Servieta moderna. Ghidul gentilor esentiale pentru barbati

V-ati intrebat vreodata cum a aparut prima geanta sau poseta? Gentile sunt un accesoriu esential in istoria modei, nelipsite in ziua de astazi din garderoba noastra, iar nevoia de a detine cel putin un model de geanta este la fel de veche ca nevoia de a lua cu noi echipamentul necesar vietii noastre de zi cu zi.

Istoria gentilor incepe inca de pe vremea egiptenilor, acest accesoriu fiind deseori reprezentat in hieroglife atasat de un brau, in jurul taliei. La inceput, acestea erau inscriptionate, brodate si impodobite cu bijuterii, reprezentand, dincolo de rolul ei functional, o emblema a statului social.

Servieta moderna. Ghidul gentilor esentiale pentru barbati

Abia din secolul al XVI-lea, gentile au inceput sa cunoasca o dezvoltare si pe partea practica, fiind utilizate nu doar ca un mic accesoriu, ci ca un produs de sine statator, folosit deopotriva de femei, cat si de barbati.

Gentile de voiaj, care aveau initial ca public tinta in principal barbatii, au devenit, mai tarziu, sursa de inspiratie pentru posetele femeilor, care au cunoscut o puternica imbunatatire din mai multe puncte de vedere: sisteme de inchidere complexe, compartimentare practica atat in interior, cat si in partea exterioara, design adaptat diferitelor scopuri practice pentru care erau manufacturate.

Incepand cu anii ’50, odata cu aparitia marilor case de moda (Chanel, Louis Vuitton sau Hermes) specializate in manufacturarea gentilor, s-au dezvoltat modele noi, adaptate vremii si cerintelor, imbunatatind atat detaliile de stil, cat si metodele de manufacturare.

Odata cu Revolutia Industriala care a determinat aparitia noilor tehnologii si materii prime, precum si datorita cerintelor economice ale vremii, dar si a celor de stil si de functionalitate, geanta a evoluat de la o bijuterie egipteana la un produs necesar in activitatile zilnice ale tuturor.

Dintre diferitele tipuri si modele de genti pentru barbati, servieta este alegerea perfecta daca ai nevoie sa transporti zilnic cu tine laptop-ul, tableta, dosare cu diverse documente, sau, ca sa sumarizam, intregul kit de corporatist. Fiind un accesoriu versatil oricarei tinute, servieta a parcurs un drum lung de la aspectul rigid, de cutie cu coduri complicate de deschidere. Modelele din zilele noastre, desi pastreaza liniile clasice generale, sunt adaptate noilor trenduri de design, fiind mai mici, din materiale moi, mai usoare, cu multe buzunare interioare si exterioare pentru a te ajuta sa pastrezi totul in ordine.

Tudor Personal Tailor iti pune la dispozitie un model foarte practic de servieta confectionata din piele naturala de bovina, cu textura granulata, tabacita cu crom, cu o captuseala din bumbac foarte rezistenta in timp si o compartimentare adecvata nevoilor tale zilnice, avand suficient spatiu pentru laptop, carţile de vizita, documentele sau telefoanele tale. Avand si o bareta de umar ajustabila si detasabila, cele 3 variante cromatice sunt concepute pentru a completa diverse tipuri de tinute, accentuand perfect stilul vestimentar personal.

Descopera in showroom-urile noastre din Bucuresti, Cluj si Timisoara noile modele de genti pentru barbati si afla mai multe sfaturi de stil de la consilierii vestimentari Tudor Personal Tailor.

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.