Ghidul pentru alegerea camasii perfecte in 3 pasi simpli

Reguli de baza pentru camasa barbateasca pe masura.

Cei mai multi barbati nu stiu sigur cum ar trebui sa arate o camasa potrivita masurilor lor dintr-un motiv foarte simplu, mai exact din lipsa de repere corecte. Sansele sa te uiti in jur la birou sau pe strada si sa vezi un barbat cu o camasa care este croita nepotrivit pentru silueta sa sunt foarte mari. Din experienta consilierilor nostri vestimentari, cele mai des intalnite caracteristici care definesc o camasa prost croita sunt urmatoarele:

1. Gulerul camasii este prea stramt sau prea larg.

2. Manecile camasii sunt prea lungi sau prea scurte.

3. Camasa este prea larga sau prea stramta in zona taliei.

Daca situatiile de mai sus iti par mult mai familiare decat ti-ai dori, iata un mic ghid care ar trebui sa te ajute la alegerea camasii potrivite pentru masurile si fizionomia ta:

1. Gulerul camasii este prea stramt sau prea larg.

Inainte de a face orice alegeri cu privire la tipuri de guler pentru camasa potrivite stilului tau, trebuie sa te asiguri ca marimea gulerului camasii este potrivita, altfel stilul nu va mai conta si intreaga tinuta poate fi compromisa.

Daca gulerul este prea stramt, senzatia va fi mai mult decat neplacuta, iar confortul la purtare al camasii va fi total compromis. Daca, dimpotriva, avem situatia opusa, cand gulerul este prea larg in jurul gatului, iar daca intorci capul eticheta interioara a camasii va fi expusa, este la fel de inestetic si inacceptabil.

Cum apreciezi marimea corecta a unui guler? Este foarte simplu: in momentul in care nasturele de la gulerul camasii este incheiat, trebuie sa ramana un spatiu de maxim doua degete ca el sa aiba marimea potrivita. Asftfel, gulerul va fi confortabil, facilitand aerisirea, dar in acelasi timp va sta suficient de apropiat de gat, pentru un aspect cat mai estetic.

Pentru a rezolva problema unui guler de marime nepotrivita, atunci cand este vorba de o ajustare minora, croitorul poate muta nasturele pentru a potrivi mairmea gulerului cat mai aproape de ideal, insa ajustarea e destul de limitata. Pentru o modificare semnificativa, cea mai potrivita solutie este sa schimbi gulerul cu totul, daca croitorul are un material potrivit.

Forma si stilul gulerului este la fel de importanta, pentru ca functia sa este de a incadra fata, iar o camasa pe masura inseamna atat un guler care va avea din start marimea potrivita, dar si consiliere cu privire la alegerea stilului de guler pentru camasa potrivit pentru tine si fizionomia ta.

2. Manecile camasii sunt prea lungi sau prea scurte.

Sunt 3 tipuri de marimi ale manecilor unei camasi: prea lungi, prea scurte si marimea corecta. Camasile cu manecile care sa aiba lungimea perfecta sunt, in general, foarte greu de gasit. De ce? Este foarte simplu: exista o varietate de lungimi de brate, de la persoana la persoana, iar camasile pentru barbati gasite pe rafturile magazinelor se pot apropia de lungimea ideala, cu riscul de a exista probleme de potrivire in alte zone, insa foarte rar vor avea exact marimea corecta.

Pentru ca manecile unei camasi sa aiba marimea ideala, manseta ar trebui sa se termine exact la limita dintre palma si incheietura si sa fie suficient de stransa pentru a nu trece de palma, dar suficient de larga astfel incat sa nu restrictioneze miscarea, iar aerul sa circule liber.

Atentie, de asemenea, si la confortul camasii din zona de sub brate, un exces de material ar arata total inestetic, dar nici nu ar trebui sa fie prea strans, cu riscul de a rupe materialul, ori de cate ori iti incordezi bratul. O modalitate simpla de a verifica marimea corecta este sa iti introduci camasa in pantaloni si sa ridici bratele la 45 de grade. Daca camasa va iesi din pantaloni mai mult de 3 cm, in mod sigur vorbim si de o pozitionare incorecta pe umar si o largime gresita a manecilor.

In cazul manecilor, daca nu vrei sa faci compromisuri, cel mai bine ar fi sa alegi varianta camasilor facute exact pe masura ta. Daca alegi sa achizitionezi o camasa pentru barbati direct de la raft, ai grija la lungimea manecilor: in cazul in care manecile sunt prea lungi, un croitor le poate scurta la lungimea dorita, insa in celalalt caz, in care sunt prea scurte, este evident ca manecile nu vor putea fi modificate.

3. Camasa este prea larga sau prea stramta in zona taliei.

Excesul de material din zona torso-ului este una dintre cele mai inestetice probleme ale unei camasi barbatesti achizitionate direct din rafturile magazinelor. Un croitor poate taia materialul in exces, fiind o alteratie foarte usoara, insa mare atentie, pentru ca o apreciere incorecta nu se mai poate repara odata ce materialul in exces a fost indepartat. Camsa trebuie sa lase suficienta libertate de miscare, iar o camasa lipita de corp, pe langa gradul scazut de confort, nu este deloc de preferat din punct de vedere estetic.

Atentie si la lungimea camasii, indiferent daca o porti sa nu in sau peste pantaloni, ea trebuie sa fie suficient de lunga cat sa nu iasa din pantaloni, sau, in celalalt caz, sa nu lase sub nici o forma pielea la vedere atunci cand te misti liber.

Alege experienta unei camasi la comanda, croita pe masura ta, iar consilierii vestimentari Tudor Tailor te vor asista de-a lungul intregului proces de masurare si personalizare, plecand de la alegerea materialului, la alegerea liniei perfecte a umarului, a formei gulerului sau culorii nasturilor.

Descopera intreaga gama de produse in showroom-urile noastre din Bucuresti, Cluj si Timisoara sau in magazinul nostru online.

Leave a Reply
Dupa expedierea acestui mesaj, compania Tudor Tailor Invest S.R.L va procesa datele dumneavoastra, in scopul rezolvarii cererii dumneavoastra, in baza unui interes legitim. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.