Cămașa pentru butoni: Cum o porți în funcție de ținută?

O cămașă bărbătească poate fi accesorizată cu o pereche elegantă de butoni cămașă pentru închiderea manșetelor, fiind, totodată, și o alegere sofisticată, atât pentru întâlnirile business din timpul zilei, cât și pentru evenimentele formale, când vor face combinația perfectă cu un papion self-tie.

Butonii au forme și metode de prindere variate, sunt confecționați dintr-o mulțime de materiale și poți să-i porți, în general, în două maniere: fie la cămașă, fie la butoniera reverului de la sacou, sub forma unui pin de rever.

În următoarele rânduri, consilierii noștri vestimentari îți vor prezenta mai multe moduri de a purta și asorta o cămașă cu butoni, astfel încât să se potrivească contextului și ocaziei, cât și cum să alegi modelul de butoni care nu doar că îți va completa ținuta, ci va face o reală diferență în stilul tău vestimentar.

Ce tipuri de manșetă pentru butoni există?

Camasa pentru butoni

Cămășile pentru butoni au manșete special create pentru închiderea cu butoni. Manșetele lor nu au nasturi, doar găuri pentru prinderea butonilor.

În funcție de stil și formă, există mai multe tipuri de manșete pentru butoni:

1. Manșeta simplă pentru butoni

Aceasta este o manșetă normală, cu un singur strat de material și găuri pentru butoni.

2. Manșeta franțuzească

Manșeta franțuzească sau manșeta dublă pentru butoni este mai lungă și se pliază, având astfel două straturi de material și patru găuri în total, câte două pentru fiecare capăt al butonului. Cămașa cu manșetă dublă pentru butoni este considerată mai elegantă decât cămașa cu manșetă simplă pentru butoni, iar consilierii vestimentari recomandă să o porți cu ținute formale sau business.

După forma colțurilor manșetei franțuzești, aceasta poate fi de două tipuri:

  • Manșeta franțuzească rotundă, cu colțuri tăiate pe rotund.
  • Manșeta franțuzească dreaptă, cu colțuri clasice, tăiate în unghi drept.

 

Află mai multe despre opțiunile de personalizare pentru cămășile made to measure de la Tudor Tailor!

Tudor Tailor recomandă manșetele rotunde, însă îți oferă posibilitatea să alegi orice tip de manșetă pentru butoni dorești pentru cămașa ta made to measure.

Cum se pun butonii la manșetă?

Indiferent de sistemul de închidere al butonului sau de stilul manșetei, există o singură metodă de prindere a butonilor la cămașă. Trebuie să prinzi capetele manșetei și să le aliniezi astfel încât găurile să se suprapună, după care să inserezi butonul prin ambele găuri până este fixat.

Atunci când porți sacoul, ar trebui să fie vizibil cel puțin un centimetru din manșeta cămășii cu butoni. Te sfătuim să nu deschei nasturii de la mâneca sacoului ca să scoți în evidență butonii - de aceea este de preferat să porți un sacou pe măsură, pentru a evita situațiile când mâneca acestuia trece de încheietură și ajunge până aproape de degetele de la mână.

Cămășile cu butoni pentru ținute de zi

În trecut eticheta vestimentară era strictă în privința cămășilor cu butoni și le cataloga ca fiind o piesă ce poate fi purtată strict în contexte formale. Regulile sunt mai flexibile astăzi, așa că poți purta o cămașa cu butoni cu succes chiar și în contexte mai informale, cum ar fi un prânz cu familia.

Cămașa pentru ținuta casual

Perechea potrivită de butoni va arăta foarte bine atașată pe o cămașă casual, purtată cu gulerul descheiat. Ca să te asiguri că faci alegerea potrivită, analizează cu atenție materialul și stilul butonilor.

Materialul din care sunt confecționați butonii poate fi un indicator foarte bun al tipului de ținută cu care îi poți purta. Consilierii vestimentari recomandă adesea butonii din material textil pentru ținuta casual, însă și butonii metalici se pretează la o astfel de ținută.

