Cum sa te imbraci in functie de forma corpului

Sfaturi de stil vestimentar

Tendintele vin si pleaca, dar forma corpului nostru ramane, de aceea este extrem de important sa ne acceptam silueta si sa fim constienti de ea atunci cand facem alegeri vestimentare, adaptand stilul la formele corporale proprii.

Silueta unui barbat obisnuit este nici prea inalta, nici prea scunda, nefiind prea corpolent sau prea slab, cu musculatura putin dezvoltata, iar majoritatea hainelor se potrivesc perfect pe acest tipar.
Daca te incadrezi in aceasta categorie, atunci esti un barbat norocos, pentru ca vei arata bine in aproape orice outfit si nu vei avea probleme sa gasesti orice obiect vestimentar iti doresti chiar si direct din rafturile magazinelor. Tot ce trebuie sa faci este sa te imbraci ingijit, sa tii cont de nuanta tenului atunci cand combini diverse culori si tipuri de tesaturi si sa te imbraci potrivit ocaziei.

Daca nu ai norocul sa te incadrezi in limitele unei fizionomii corporale generale, trebuie sa te asiguri ca cei cu care interactionezi nu sunt distrasi de anumite trasaturi fizice, iar alegerile tale vestimentare vor scoate in evidenta doar acele caracteristici care te avanteajeaza, camufland pe cele mai putin flatante pentru infatisarea ta.

Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau

Sfaturi de stil vestimentar pentru barbatul inalt si slab

Kilogramele lipsa ale barbatilor slabi trebuie echilibrate de tinute care sa adauge greutate siluetei lor, astfel ca tesatura aleasa are o importanta extrem de mare. Daca faci parte din aceasta categorie, alege dungile orizontale, carourile sau diverse texturi precum tweed sau glen check, care dau impresia de volum iar in ceea ce priveste culorile, evitati negrul in toata tinuta si alegeti culori deschise cum ar fi bej, roz deschis, alb, albastru deschis sau verde pastel.

Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau

Evita sub orice forma hainele largi sau cu un numar mai mare care, inloc sa adauge kilograme, vor atrage atentia asupra zonelor in care marimea lor nu se potriveste corpului tau, facandu-te sa pari chiar mai slab decat esti.
Alege sacouri care nu au largime sub brat sau in zona umerilor, pentru a se aseza cat mai natural pe corp, iar suprapunerile subtile de material, precum un sacou barbati la doua randuri de nasturi sau o vesta, pot fi un atu pentru silueta ta. Lungimea sacoului ar trebui sa acopere partea dorsala, pentru a intrerupe linia picioarelor, insa fara sa o depaseasca prea mult, pentru a nu risca sa iti accentuezi inaltimea si silueta subtire. Daca alegi un sacou pana in talie, efectul va fi, din nou, unul nedorit, pentru ca iti va accentua talia subtire.

Cateva detalii, precum un ticket pocket (un buzunar mai mic pozitionat deasupra buzunarului drept al sacoului), batista de buzunar sau o butionera, intrerup liniile verticale care fac un barbat inalt sa arate anormal.

Mare atentie si in privinta alegerii camasilor barbatesti, care trebuie sa fie cambrate pe talie, insa in nici un caz mulate pe corp. Exista o diferenta intre camasa barbati slim fit care arata bine si camasa ultra-slim care poate exagera in mod neplacut o talie subtire.

Acelasi principiu trebuie urmarit si in privinta pantalonilor, care nu trebuie sa stea lipiti de picior, ci sa ofere libertate de miscare atunci cand mergi sau te asezi. Pensele la pantaloni pot fi o idee foarte buna, iar, ca si stil, poti opta si pentru carouri, care te vor avantaja din punct de vedere vizual.

Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau
Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau
Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau
Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau

Sfaturi de stil vestimentar pentru barbatul scund

Problemele barbatilor scunzi sunt exact opuse celor inalti, scopul lor fiind sa creeze tinute cat mai uniforme, fara detalii care atrag privirea, astfel incat ochii unui observator sa parcurga neintrerupt linia siluetei de la pantofi la fata sa.
Astfel, daca te incadrezi in aceasta categorie, liniile verticale, in special cele fine si apropiate, pot face o diferenta majora, creand impresia de alungire. De asemenea, tesaturile uni, netexturate, precum si culorile inchise vor crea un efect subtil de subtiere si alungire verticala, deopotriva.

Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau
Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau

Evita deci orice haine largi sau foarte deschise la culoare si poarta doar costume pe masura, bine croite. Poarta sacouri barbati care sa se inchida la doi nasturi si nu mai mult, pentru a nu crea iluzia optica de scurtare a trunchiului si a parea chiar usor indesat in haina. O problema specifica barbatilor scunzi poate fi impresia capului usor mai mare, in comparatie cu proportiile corpului, iar umerii construiti ai sacoului pot elimina usor aceasta iluzie. Atentie si la modul in care impaturiti batista, pastrand si aici ideea de verticalitate, poate fi un mic detaliu care sa faca insa o diferenta majora.

De asemenea, culoarea pantalonilor este de preferat sa fie la fel cu cea a sacoului, tocmai in ideea uniformitatii, orice combinatie de sacou cu pantalon inchis/deschis nu face decat sa taie in doua silueta si sa rupa linia verticala a intregii tinute. In aceeasi idee de inlaturare a liniilor orizontale, evitati sa purtati curea, optand mai degraba pentru bretele, care creaza efectul de alungire al picioarelor, fiind considerate, de altfel, de cei mai multi barbati, mult mai confortabile.

Pantalonii trebuie purtati pe talia ta naturala (talia inalta trebuie evitata total) si scurtati pana la jumatatea tocului pantofilor, iar croiul la pantaloni este recomandat sa fie cambrat sau slim, nu ultraslim si in nici un caz larg.
Tot de evitat ar fi si pantofii cu varf ascutit. Este recomandat un pantof cu varf mai scurt, corect proportionat cu pantalonii. Evident, ajuta ca tocul pantofilor sa fie mai gros si nu uitati ca o pereche de ghete elegante pot fi purtate si la costum in sezonul rece.

Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau
Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau
Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau
Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau

Sfaturi de stil vestimentar pentru barbatul corpolent

Barbatii a caror talie este mai mare decat pieptul, intampina intotdeauna problema de a imbraca haine care ii fac sa para mai mari decat sunt.
Daca faci parte din aceasta categorie, scopul tau va fi ca intreaga tinuta sa fie construita astfel incat atentia sa ramana asupra fetei si sa alegi doar haine care alungesc silueta si nu scot in evidenta sectiunea taliei.

Evita deci orice imprimeu cu linii orizontale. Acestea tind sa largeasca vizual suprafetele si nu vor avantajeaza silueta. Purtati doar camasi barbati sau costume cu dungi verticale sau culori inchise uni, fara a asorta prea des camasa alba cu pantaloni negri. Contrastul prea mare va face ca partea acoperita de alb sa para dubla fata de cea acoperita de negru.

Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau

Atentie la marimea hainelor, acestea nu trebuie sa fie nici mulate pe corp dar nici prea largi, pentru a masca kilogramele in plus. Ambele abordari sunt extreme si nu va vor avantaja deloc imaginea per ansamblu.

Alege sa porti sacouri barbati la doi nasturi, cu un ā€žVā€ prelungit, care ajuta la alungirea pieptului, cu rever ascutit si buzunare inclinate, care creaza si mai multe linii verticale. Nu este recomandat sa alegi sacouri cu doua fente in partea din spate, acestea vor avea tendinta sa se deschida in exces, iar efectul este total inestetic.

In privinta pantalonilor, evita pantalonii cu talie inalta, cu pense sau prea largi si poarta doar pantaloni realizati pe masura. Talia lor va fi astfel ajustata in functie de dimensiunile tale, acoperind partea inferioara a stomacului, pentru a crea un efect frumos de alungire a picioarelor. Este recomandat sa porti doar bretele, acestea vor pastra pantalonii la inaltimea corecta, si, in plus, vor accentua efectul de alungire al picioarelor.

Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau

Mai multe sfaturi utile pentru a alege stilul potrivit in functie de forma corpului tau, poti obtine de la consilierii vestimentari Tudor Tailor, prezenti in showroom-urile noastre din Bucuresti, Cluj si Timisoara.

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.