Sustinem performanta in educatie

Lotul national de informatica este echipat pentru podium!

Pentru ca viitorul Romaniei este strans legat de educatie, Tudor Personal Tailor are placerea de a sprijini lotul national de informatica, care participa astazi la editia din 2016 a Olimpiadei Internaționale de Informatica, desfasurata la Kazan, Federația Rusa, in perioada 12 - 19 august 2016.

Cea de a XXVIII-a ediție a Olimpiadei Internationale de Informatica (IOI) va consta in doua probe pe 14 si, respectiv, pe 16 august, iar in cadrul fiecărei probe, concurentii vor avea de rezolvat 3 probleme pe durata a 5 ore.

Dupa editia din 2015 a Olimpiadei Internaţionale de Informatica, desfasurata la Kazahstan, lotul national de informatica al Romaniei a obtinut o medalie de aur, doua de argint si una de bronz, ocupand locul 10 din 84 tari participante si locul 6 in clasamentul pe medalii din toate timpurile.

Fiecare membru al echipei a reusit sa transforme pasiunea pentru informatica in performanta prin multa munca si disponibilitate pentru studiu, obtinand rezultate remarcabile la competitii si olimpiade nationale si internationale.

De la stanga la dreapta: Andrei Costin Constantinescu, Costin Andrei Oncescu, Radu-Alexandru Muntean, Andrei Popa

Lotul National de Informatica
Lotul National de Informatica

Costin Andrei Oncescu are doar 16 ani si va incepe in toamna cursurile clasei a XI-a la Colegiul National Dinicu Golescu din Campulung, fiind pasionat de informatica din clasa a IV-a.

In clasa a IX-a participa deja la olimpiade de nivelul clasei a XII-a si a resuit sa obtina deja de trei ori consecutiv medalia de aur la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori, precum si numeroase premii la concursurile nationale şi internationale de informatica şi fizica din ultimii ani. Anul acesta, Costin a reusit sa castige medalia de aur, obtinand punctaj maxim, la editia precedenta fiind premiat cu medalia de argint, adaugand in palmares si o medalie de aur la Olimpiada Internaționala Pluridisciplinara Tuymaada, la Yakutsk,Federatia Rusa.

Lotul de informatica al Romaniei a obtinut cel mai bun rezultat dintre cele 11 tari participante la Balcaniada de Informatica 2016, atat la medalii, cu 2 medalii de aur si 2 medalii de argint, cat si la totalul punctelor acumulate, castigand detasat in fata echipei Bulgariei.

Andrei Costin Constantinescu are 17 ani si a castigat anul acesta, alaturi de Costin Andrei Oncescu, medalia de aur la Balcaniada de Informatica de la Nicosia, Cipru, fiind elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Pasiunea pentru informatica si efortul sustinut din ultimii ani i-au adus lui Andrei 10 medalii in palmares in domeniul informaticii, fiind castigatorul Premiului de Excelenta „Mihai Patrascu“ 2016 , in urma situarii pe primul loc la concursul national pentru participarea la Olimpiada Internaționala de Informatica.

Pe viitor, Andrei isi doreste cat mai multe medalii si continuarea studiilor in UK la Cambridge sau in Statele Unite, la Harvard sau Stanford, unde anul trecut a urmat un curs de inteligenta artificiala.

Andrei Costin Constantinescu si Andrei Popa

Lotul National de Informatica

Andrei Popa tocmai a terminat clasa a XI-a la liceul Mihail Kogalniceanu din Vaslui si s-a clasat al doilea la selectia pentru lotul national de informatica. Andrei Popa spera sa obtina un rezultat cat mai bun la Olimpiada Internationala de Informatica de anul acesta, avand deja in palmares o medalie de bronz obtinuta la editia anterioara.

Andrei a obtinut anul trecut inca o medalie de bronz si la Olimpiada Internationala de Informatica pentru Europa Centrala, care a avut loc in Cehia, fiindu-i acordata acordata bursa “Meritul Olimpic”, pe tot parcursul anului scolar 2015-2016, iar anul acesta a obtinut medalia de argint la Olimpiada Balcanica de Informatica.

De la stanga la dreapta: Costin Andrei Oncescu, Andrei Costin Constantinescu, Radu-Alexandru Muntean, Andrei Popa

Lotul National de Informatica

Radu-Alexandru Muntean are 19 ani, este elev in clasa a XII-a si este nou venit in lotul olimpicilor nationali.

“Pasiunea mea a aparut destul de brusc, cand eram la gimnaziu si participam la concursuri de matematica-fizica, dar rezultatele nu erau prea bune asa ca am zis sa incerc si altceva. Intr-a noua am ajuns la "Tudor Vianu", unde am descoperit ce este de fapt informatica si mi-a placut inca din primul moment. Am observat ca ma pricepeam si m-am hotarat sa incerc sa excelez doar la informatica” spune Radu, care anul acesta a castigat medalia de bronz la Olimpiada Internaționala de Informatica a Europei Centrale, desfasurata la Piatra Neamt. In viitor, Radu planuieste sa isi continue studiile in informatica, avand dorinta de a dezvolta proiecte utile, care sa ajute la dezvoltarea comunitatii.

Mult succes celor patru tineri exceptionali la probele de concurs din partea echpei Tudor Personal Tailor!

201600803_TT-5
Lotul
Lotul National de Informatica
Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.