabilă, și este ușor transparentă.

Dacă ți se pare un dezavantaj, transparența este de fapt un mare avantaj, pentru că îți lasă pielea corpului să respire mult mai bine decât o fac alte țesături.

camasi barbati Cămașa bărbătească CHER, în dungi elegante

 În plus, această transparență o face de departe cea mai versatilă cămașă, deoarece poți să o porți atât în mediul business, cât și la o pereche de jeanși din denim, într-un cadru mai relaxat, business-casual.

Alege o cămașă Oxford pentru ținutele tale casual, pentru acele zile cand vrei să porți un pantalon chino împreună cu o cămașă și o pereche de mocasini. Nu este recomandat să porți o astfel de textură pentru evenimente precum o ceremonie religioasă, un botez sau orice alt eveniment care implică un nivel al eleganței mai pretențios. 

11. Cămașa casual, în nuanțe pastel

Culorilor îndrăznețe precum roz, mov sau verde au ajuns pe radarul tendințelor masculine și își fac apariția în cromatica ținutelor purtate de bărbați. Acestea vin în nuanțe pale, șterse, pentru un plus de eleganță și o accesibilitate crescută.

Cămășile roz pastel sunt foarte moderne și ușor de purtat, în special la costumele business sau casual.

camasi elegante barbatesti

Cămașa în nuanțe pastel este din ce în ce mai căutată pentru ținutele din sezonul verii. Tonurile calde, dar în același timp jucăușe, sunt pe placul gentlemenilor care vor să îmbrace o piesă vestimentară potrivită atât unui context business, cât și pentru evenimentele afterhours.

camasi elegante

Țesătura lejeră și rezistentă la șifonare este atuul pe care-l cautăm atunci când alegem cămașa potrivită pe timpul verii, iar acest model din twill fin - double retors din bumbac 100% îndeplinește efectul dorit:

camasi casual Cămașa bărbătească VANCE, model business casual

Cei care urmăresc o prezență ușor ieșită din tipare pot opta pentru o culoare modernă, precum movul aprins, fuchsia sau verdele.

Evoluția cromatică a stilului elegant bărbătesc propune abordarea cămășilor în culori puternice chiar și în ținutele office, pe care le puteți asorta la un costum navy sau negru, și astfel veți păstra eticheta eleganței masculine.” - Adrian Belbe, suit advisor Tudor Tailor.

Q&A despre cămăși

Iată o lista cu cele mai comune întrebări pe care le primim despre cum purtăm cămașa, cum o asortăm la diverse ținute, sau cum trebuie să ne vină corect o cămașă:

  1. Cum și când pot purta cămașă peste pantaloni?

Cămașa se va purta în pantaloni, chiar și atunci când purtăm o ținută smart casual sau cocktail. Nu vă gândiți că transmiteți un aer tineresc dacă purtați cămașa ieșită din pantaloni. 

Pentru un look aranjat, într-un context elegant, asigurați-vă că aveți cămașa băgată în pantaloni.

moduri de a purta camasa barbati

Facem excepție pentru modelele casual pe care le asortăm la o pereche de jeans sau chinos. O astfel de cămașă poate fi purtată fără nicio ezitare în contexte informale. Mare atenție la tipul de activitate - nu în contexte business, ci doar în timpul liber.

2. Ready-to-wear sau made-to-measure?

Chiar dacă pentru mulți dintre noi opțiunea ready-to-wear este mai rapidă și implică mai puțin efort, orice domn care vrea o ținută desăvârșită trebuie să apeleze la sfaturile și ajutorul unui maestru croitor. 

experienta made to measure

De la ajustarea mânecilor, până la recomandarea reverului în funcție de fizionomia, chiar și profesia voastră, toate aceste detalii esențiale sunt incorporate în modificările realizate în procesul made-to-measure.

Vă recomandăm sfatul specialistului pentru fiecare ținută elegantă. 

3. Cum trebuie să se muleze cămașa în zona gâtului?

Când achiziționați o cămașă, trebuie să acordați atenție zonei gâtului. Alegeți cămașa dorită cunoscând măsurătorile actuale pentru ca piesa vestimentară să îmbrace cu lejeritate corpul vostru.

camasi elegante

Măsurătorile potrivite vor permite celor două degete, mijlociu și arătător, să pătrundă între rever și gât. În acest fel, spațiul lăsat vă va oferi confortul căutat în timp ce veți purta cămașa perfect cambrată, în măsura dorită.

4. Ce fel de rever alegem?

Alegem reverul cămășii ghidați de fizionomie. Dacă aveți formă feței rotundă, cel mai potrivit tip de guler este cel ascuțit. În schimb, pentru o formă alungită, reverul cu colțuri depărtate va îngusta vizual această trăsătură.

Pentru domnii cu gâtul mai înalt și constituție atletică, cel mai recomandat este reverul cu guler înalt. De evitat acest tip de guler dacă aveți gâtul mai scurt și un profil robust.

5. Purtăm cămăși cu mânecă scurtă?

Evitați cămășile cu mânecă scurtă, chiar și pentru zilele cele mai călduroase. Un gentleman veritabil nu va face această greșeală vestimentară, purtând cămașa cu mânecă scurtă la birou.

camasi maneca scurta barbati

Pentru un aer mai relaxat al ținutei, puteți alege să rulați mânecile cămășii. În acest fel, eticheta vestimentară rămâne în standardele unei ținute impecabile, iar voi vă puteți bucura de vremea călduroasă apelând la acest “artificiu”.

camasi barbati elegante

Descoperiți cămășile bărbătești Tudor Tailor și alegeți modelul care se potrivește cel mai bine cu activitatea și cu stilul preferat!

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.