Idei de ținute bărbătești pentru cununia civilă: Ce tip de costum să îmbraci ca invitat pentru acest eveniment?

Nu la fel de fastuoasă, dar plină de emoții, cununia civilă este o ceremonie care poate avea mai multe tipuri de dress code, în funcție de contextul în care mirii aleg să organizeze fericitul eveniment. Dacă se apropie data și nu ai încă o ținută potrivită, află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre cum să te îmbraci pentru o apariție plăcută și pentru a păstra amintirile vii și peste ani.  

Ți-am pregătit un ghid complet cu idei de ținute actuale, perfecte pentru o ceremonie mică sau în aer liber cu idei de costume pentru bărbați și accesorii ideale pentru acest moment.  Inspiră-te și tu și alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine!

tinute barbati cununie civila Costum cununie civilă cu imprimeu în carouri subtile

Alege costumul în funcție de croială

Croiala este extrem de importantă atunci când alegi un costum. Tipul ei te face să arăți impecabil, însă ai grijă să o alegi pe cea potrivită formei corpului tău.

costum albastru cununie civila Costum cununie civilă, pentru sezonul cald
costum cununie barbati Ținută elegantă pentru cununia civilă
tinuta de cununie civila barbati Costum smart casual pentru cununia civilă
costum barbatesc cununie civila Costum cununie civilă - carouri și detalii elegante

Croiala normală

Dacă ai un stil clasic, din gama de costume ceremonie barbaticostumul de ginere pentru cununia civilă cu o croială clasică, regular, este cel mai potrivit. Acest tip de costum este mai larg, îți oferă mai multă libertate de mișcare, însă acest lucru nu înseamnă că hainele vor părea largi sau îți vor da un aspect neplăcut. Optează pentru o astfel de croială dacă ai o structură corporală mai solidă.

costum elegant verde Costum croială regular, pentru cununia civilă

Croiala slim

Croiala slim fit la ținutele de cununie pentru miri este cea cambrată pe corp. Una dintre cele mai dorite opțiuni în ultimul timp, această croială face ca sacoul și pantalonii să încadreze mult mai bine conformația corpului. Alege un astfel de costum dacă ai o statură atletică și vei ieși cu siguranță în evidență!

costume barbati de cununie civila Costum croială slim

Croiala made to measure

Dacă nu ești sigur ce costum ți se potrivește, alege costumul pentru cununie made to measure. Vino la noi în showroom, și un consilier vestimentar te va ajuta să alegi cea mai bună croială pentru tine.

Un alt avantaj al acestui tip de costum este că poți alege fiecare detaliu care să îl compună: de la materiale, la culoare și până la forma nasturilor și a reverului. Iar dacă ești în contra timp, poți face la noi costume barbati la comanda, serviciu care te va scuti de ore bune de căutat prin magazine.

tinuta barbati cununie civila Comandă un costum made to measure, croit după măsurile tale

Alege costumul în funcție de sezon

Sezonul în care are loc cununia civilă influențează stilul, materialele și culorile pe care le alegi pentru costumul tău de mire. Iată cum să alegi costumul de mire în funcție de sezon!

Costum pentru cununia civilă primăvară- vară

Primăvara și vara sunt pline de culoare, naturalețe și aer proaspăt. Alege să te asortezi cu sezonul și folosește culori vii pentru sacou, cămașă sau accesoriiIar pentru ca pielea să respire fără impedimente, alege materialele naturale. Pentru sezonul cald, cele mai potrivite materiale sunt blendurile cu in și bumbac, dar și cele din lână și mohair.

tinute cununie barbati În sezonul cald, optează pentru materiale care lasă pielea să respire

Costum pentru cununia civilă toamnă - iarnă

Păstrează culorile și în sezonul rece! Alege însă nuanțe reci, care să se potrivească mai bine în peisaj. Iar dacă poți alege tu materialele, preferatele sezonului rece sunt catifeaua, lâna și combinația de lână și cașmir.

Costum Tudor Tailor din 3 piese Costum din lână, pentru cununia civilă din sezonul rece

Ține cont de tema evenimentului

În funcție de cum programezi evenimentul, puteți face cununia civilă în aceeași zi cu cea religioasă sau puteți opta pentru zile diferite. În funcție de ceea ce decideți, cununia civilă va avea un rol mai mic sau mai mare în ziua respectivă.

