Cum porti pantofii Oxford

Pantofii Oxford, in mod traditional cel mai formal tip de pantof dintre modelele clasice, au devenit pentru barbatul modern un model cu adevarat versatil, care poate fi purtat cu orice fel de tinute, formale sau casual: de la tinute business, la cele pentru nunti si ceremonii, pana la tinutele relaxate de weekend.

Fiecare barbat ar trebui sa detina o pereche de pantofi Oxford de culoare neagra si/sau maro, perfecta pentru a completa tinutele business pentru birou, daca iti place stilul clasic, iar pentru un look casual, ai de ales dintr-o varietate larga de materiale, culori si stiluri pentru o aparitie mai mult decat eleganta.

Pentru un look casual

Cand alegi o tinuta relaxata este foarte important sa alegi un model de pantof Oxford mai casual. Poti reduce aspectul formal al acestor pantofi clasici alegand o pereche de pantofi Oxford din piele intoarsa sau intr-o culoare deosebita. La fel, poti alege diverse variatii de stil, ca de exemplu full brogue Oxford (cunoscuti si sub denumirea de Wingtip) sau Saddle Oxford in doua tonuri de culoare.

Cum porti pantofii Oxford
Cum porti pantofii Oxford
Cum porti pantofii Oxford

Pentru a pastra atentia asupra pantofilor tai eleganti, poarta-i cu pantaloni in culori neutre, dar daca esti o persoana indrazneata, poti adauga culoare tinutei tale cu un blazer statement, cu diverse imprimeuri sau carouri. Daca alegi sa porti o pereche de pantaloni colorati, completeaza tinuta cu o pereche de pantofi Oxford beige, pentru un look excentric. Acest stil de pantofi Oxford sunt perfecti si daca sunt purtati cu o pereche de jeans sau pantaloni scurti.

Pentru un look stylish

Daca te numeri printre barbatii cu un stil modern si sofisticat, sigur doresti sa exploatezi la maxim potentialul acestui tip de pantof de a da o nota de eleganta oricarui outfit. Fie ca optezi pentru o tinuta smart casual sau un costum elegant si opulent, sigur exista un tip de pantof Oxford conceput sa o completeze si sa o aduca la viata.

Pantofii Oxford in nuanta burgundy sau anumite nuante de maro – mahon sau castaniu – vor intregi orice tinuta, cu conditia sa nu porti mai mult de 3 culori - incearca sa combini mai degraba mai multe tonuri din aceeasi familie. in combinatie cu denim-ul, lungimea pantalonului ar trebui sa fie exact in dreptul gleznei, iar partea superioara a tinutei ar trebui sa pastreze un nivel sofisticat, optand pentru camasa, cravata si o jacheta sau pulover.

Pentru un look traditional

Pentru cei conservatori, regula cea mai simpla si sigura este de a combina o pereche de pantofi Oxford negri cu un costum croit pe masura, regula culorii negre fiind potrivita in mai toate cazurile, poate mai putin doar in combinatie cu un costum maro.

Daca alegi pantofii Oxford de culoare neagra, poti opta pentru varianta Captoe / Toecap, care prezinta un mic detaliu printr-o cusatura eleganta care delimiteaza bombeul de restul pantofului.

Pantofii Oxford de culoare neagra sunt perfect compatibili cu un costum si un trench de culoare neagra in lunile reci, sau impreuna cu un costum albastru pentru lunile mai calde.

Cum porti pantofii Oxford
Cum porti pantofii Oxford

Pantofii Oxford de culoare maro sunt recomandati la costumele de culoare gri sau navy pentru un look traditional, iar daca doresti o abordare moderna, poarta un costum in 3 piese in combinatie cu sosete colorate sau cu diverse imprimeuri. Daca porti un costum in culori neutre, asorteaza o pereche de pantofi Oxford in aceeasi n

Afla mai multe sfaturi de stil de la consilierii vestimentari Tudor Personal Tailor si descopera in showroom-urile noastre din Bucuresti, Cluj si Timisoara noile modele de pantofi Oxford, care se pot achizitiona atat la marimi standard, cat si pe comanda, respectand calapodul piciorului tau.

Afla mai multe despre istoria si caracteristicile pantofilor Oxford in articolul Pantofii Oxford.

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.