Butonii de cămașă trebuie să fie asortați cromatic la ținută, iar în cele mai multe cazuri, se asortează cu costumul. Regula generală este ca butonii de cămașă bărbătești să fie asortați mereu cu cea mai închisă culoare din ținută, care poate fi uneori chiar culoarea cămășii.

Cămașă Herbet

Pentru o ținută casual, poți alege să porți o cămașă cu manșete simple pentru butoni și imprimeu în dungi pronunțate.

Poartă cămașa cu o pereche de butoni cu pietre prețioase sau semi-prețioase, a căror nuanță o poți asorta cu dungile închise la culoare ale imprimeului cămășii. Alătură un blazer din tweed ținutei, pentru a defini look-ul casual.

Cămașa pentru ținuta smart casual

Dacă îți dorești să ai un aspect vestimentar impecabil, poartă o cămașă smart casual cu butoni pentru ținuta de zi cu zi, sau chiar pentru cea de birou.

Construiește ținuta smart casual pornind de la o cămașă pentru butoni într-o nuanță îndrăzneață de roz. Asortează-i o pereche de butoni argintii, care vor crea un contrast cromatic frumos și te vor ajuta să faci o declarație de stil. Bineînțeles, poți completa ținuta alegând din colecția noastră de costume casual barbati.

Rozul este o culoare jovială, care se potrivește foarte bine cu o varietate de modele de butoni veseli, în diverse teme, în funcție de hobby-urile tale.

Dacă butonii tematici nu se potrivesc stilului tău, optează pentru o pereche de butoni argintii cu design inedit, sau chiar abstract, care vor da o notă de rafinament ținutei smart casual.

Optează pentru un sacou bleumarin, care va întregi tabloul cromatic al ținutei tale. Când porți o ținută cu cămașă pentru butoni, ordinea corectă este următoarea: ceas/brățară, cămașă, pulover, sacou, palton. Deși să porți cămașă cu butoni și ceas este un subiect controversat, combinația poate fi una reușită dacă alegi piesele potrivite.

2. Cămășile cu butoni pentru ținute business

În mediul business ținuta transmite o mulțime de informații persoanelor cu care interacționezi. Așa că accesoriile precum butonii te pot ajuta să creezi o imagine caracterizată de profesionalism și atenție la detalii. Iată câteva opțiuni de cămăși business cu manșetă pentru butoni, cât și butonii care merg cel mai bine cu astfel de piese:

Cămașa pentru ținuta business casual

O cămașă pentru butoni, de culoare albastră este piesa ideală pentru ținuta business casual pe care să o porți în zilele cu program încărcat la birou, când ai nevoie de o ținută relaxată, însă nu ești dispus să faci rabat de la stil. 

Atunci când porți cămăși colorate la birou, trebuie să alegi butoni care fac parte din aceeași paletă cromatică ca și cămașa. Poartă cămașa albastră cu o pereche de butoni pentru bărbați din argint, care se vor potrivi perfect cu tonul rece de albastru al cămășii.

Spre deosebire de ținuta smart casual, cea business casual este mai formală, așa că evită modelele de butoni cu design complex sau extravagant. În schimb, optează pentru butoni în stil minimalist, cu formă rotundă sau pătrată, care vor complimenta cu succes orice ținută office.

Cămașa pentru ținuta business

Ținuta business este cea mai formală dintre ținutele office, așa că îi corespunde o cămașă pentru butoni rafinată. Alege un model cu imprimeu în dungi și detalii contrastante, care nu va trece neobservat la întâlnirile de afaceri. Pe site găsești, de asemenea, colecția noastră de costume business barbati din care poti alege unul care să-ți completeze ținuta dorită.

Trebuie să alegi butonii în funcție de evenimentul la care participi. La o întâlnire de afaceri vei opta pentru butoni de cămașă clasici, cu linii simple. Pentru că o astfel de cămașă este încărcată de detalii, asortează-i o pereche de butoni neutri, care nu vor eclipsa ținuta.

camasa business cu dungi Cămașa Oswaid

Optează pentru o pereche de butoni de cămașă personalizați cu inițiala numelui tău, realizați dintr-un material prețios precum argintul. Aceștia vor eleva ținuta și îi vor adăuga o notă personală.