Costumul potrivit pentru o cununie rapidă

Dacă aveți cununia civilă în același loc cu cea religioasă, nu trebuie să mai schimbi outfitul, însă alege un costum de ceremonie, care să fie în acord cu natura evenimentului. Descoperă care sunt cele mai bune ținute pentru mire la cununia religioasăÎn cazul în care alegeți să organizați separat (dar în aceeași zi) cele două ceremonii, dimineața va fi cununia civilă. Alege un look mai relaxat, din zona smart casual.

Costum casual verde Tudor Tailor Costum casual, potrivit pentru o cununie civilă relaxată

Costumul potrivit pentru o cununie clasică

În cazul în care marcați căsătoria civilă printr-o petrecere și o separați de cea religioasă, atunci merită să alegi un outfit mai elaborat. Alege să îmbini elemente din zona elegantă cu elemente din zona casual, astfel încât să rămână loc și pentru un outfit impresionant la cununia religioasă.

Black tie - stilul cu care nu vei da greș niciodată

Cu stilul black tie vei merge întotdeauna la sigur. Dacă ești încă indecis, optează pentru look-ul clasic, care nu se va demoda niciodată. Iar dacă nu ești sigur cum să îmbini elementele, folosește stilul black tie with a twist: înlocuiește unul dintre elementele clasice cu un alt element modern.

Accesoriile potrivite pentru cununia civilă

Accesoriile de la ceremonia civilă nu sunt la fel de fastuoase ca cele de la cununia religioasă. Lasă loc să impresionezi la petrecerea cea mare, dar nu neglija accesoriile pentru căsătoria civilă.

Pantofii pentru cununia civilă - comozi și simpli

Regula alegerii pantofilor este simplă: să fie foarte comozi și să nu aibă prea multe detalii care să atragă atenția. Alege o pereche de pantofi barbati din piele, în care să te simți confortabil chiar dacă stai în picioare ore în șir. Culorile potrivite sunt clasicul negru sau maroIar pentru sezonul cald, mai ales dacă ai o ținută relaxată, alege cu încredere o pereche de loafers.

Cămașa potrivită - contrast cu sacoul

Mergi la sigur cu o cămașă bărbătească din bumbac albă, neagră sau belumarin. Cununia civilă - mai ales pentru că se oficiază în timpul zilei - îți oferă ocazia să porți o cămașă mai elaborată, cu un pattern discretAi grijă însă la cum se completează cămașa cu restul ținutei!

Cravată sau papion - informal sau clasic

Poți lăsa papionul penru ceremonia religioasă și alege pentru cununia civilă o cravată bărbați colorată. Dacă totuși vrei un papion, optează tot pentru ceva colorat, eventual cu un model floral, care să se asorteze cu rochia soției taleNu uita să alegi și o batistă sacou: simplă sau asortată cu papionul sau cavata, aceasta este dovada că ești cu adevărat atent la detalii.

cravata cu imprimeu colorat Alege o cravată cu imprimeu îndrăzneț, care te va ajuta să ieși în evidență

Butonii - bijuteriile preferate ale bărbaților

Completează ținuta pentru cununia civilă cu o pereche de butoni cămașă pentru manșete. Alege un model simplu, negru, care să nu atragă foarte mult atenția. Nu este obligatoriu să fie negri, culoarea trebuie aleasă în funcție de restul ținutei. De aceea, îți recomandăm să alegi butonii - și accesoriile în general - la final.

Butoni clasici, din argint, cu pietre onyx

 

Este o onoare să fim alături de mirii care ne trec pragul pentru ambele ceremonii importante din viața lor. Deși cununia civilă nu este în aparență un eveniment la fel de fastuos ca cea religioasă, gentlemanii adevărați știu că un astfel de eveniment cere un outfit pe măsură.

Te așteptăm la noi în showroom - în București, Cluj, Iași și Timișoara.

Contactează-ne pentru a te ajuta să decizi care este cea mai bună ținută pentru cununia civilă!

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.