Cum să calci corect și rapid o cămașă

Cămășile stau la baza oricărei garderobe, însă nu și cele.. șifonate. Dacă nu ați fost niciodată siguri de cum să îngrijiți acest articol vestimentar esențial, venim în ajutorul vostru cu un scurt ghid foarte practic cu o serie de pași și sfaturi despre cum să calci corect și rapid o cămașă bărbătească - chiar de la maestrul croitor din echipa Tudor Tailor!

Dacă și vouă v-au apărut adesea mici cute frustrante acolo unde nu vă așteptați, sau unde erați siguri că ați călcat deja foarte bine, iată ce e important să urmăriți pentru a obține o cămășă la fel de impecabilă ca stilul vostru:

1. Începeți cu platca, mai precis zona dublată care, de obicei, începe din spatele gulerului:

pasi calcare camasa

În anatomia cămășii, platca este materialul țesut în zona umerilor și reprezintă un element de rezistență al piesei vestimentare.

2. Continuați cu manșetele cămășii:

pasi calcare camasa

Dacă nu vreți ca manșeta să aibă dungă, asigurați-vă că nu călcați materialul până în locul unde face pliul cu partea de pe verso. 

3. Călcați gulerul pe partea din față, dinspre gâtul purtătorului:

pasi pentru calcare camasa

Gulerul este una dintre cele mai expuse zone ale cămășii, spre care cad ochii tuturor încă de la primul contact, așa că, mai mult ca niciodată, este important să călcăm fără să lăsăm cute. 

4. Îndoiți gulerul și călcați în mod special zona din mijloc: 

fier de calcat pentru camasa

Urmăriți acest pas cu atenție pentru ca atunci când îmbrăcați cămașa, aceasta să se așeze de la sine și să obțineți o curbură a gulerului, care-i oferă naturalețe, evitand un look cu finish turtit.

5. Închideți nasturele de la guler și treceți la etapa de călcare a piepților:

Călcați zona piepților pe partea din față a cămășii, continuand într-o mișcare de rotație și cu partea din spate, pentru a elimina eventualele cute care pot apărea.

6. Continuați cu mânecile, care în general se calcă fără dungă în cazul celor apretate:

Tehnica este folosită pentru a conferi o rigidizare aparentă a cămășii în direcția păstrării acesteia neșifonate pe o perioadă cât mai îndelungată. 

Pentru a urmări în format video pașii propuși de domnul maestru croitor, accesați scurtul tutorial din video-ul de mai jos:

3 sfaturi pentru a păstra cămașa în cea mai bună stare:

Uscați cămașa pe umeraș

cum calci camasa

Când scoateți cămășile din mașina de spălat, le puneți la uscat pe umerașe. În acest fel, veți facilita uscarea cu cât mai puține cute, și veți ușura considerabil procesul de călcare. 

Alegeți blenduri de bumbac premium

Exista materiale moderne, realizate cu o tehnologie avansată, care pot facilita o forma impecabilă a cămășii chiar și după spălarea și uscarea acesteia pe un umeraș, lăsând un aspect de “aproape călcat”.

Atenție la produsele easy iron

Materiale de tip easy iron se calcă ușor și se șifonează mai greu, fiind folosite în articolele vestimentare pentru bărbații moderni. Mare atenție la alegerea articolelor de acest tip deoarece de obicei proprietățile de "rigidizare" se obțin printr-un adaos de fibre sintetice. 

Dacă procentul sinteticului depășește o limită discretă, o parte din proprietățile blendului precum respirabilitatea țesăturii sau indicele de confort termic în perioada caldă scad dramatic sau chiar se anulează. 

În condițiile în care optați pentru o țesătură de tip "easy iron" vă recomandăm să alegeți una calitativă cu o finețe ridicată, unde confortul și naturalețea sunt parte din ADN-ul materialului.

Se apropie sezonul cald în care vom rămâne tot mai des în cămașă. Haideți să ne asigurăm că avem un look curat și o cămașă bine călcată!

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.