3. Cămășile cu butoni pentru ținutele de ocazie

Cămașile pentru ținutele formale necesită întotdeauna butoni, de aceea fiecare bărbat ar trebui să dețină cel puțin două perechi de butoni în garderoba sa, pe care să îi poată asorta cu cămăși elegante.

Cămașa pentru ținuta de ocazie

De cele mai multe ori cămașa albă pentru butoni este piesa de bază pentru ținutele de ocazie. Fie că este vorba despre o cămașă de mire sau o simplă cămașă pentru un eveniment special, nu vei da greș cu un model alb, clasic, cu manșete pentru butoni.

O cămașă albă îți oferă multă libertate în alegerea unei perechi de butoni pentru ținută, așa că ai posibilitatea să alegi de la butoni clasici, până la butoni cu pietre semiprețioase sau butoni statement.

Evită butonii argintii, pentru că aceștia se vor armoniza mult prea bine cu culoarea cămășii și vor trece neobservați. Pentru că ținuta este una de ocazie, orientează-te către o pereche de butoni de cămașă eleganți, cu pietre semi-prețioase, precum onixul.

Cămașa pentru ținuta de gală

Cămașa albă de gală este o piesă versatilă, pe care o poți purta cu o varietate de modele de butoni. Pentru că această camașă este atât de permisivă în ceea ce privește alegerea accesoriilor, orientează-te după restul detaliilor ținutei atunci când selectezi butonii.

În funcție de croiul ținutei, fie că ai optat pentru un costum clasic sau un smoking, vei asorta modelele de butoni potrivite. De exemplu, la costume barbati clasice, cu linii drepte, vei asorta butoni de cămașă cu design rectangular, în culori neutre, din materiale inoxidabile, pietre semiprețioase sau sticlă. Evenimentele formale sunt ocazii oportune să porți butoni de cămașă cu blazon sau simboluri masonice. Astfel de designuri vor fi în ton cu atmosfera festivă a evenimentului.

Ai grijă să asortezi butonii de cămașă cu celelalte accesorii sau bijuterii pe care le porți, optând pentru butoni în funcție de ce culoare au și celelalte  accesorii.

Butoni Fateh

În cazul în care preferi combinațiile “safe”, poți opta pentru o pereche de butoni rectangulari, cu argintiu și negru. Aceștia sunt o alegere excelentă ca butoni de cămașă pentru mire, când toate privirile sunt ațintite asupra ta, iar ținuta trebuie să fie impecabilă.

Cămașa pentru costume de ceremonie

Pentru ținuta de ceremonie, alege o cămașă pentru papion și butoni, cu detalii contrastante. Cămașa albă cu nasturi negri este un exemplu de piesă clasică, pe care detaliile au transformat-o într-un statament stilistic.

Poartă cămașa cu un costum de ceremonie, cum ar fi smokingul sau redingota, la care se pretează mult mai bine o pereche de butoni sofisticați, asortați însă cromatic, din materiale sau pietre prețioase, cu modele originale și forme curbate. Pentru că evenimentele tip ceremonie sunt extrem de formale, butonii tăi trebuie să se ridice la înălțimea standardelor de ținută.

Dacă te-ai decis să porți butoni pentru cămașă cu pietre semi-prețioase, alege un model cu piatră mother of pearl sau piatră onix, acestea fiind două dintre cele mai rafinate tipuri de pietre pentru butoni.

Dacă vrei o pereche mai extravagantă de butoni, optează pentru butoni argintii, cu model floral și piatră gri. Chiar dacă se mențin în aceeași paletă cromatică ca și cămașa, aceste accesorii vor atrage privirile prin modelul complex. Coordonează cămașa cu butonii atât din punct de vedere stilistic, cât și din punct de vedere cromatic și vei obține ținute fără cusur.

butoni camasa in forma de masina

Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi de stil, consilierii vestimentari Tudor Tailor te așteaptă să programezi o întâlnire pentru o sesiune de fitting sau consultanță vestimentară în showroom-urile noastre din București, Cluj, Iași și Timișoara.

2 thoughts on “Camasa pentru butoni: Cum o porti in functie de tinuta?”

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.